Sport

Și Ante Puljic părăsește Dinamo: „Marți plec acasă!”

Ante Puljic e la un pas să plece de la Dinamo, dacă până marți nu va primi o parte din restanțele financiare.
02.07.2021 | 13:49
Si Ante Puljic paraseste Dinamo Marti plec acasa
ADVERTISEMENT

Bombă în Ștefan cel Mare după ce Dusan Uhrin și Mario Nicolae au plecat de la Dinamo, care devin un sat fără „câini” în adevăratul sens al cuvântului. Ambele informații fiind divulgate în exclusivitate de FANATIK.

Dusan Uhrin a părăsit România, iar Constantin Eftimescu a oferit prima reacție oficială din partea clubului cu privire la situația antrenorului ceh, care l-a lăsat la cârma echipei pe antrenorul secund Iulian Mihăiescu, cel care a condus antrenamentul în această dimineață.

ADVERTISEMENT

Ante Puljic, ultimatum pentru Dinamo: „Marți plec acasă dacă nu mi se vor plăti salariile!”

Fostul căpitan al lui Dinamo, Ante Puljic, a vorbit pentru gsp.ro, despre situația de la Dinamo și le-a dat un ultimatum celor din conducerea clubului și suporterilor din board-ul DDB, care au timp până marți pentru a plăti o parte din salariile restante, în caz contrar, va părăsi și el România.

De altfel, Ante Puljic este ultimul de pe lista jucătorilor care și-au depus memorii din lotul lui Uhrin pentru a-și recupera banii sau să devină liberi de contract: „Situația este foarte rea! Eu nu dau bir cu fugiții, însă lucrurile devin clare. Nu știu alții ce vor face, dar eu marți plec acasă dacă nu mi se vor plăti salariile!”, a fost sincer fundașul central croat al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Puljic putea pleca deja de la Dinamo începând de azi, după ce „câinii” au avut la dispoziție 15 zile pentru a-i achita restanțele salariale, lucru pe care l-a declarat și jucătorul: „Dacă lucrurile nu se schimbă, asta e situația. Puteam pleca de azi pentru că au trecut cele 15 zile de când am depus foile”, a mai precizat Ante.

Puljic prevestea dezastrul la Dinamo încă de săptămâna trecută: „Va fi sfârșitul la Dinamo!”

Stoperul de 33 de ani al lui Dinamo și-a luat în serios rolul de lider și de „purtător de cuvânt” al vestiarului dinamovist și a spus lucrurilor pe nume, avertizând asupra plecărilor masive de la echipă care se vor întâmpla cât de curând.

ADVERTISEMENT

 „Dacă nu vor plăti în ultima săptămână din iunie, foarte mulți jucători sunt deciși să plece. Situația este foarte rea și mulți nu mai văd nimic bun să vină. Dacă Dinamo nu va începe să plătească, așa cum sunt contractele și promisiunile, va fi sfârșitul, mulți vor să plece. Jucătorii sunt obosiți vizavi de această situație și nu vor fi de acord să continue astfel”, a declarat Puljic potrivit aceeași surse.

În opinia fotbalistului, acest lucru ar putea înseamna pentru Dinamo ultimul cui bătut în sicriu și care poate transforma soluția salvatoare de a intra în insolvență, în faliment sau retrogradare pe criterii sportive: „Dacă nu vor fi plătiți și jucătorii importanți vor părăsi clubul, din păcate va fi sfârșitul la Dinamo. E greu să aducă oameni cu bani în actuala situație, de aceea clubul este în mare necaz, cu toată dorința de a face bine a suporterilor”.

ADVERTISEMENT

Ce jucători ar putea pleca de la Dinamo în această vară

Dinamo a pierdut deja mai mulți jucători care și-au terminat contractul cu alb-roșii. Printre aceștia se află Florin Bejan, Ionuț Șerban, Gudmund Kongshavn, Gevaro Nepomuceno, Ionuț Șerban sau Giani Stere. Asta după ce Uhrin mai pierdue două piese importante: Jonathan Morsay și Raul Albentosa, care au fost unii dintre cei mai buni jucători ai „câinilor” în acest final de campionat.

Dacă aceste plecări sunt deja certitudini, o serie de jucători mult mai importanți și-au depus memorii și ar putea pleca în următoarele zile de la Dinamo, în frunte cu Ante Puljic și Janusz Gol, care deja a refuzat să se prezinte la reunire: Steliano Filip, Diego Fabbrini, Deian Sorescu, Ricardo Grigore și Robert Moldoveanu. Un alt jucător care ar putea pleca de la Dinamo e Paul Anton, care are un salariu mult prea mare pentru a putea fi suportat.

FANATIK a prezentat în exclusivitate motivele pentru care Dusan Uhrin Jr. a părăsit România, iar situația trebuie rezolvată urgent, în caz contrar antrenorul ceh nu se va mai întoarce la Dinamo, indiferent de ceea ce se va întâmpla cu salariile sale restante sau cu jucătorii lui Dinamo.

ADVERTISEMENT