Sport

Șefii Universității Craiova, sfătuiți să nu-l transfere pe Valentin Țicu de la Petrolul: ”E țeapă!”

Universitatea Craiova este în căutarea unui fundaș stânga după accidentarea lui Nicușor Bancu, iar o variantă de transfer este Valentin Țicu de la Petrolul.
25.11.2022 | 14:00
Sefii Universitatii Craiova sfatuiti sa nul transfere pe Valentin Ticu de la Petrolul E teapa
Universitatea Craiova este în căutarea unui fundaș stânga după accidentarea lui Nicușor Bancu, iar o variantă de transfer este Valentin Țicu de la Petrolul. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Căpitanul oltenilor s-a rupt în meciul de campionat cu Rapid și după ce a efectuat RMN-ul s-a constatat că a suferit o ruptură de ligamente și are nevoie de o intervenție chirurgicală.

De ce nu ar fi benefic transferul lui Valentin Țicu de la Petrolul la Universitatea Craiova

Nicușor Bancu va lipsi de pe teren între 4 și 6 luni, astfel că oficialii Universității Craiova au început să caute soluții pentru înlocuirea sa în această perioadă. Una dintre variantele de transfer discutate este Valentin Țicu, fundaș stânga la Petrolul Ploiești.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 22 de ani, internaționalul de tineret este căpitanul ”găzarilor” și un jucător de bază pentru antrenorul Nicolae Constantin la gruparea prahoveană, acolo unde are 20 de meciuri jucate în acest sezon. Cu toate acestea, nu toată lumea îl vede un jucător de viitor.

Într-o emisiune la Pro Arena, moderatorul Mihai Mironică l-a sfătuit pe Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, să renunțe la ideea de a-l transfera pe Valentin Țicu, considerând că acesta nu are valoare pentru a juca în echipa lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

”Nu-l luați pe Țicu, e țeapă! Este o mare enigmă cum a ajuns căpitan la România U21! Dacă vă uitați câte goluri se iau la Petrolul pe bulevardul Țicu…”, a fost mesajul lui Mironică pentru olteni.

Cum s-a apărat Cârțu

Prezent în emisiune prin telefon, Sorin Cârțu a încercat pe cât posibil să evite subiectul transferului lui Valentin Țicu la Universitatea Craiova și a vorbit despre faptul că toate mutările trebuie acceptate de antrenorul Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

”Prima decizie e la antrenor, antrenorul își expune argumentele, apoi discutăm. Noi aici decidem în 3, antrenorul, eu și domnul Rotaru (n.r. – patronul Mihai Rotaru)”, a declarat Cârțu.

La câteva zile de la accidentare, Nicușor Bancu a fost operat cu succes de profesorul Mariani la o clinică privată din Roma. Oficialii Universității Craiova au transmis că nu au fost complicații în timpul intervenției chirurgicale.

ADVERTISEMENT

După intervenția chirurgicală din capitala Italiei, fundașul stânga a revenit la Craiova și a început procesul de recuperare. La fel ca și la accidentările precedente, Alin Burileanu îl va ajuta pe fotbalistul oltenilor să revină cât mai repede pe terenul de joc.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,90 este cota pentru „x2 și sub 2,5 goluri” la Chindia – Universitatea Craiova. Vezi aici toate cotele.

ADVERTISEMENT
Tags: