Sport

De ce au stat spate în spate Simona Halep și Sorana Cîrstea în drumul spre teren. Rivalitate sau confort? Video

Înaintea meciului de la Indian Wells 2022, Simona Halep și Sorana Cîrstea au oferit un moment despre care s-a discutat mult, ele ignorându-se și stând spate în spate în timp ce mașinuța le ducea la teren.
16.03.2022 | 11:57
De ce au stat spate in spate Simona Halep si Sorana Cirstea in drumul spre teren Rivalitate sau confort Video
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial s-a impus destul de lejer cu 6-1, 6-4 și astfel rămâne în continuare cea mai bună jucătoare din România.

De ce s-au evitat Simona Halep și Sorana Cîrstea înaintea meciului de la Indian Wells 2022

Însă, momentul care a fost îndelung dezbătut este cel în care Simona Halep și Sorana Cîrstea au plecat de vestiare spre arenă în aceeași mașinuță. Ele s-au așezat spate în spate și nu au schimbat nicio vorbă până la sosirea la teren. Vezi video

ADVERTISEMENT

Despre rivalitatea dintre cele două s-a scris foarte mult de-alungul vremii, iar fostul antrenorul al Simonei, Firicel Tomai, spunea într-un interviu pentru FANATIK că aceasta a început încă din vremea junioratului.

Cu toate acestea, tot ce s-a întâmplat înaintea partidei de la Indian Wells 2022 nu are nicio legătură cu rivalitatea. Jucătorii sunt duși la teren cu o mașinuță folosită și în golf, dar în care sportivii nu au loc să stea împreună pe aceeași banchetă, mai ales că au și bagaj, și de aceea se alege ca unul să stea în spate.

ADVERTISEMENT

Episoade cu jucătorii stând separați în mașinuță

Este o practică în acest sens și mărturie stau imaginile și cu alți sportivi în ipostaze asemănătoare. Spre exemplu, Emma Răducanu a mers în spate, în timp ce adversara din turul 2, Caroline Garcia, a luat loc pe băncuța din față a mașinuței.

La fel au stat lucrurile și la întâlnirea dintre Naomi Osaka și Sloane Stephens, din runda inaugurală, dar și înaintea meciului din turul secund de pe tabloul masculin dintre Nick Kyrgios și Federico Delbonis.

ADVERTISEMENT

Cât despre faptul că Halep și Cîrstea nu și-au vorbit în scurtul drum către arenă este iar de înțeles, deoarece fiecare era concentrată pe ceea ce urma să producă pe terenul de tenis, așa cum se întâmplă și cu ceilalți sportivi prezentați în clipurile de mai sus.

Halep, laude pentru Cîrstea

Chiar dacă a părut că la finalul întâlnirii se bucură mai tare decât la alte meciuri câștigate, Simona Halep a vorbit în termeni laudativi despre Sorana Cîrstea, spunând că aceasta se află la cel mai bun sezon din carieră.

ADVERTISEMENT

”Cu siguranță că e o jucătoare excelentă, cred că are cel mai bun sezon al carierei. Asta în condițiile în care e trecută de 30 de ani, ceea ce e și mai impresionant. Se simte încrezătoare, a avut multe victorii importante, iar jocul e super-super solid, lovește foarte tare.

Nu e niciodată ușor să returnezi mingile acelea, dar am fost tare pe picioare, am deschis unghiurile la momentul potrivit și am fost agresivă când am avut ocazia. Cred că a fost o partidă bună pentru amândouă”, a declarat Halep, la Tennis Channel.

ADVERTISEMENT