Sport

Sorana Cîrstea explică absența de la Jocurile Olimpice: ”Dacă aş fi putut să joc aş fi făcut-o din patriotism”

România nu va avea nicio reprezentantă în proba de simplu la Jocurile Olimpice, iar Sorana Cîrstea a ținut să explice absența sa de la Tokyo.
05.07.2021 | 09:11
Sorana Cirstea explica absenta de la Jocurile Olimpice Daca as fi putut sa joc as fi facuto din patriotism
ADVERTISEMENT

Un întreg scandal s-a pornit în sportul românesc, după ce președintele FR Tenis, Ion Țiriac, a dezvăluit că niciuna dintre jucătoarele care ar fi putut participa nu a dorit să meargă la Olimpiadă din diferite motive.

COSR a anunțat că va analiza această situație fără precedent, iar ministrul Sportului, Eduard Novak, a amenințat că va sista finanțarea proiectelor Federației Române de Tenis.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, contraatacă după acuzele că absentează de la Jocurile Olimpice

În contextul în care discuțiile au luat amploare, Sorana Cîrstea, una dintre jucătoarele vizate, a ținut să spună care sunt motivele absenței de la Jocurile Olimpice, însă nu a ratat ocazia de a trimite câteva ”săgeți” către conducătorii sportului din țara noastră.

”Ar fi fost o onoare să-mi reprezint ţara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puţin o lună de pauză competiţională şi în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea.

ADVERTISEMENT

Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea federaţiei şi Comitetului Olimpic!!! Dacă aş fi putut să joc aş fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing şi Londra”, a scris Cîrstea, pe contul ei de Instagram.

Cîrstea a jucat accidentată la Wimbledon

Jucătoarea aflată pe locul 45 WTA a ales să joace cu această accidentare la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. De altfel, ea a pus înfrângerea în fața sportivei Emma Răducanu, în turul trei, pe seama problemelor medicale.

ADVERTISEMENT

“Am jucat cu o ruptură de un centimetru și jumătate în mușchiul pectineu. O accidentare cu care mă lupt de câteva săptămâni. Medicii mi-au spus să nu intru în teren. Dar am zis să îmi iau șansele. Pe de altă parte, am simțit că pot să fac mai mult astăzi”, a spus Sorana Cîrstea după eliminarea de la Wimbledon.

De altfel, sportiva în vârstă de 31 de ani a avut o fașă uriașă pe piciorul stâng, în jurul zonei afectate, pe parcursul partidei cu Emma Răducanu. Ea a avut o astfel de fașă și în duelul cu Victoria Azarenka, din turul 2.

ADVERTISEMENT

Halep nu s-a refăcut după accidentarea la gambă

După ce a ratat participarea la Roland Garros și Wimbledon, Simona Halep s-a văzut nevoită să își anuleze și participarea la Jocurile Olimpice. Jucătoarea de pe locul 3 mondial este încă în recuperare după ruptura la gamba stângă.

Anunțul a fost făcut de președintele COSR, Mihai Covaliu, și a fost confirmat apoi chiar de Simona Halep, care a precizat că are nevoie de mai mult timp pentru a se recupera după ruptura la gambă.

Cosmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, a ținut să taxeze atitudinea lui Ion Țiriac. Ba chiar l-a acuzat pe președintele FRT că este omul care a sfătuit-o pe Halep să sară peste Jocurile Olimpice și în 2016, la Rio.

ADVERTISEMENT