Sport

Scenariul nebun care îl salvează pe Novak Djokovic. Cum ar putea sârbul să joace la Australian Open 2022

Ministrul Imigrării, Alex Hawke, a luat decizia să-i anuleze viza lui Noivak Djokovic, dar mai există un scenariu prin care sârbul ar putea fi prezent la Australian Open 2022.
14.01.2022 | 10:09
Scenariul nebun care il salveaza pe Novak Djokovic Cum ar putea sarbul sa joace la Australian Open 2022
ADVERTISEMENT

În această dimineață, autoritățile australiene au hotărât să anuleze viza de intrare a liderului ATP, dar acesta poate face apel.

Inițial, Nole a câștigat în istanță o primă bătălie, obținând o hotărâre prin care se anula decizia de a fi expulzat.

ADVERTISEMENT

Scenariul prin care Novak Djokovic ar putea fi prezent la Australian Open 2022

În ciuda faptului că ministrul Imigrării, Alex Hawke, a decis să-i anuleze viza lui Novak Djokovic, sârbul ar putea fi totuși prezent la Australian Open 2022. Scenariul halucinant prin care acesta ar urma să joace la Melbourne a fost prezentat de publicația Blic.

Cheia acestui caz este în mâinile Guvernului australian, care ar putea să-i ofere liderului ATP viză temporară pe perioada turneului de la Melbourne. ”Dacă Djokovic depune contestație, opțiunea ar fi să-i fie eliberată o viză ‘auxiliară’ cât durează apelul.

ADVERTISEMENT

Acest lucru ar putea dura suficient pentru ca Djokovic să concureze la Australian Open”, a declarat Abul Rizvi, fost secretar adjunct al departamentului australian de imigrație.

Sârbul și-a întrerupt antrenamentul după 30 de minute

”Decizia nu înseamnă doar că Novak poate fi deportat. Îi pot oferi o viză specială, care este restrictivă și îi oferă indicații despre unde se poate muta și ce poate face. Sau ar putea rămâne în custodie administrativă.

ADVERTISEMENT

În acest caz ar avea doar permisiunea să meargă pe teren, să joace sau să se antreneze. Există opțiuni care nu sunt doar simpla deportare sau renunțare”, a spus și Peter van Onselen, doctor în științe politice în Australia.

Potrivit presei germane, Novak Djokovic și-a întrerupt antrenamentul de pe Rod Laver Arena după doar o jumătate de oră, după ce antrenorul său de fitness, Marko Paniki, i-a arătat ceva pe telefon. Jurnaliștii australieni au anunțat că numele tenismenului sârb a fost șters de pe listă pentru antrenamentele de după-amiază de la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Corespondentul Associated Press la Melbourne, Karen Sweeney, a prezentat cele patru posibilități pentru finalizarea cazului lui Novak Djokovic:

  • 1. Djokovic acceptă decizia și se urcă într-un avion care îl transportă din Australia
  • 2. Contestă cu succes decizia în instanță și rămâne în Australia pentru a juca la turneul de Grand Slam
  • 3. Contestă fără succes decizia în instanță și se urcă într-un avion care îl transportă din Australia
  • 4. Câștigă în instanță, dar Guvernul depune apel. Apoi ar trebui să se decidă dacă rămâne sau părăsește hotelul folosit pentru imigranți și dacă poate juca la Australian Open în timpul procesului

Fug sponsorii de Djokovic?

Pentru că decizia ministrului Imigrării a întârziat destul de mult, organizatorii Australian Open au fost nevoiți să facă tragerea la sorți cu Novak Djokovic pe listă. Principal favorit al competiției, sârbul urma să-l întâlnească în primul tur pe compatriotul său Miomar Kecmanovic.

În urma acestui scandal uriaș, mai mulți sponsori ai liderului ATP s-ar putea să nu mai dorească să continue colaborarea dacă Nole va apărea ca un antivaccinist convins, iar ”gaura” financiară ar putea ajunge până la 30.000.000 de dolari.

Tenismenul sârb a câștigat 154 de milioane de euro din tenis, fiind pe locul 3 într-o ierarhie all-time a veniturilor din sportul alb. Averea lui se ridică, potrivit presei din Serbia, la aproximativ 500 de milioane de euro, la suma totală contribuind în mare parte contractele de sponsorizare pe care le-a avut de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT