Sport

Simona Halep, invitată la aniversarea a 100 de ani de la inaugurarea Terenului Central de la Wimbledon. Federer, Nadal, Djokovic și alte nume mari au participat la eveniment. Video

Englezii au făcut un adevărat eveniment din împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea Terenului Central de Wimbledon. La sărbătoare au fost invitați mari campioni, printre care și Simona Halep.
04.07.2022 | 10:07
Englezii au făcut un adevărat eveniment din împlinirea a 100 de ani de la inaugurarea Terenului Central de Wimbledon. La sărbătoare au fost invitați mari campioni, printre care și Simona Halep. Sursă foto: Twitter Wimbledon
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial urmează să joace luni, în jurul orei 19:00, cu Paula Badosa, în optimile de finală ale celui de-al treilea Grand Slam al anului.

100 de ani de la inaugurarea Terenului Central de la Wimbledon, sărbătoriți cu Simona Halep

Organizatorii turneului de la Wimbledon au invitat 26 de jucători care au câștigat titlul la sărbătoarea de 100 de ani a Terenului Central, printre aceștia fiind prezentă și Simona Halep, care s-a impus în 2019.

ADVERTISEMENT

Beneficiind de ziua de pauză, românca a mers duminică la marele eveniment. Halep a fost îmbrăcată într-un trening alb, la fel ca și marele campion spaniol Rafael Nadal sau sârbul Novak Djokovic, câștigătorul ultimelor trei ediții.

Campionii de la Wimbledon și-au făcut apariția în ordinea numărului de titluri cucerite, iar Simona Halep a încheiat seria celor cu un trofeu. Pe iarba celebrei arene londoneze au pășit din nou nume uriașe precum Billie Jean King, Venus Williams, Rod Laver, Chris Evert, Bjorn Borg, Andy Murray sau John McEnroe.

ADVERTISEMENT

Federer visează să revină la Wimbledon

De cea mai spectaculoasă primire pe Terenul Central de la Wimbledon a avut parte campionul elvețian Roger Federer, de opt ori câștigător pe iarbă londoneză. Publicul l-a aplaudat la scenă deschisă pe omul care nu a mai jucat un meci oficial de un an.

”Acest teren mi-a dat cele mai mari victorii și cele mai mari înfrângeri. Sper să mă mai pot întoarce aici măcar o dată”, a declarat Federer în fața celor 15.000 de spectatori. Elvețianul, care va împlini 41 de ani luna viitoare, nu a mai jucat de la ediția trecută a turneului, apoi a suportat altă operație la genunchi.

ADVERTISEMENT

Unde începe Halep sezonul de hard

Simona Halep arată că este una dintre jucătoarele care pot câștiga ediția din acest an a turneului de la Wimbledon. Antrenorul româncei, Patrick Mouratoglou, simte momentul bun al elevei lui și s-a arătat entuziasmant.

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon după o victorie ”scurtă” cu Magdalena Frech și va încasa un cec în valoare de 190.000 de lire sterline. Este al doilea cel mai mare premiu din acest sezon.

ADVERTISEMENT

Simona Halep vinde bine în continuare pentru organizatorii de turnee. Mărturie stă comunicatul remis presei de oficialii Citi Open, turneu de categorie WTA 250 care avea loc la Washington (30 iulie – 7 august 2022). Cei care au pus accent pe prezența româncei la o competiție la care mai iau parte alte cinci câștigătoare de turnee Grand Slam.

ADVERTISEMENT