Sport

Specialiștii, încântați de prestația Simonei Halep la Wimbledon 2022: ”E o jucătoare mai bună decât în 2019”

Simona Halep s-a calificat fără să piardă vreun set în semifinale la Wimbledon 2022, iar foști mari jucători vorbesc la superlativ despre jocul arătat de româncă.
06.07.2022 | 20:05
Specialistii incantati de prestatia Simonei Halep la Wimbledon 2022 E o jucatoare mai buna decat in 2019
Simona Halep s-a calificat fără să piardă vreun set în semifinale la Wimbledon 2022, iar foști mari jucători vorbesc la superlativ despre jocul arătat de româncă. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial a învins-o lejer pe americanca Amanda Anisimova în sferturi de finală, scor 6-2, 6-4, chiar dacă a avut o cădere în finalul setului secund.

Simona Halep i-a uimit pe specialiștii prezenți la Wimbledon 2022

Fostul mare campion Mats Wilander, specialistul Eurosport, a lăudat prestația Simonei Halep la Wimbledon 2022 și chiar a spus că jocul campioanei mondiale este mai bun decât în 2019, atunci când a câștigat titlul pe iarba londoneză.

ADVERTISEMENT

”E o jucătoare mai bună decât în 2019, e o jucătoare completă, servește mai bine, vine mai des în față, ia mingile mai devreme și le forțează pe adversare să greșească mai mult”, a declarat suedezul.

Corretja crede că picioarele au ajutat-o pe româncă

La rândul său, fostul jucător spaniol Alex Corretja consideră că Simona Halep a câștigat meciul în fața Amandei Anisimova datorită experienței și este de părere că ar fi putut avea probleme mai mari dacă americanca ar fi pus mai multă presiune.

ADVERTISEMENT

”Anisimova probabil s-a gândit că a pierdut meciul și a dat drumul la brațe, așa cum a făcut Van De Zandschulp în meciul cu Nadal. Dacă ar fi fost 5-3, ar fi stat altfel lucrurile, dar Simona a avut 5-1. Halep a jucat bine, iar Amanda a jucat cu dubii și e bine pentru Simona că a avut un final mai greu de meci.

‘Am avut nevoie de picioarele mele astăzi’, a spus Simona, iar faptul că s-a lovit pe picior spre finalul meciului îmi spune că a fost tensionată. E foarte inteligentă, are multă experiență și a făcut față emoțiilor. Picioarele sunt principala armă atunci când ai emoții.

ADVERTISEMENT

În astfel de momente trebuie să faci față emoțiilor negative. Dacă Anisimova ar fi pus mai multă presiune pe Simona, poate că pentru ea n-ar fi fost la fel de ușor să închidă meciul. Halep simte mai bine aceste momente și de-aceea a reușit să termine meciul în două seturi. Simona a jucat mai bine astăzi. Amanda a făcut un turneu bun, dar Simona arată foarte bine”, a spus Corretja.

Halep, avantaj moral înaintea semifinalei

În semifinalele de la Wimbledon 2022, Simona Halep o va întâlni pe Elena Rybakina, joi, 7 iulie, în jurul orei 17:00, iar sportiva din Kazahstan știe că va avea parte de o partidă extrem de dificilă, așa cum au fost toate împotriva româncei.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Elena Rybakina s-au întâlnit de trei ori în circuitul WTA și românca are 2-1 la directe. În 2019, jucătoarea din Kazahstanh a beneficiat de abandonul Simonei în optimile de finală.

Răspunsul campioanei noastre a venit în următorii doi ani. În 2020, Halep s-a impus în finala de la Dubai, iar anul trecut a învins-o în turul 3 la US Open. Ambele victorii au venit după meciuri lungi încheiate în decisiv.

ADVERTISEMENT