Sport

Simona Halep dă numele unei noi insecte descoperite în România: ”Ideea ne-a venit în Galapagos”

La scurt timp după ce s-a căsătorit cu Toni Iuruc, Simona Halep și-a dat acordul ca o nouă insectă descoperită în România să-i poarte numele.
20.09.2021 | 16:08
Simona Halep da numele unei noi insecte descoperite in Romania Ideea nea venit in Galapagos
La scurt timp după ce s-a căsătorit cu Toni Iuruc, Simona Halep și-a dat acordul ca o nouă insectă descoperită în România să-i poarte numele. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pentru jucătoarea de tenis anul competițional nu s-a încheiat, dar a ales să petreacă câteva zile departe de ochii lumii, în luna de miere, alături de soțul ei.

Presa internațională nu a scăpat din vedere momentul în care sportiva noastră și-a unit destinele cu alesul inimii ei.

ADVERTISEMENT

O insectă descoperită de curând a primit numele Simonei Halep

Simona Halep este un personaj extrem de căutat atât în privința performanțelor sportive, cât și în plan personal, iar acum cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au anunțat că numele sportivei va fi dat unei noi insectete descoperite în țara noastră.

Descoperirea a avut loc în timpul unui studiu pentru monitorizarea populaţiei de vectori din România, finanţat de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor şi desfăşurat în zona Canaraua Fetii din judeţul Constanţa.

ADVERTISEMENT

Conform news.ro, noua specie a fost denumită Phlebotomus simonahalepae, în onoarea jucătoarei de tenis Simona Halep, care este născută la Constanţa.

Sportiva, onorată pentru performanțele din tenis

”Descrierea unei noi specii este un proces complex, de durată şi, totodată, un act de responsabilitate. Ideea denumirii speciei în onoarea Simonei Halep ne-a venit în timpul unei conferinţe chiar despre flebotomi, conferinţă care s-a desfăşurat în Galapagos.

ADVERTISEMENT

Discutam cu Cristina Pop, autoarea studiului, şi i-am sugerat această denumire, mai ales că localitatea-tip unde s-a derulat studiul se află foarte aproape de locul de naştere al jucătoarei noastre de tenis. Cristina a fost imediat de acord şi ne-am bucurat mult ulterior să primim şi acordul Simonei Halep, prin managerul ei pe probleme juridice.

Dedicăm această descoperire ştiinţifică Simonei Halep, în semn de onoare şi de apreciere pentru performanţele sale şi pentru cum duce numele României în lume, aşa cum ne străduim şi noi în domeniul cercetării”, a explicat coordonatorul studiului, Prof. dr. Andrei Mihalca, de la Disciplina de Parazitologie şi Boli parazitare.

ADVERTISEMENT

Halep mai joacă trei turnee în 2021

După ce va reveni din vacanța petrecută alături dse soțul său, Simona Halep se va pregăti de turneul BNP Paribas Open, din Indian Wells, competiție pe care românca o câștiga în 2015. Acum, turneul se va desfășura în perioada 6-17 octombrie.

După Indian Wells, ea va merge în Rusia pentru a concura la ”Kremlin Cup”, competiție care se joacă în Moscova. Simona Halep s-a impus în trecut la ”Kremlin Cup”, mai exact în 2013. Acum, turneul se va desfășura între 18 și 24 octombrie.

Anul 2021 va fi încheiat de Simona Halep în România, mai exact în Cluj, la turneul Transylvania Open, unde și-a confirmat prezența.

ADVERTISEMENT
Tags: