Fotbal intern

Sergiu Hanca a comentat decizia lui Rădoi de a nu-l chema la națională: ”Să nu mai criticăm”

17.03.2021 | 16:17
Sergiu Hanca a comentat decizia lui Radoi de a nul chema la nationala Sa nu mai criticam
ADVERTISEMENT

Mijlocașul formației KS Cracovia, Sergiu Hanca, a trecut peste dezamăgirea neconvocării la echipa națională a României pentru primele meciuri din preliminariile CM 2022 și îl apără pe Mirel Rădoi.

Selecționerul primei reprezentative a anunțat miercuri lotul definitiv pentru întâlnirile de la sfârșitul acestei luni, iar contestațiile nu au întârziat să apară.

ADVERTISEMENT

Foști internaționali nu înțeleg de ce dintre tricolorii convocați lipsește jucătorul formației Al Ahli, Alexandru Mitriță.

Neconvocat la echipa națională, Sergiu Hanca îl apără pe Rădoi

”Eu cred că e decizia antrenorului și cred că ar trebui cu toții să o respectăm. Acum mai mult ca niciodată ar trebui să fim cu toții optimiști și să nu mai criticăm că trebuia să fiu eu sau să fie altul. Acestea sunt alegerile selecționerului și trebuie să fim alături de băieți în acest început de campanie”, a declarat Sergiu Hanca după ce nu a fost chemat de Rădoi la națională.

ADVERTISEMENT

”E o pierdere că selecționerul nu va putea sta pe nacă după ce s-a infectat. Am avut ocazia să îl cunosc, să lucrez cu dânsul și știu ce poate să transmită în momentul în care se află la ședințe tehnico-tactice.

Chiar dacă și ceilalți sunt mereu prezenți, toată lumea știe că relația dintre jucători și secunzi este diferită de cea cu principalul. Din punctul meu de vedere, este cea mai mare pierdere a echipei naționale”, a mai spus Hanca la emisiunea Liga Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Hanca vrea mai multe de 6 puncte

”Eu sper la mai mult de șase puncte. Nu cred că este bine să plecăm cu mentalitatea asta să facem doar șase puncte când sunt nouă în joc. E important ca echipa națională să aibă rezultate și la fiecare acțiune să joci pentru ceva.

Mereu trebuie ca echipa națională să fie angrenată într-o calificare. Meciul cu Macedonia este foarte important, pentru că este primul și mereu când s-a început bine s-a continuat bine”, a încheiat Sergiu Hanca.

ADVERTISEMENT

O altă problemă pentru Mirel Rădoi o reprezintă alegerea portarului titular la naționala României. În timp ce Silviu Lung merge pe mâna lui Florin Niță, Florin Prunea crede că alegerea corectă ar fi David Lazar.

ADVERTISEMENT