Sport

Scoțienii comentează absența lui Ianis Hagi de la Jocurile Olimpice: ”România se recunoaște învinsă”

România va merge la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani, dar Mirel Rădoi va fi lipsit de jucătorii importanți, printre absenți fiind și Ianis Hagi.
04.07.2021 | 14:35
Scotienii comenteaza absenta lui Ianis Hagi de la Jocurile Olimpice Romania se recunoaste invinsa
ADVERTISEMENT

Jucătorul de la Rangers a spus în mai multe rânduri că i-ar plăcea să meargă la Tokyo, dar clubul scoțian nu i-a permis acest lucru.

Turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice nu face parte din calendarul FIFA, astfel că formațiile nu sunt obligate să îi cedeze pe jucători, mai ales că aceștia pot avea meciuri importante de disputat la echipa de club în perioada respectivă.

ADVERTISEMENT

Absența lui Ianis Hagi de la Jocurile Olimpice l-a deranjat pe Mirel Rădoi

Deși a fcăut inițial o listă extrem de lungă cu jucători pe care i-a avut în vizor pentru a-i convoca la Jocurile Olimpice, Mirel Rădoi s-a văzut nevoit să-și schimbe planurile din cauza refuzurilor primite de la cluburi, unul dintre absenții de marcă fiind Ianis Hagi.

Scoțienii au comentat pe larg faptul că mijlocașul lui Rangers nu va putea evolua în turneul de la Tokyo, în ciuda faptul că selecționerul României a avut mai multe runde de negocieri cu conducătorii campioanei Scoției.

ADVERTISEMENT

”România se recunoaște, în sfârșit, învinsă în tentativa de a o convinge pe Rangers să îl lase pe Ianis Hagi la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a titrat publicația The Scottish Sun.

Rădoi a încercat aducerea lui Ianis până în ultimul moment

Suirsa citată menționează faptul că mai multe cluburi importante, printre care unele chiar și din România, l-au refuzat pe Rădoi în ceea ce priveșlte jucătorii pentru Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

”Hagi s-a aflat pe lista preliminară a României pentru Jocurile Olimpice, la prima participare a lor după 57 de ani, dar Rangers, alături de alte cluburi din străinătate și din România, au refuzat să lase jucătorii la turneu pentru că datele coincid cu cele din preliminariile Champions League.

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei, și-a dorit până în ultimul moment, iar Hagi a spus că i-ar plăcea să își reprezinte țara la Jocurile Olimpice. Rădoi a dezvăluit că a fost nevoit să renunțe la orice speranță de a-l convoca pe fiul fostului fotbalist legendar de la Real Madrid și Barcelona”, au mai notat scoțienii.

ADVERTISEMENT

România, grupă lejeră la JO

În aceste condiții, Mirel Rădoi a convocat un lot lipsit de experiență și cu jucători care în majoritate nu au mai evoluat la un nivel atât de înalt. În plus, naționala olimpică l-a pierdut pe ultima sută de metri și pe George Pușcaș, formația Reading nefiind de acord cu plecarea atacantului la Tokyo.

România a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo grație accederii în semifinalele Campionatului European U21 din 2019. ”Tricolorii” au participat ultima oară la turneul olimpic de fotbal tocmai în 1964, tot în Japonia. Ediția din acest an a JO va fi doar a patra la care România va participa cu echipa de fotbal, după cele din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

România va debuta la turneul final al Jocurilor Olimpice împotriva selecționatei Hondurasului. Programul complet al al Grupei B este următorul, cu mențiunea că diferenţa de fus orar între România şi Japonia este de minus şase ore:

Joi, 22 iulie

Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)

Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie

Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)

România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie

România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)

Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

ADVERTISEMENT