Fotbal international

Suma pe care o încasează David Beckham ca ambasador al Cupei Mondiale din Qatar. Replica fostului fotbalist după ce a fost criticat

David Beckham este ambasadorul Cupei Mondiale din Qatar și a fost prezent la meciul de deschidere al Campionatului Mondial. Fostul fotbalist va încasa o sumă de bani în 10 ani.
22.11.2022 | 11:36
Suma pe care o incaseaza David Beckham ca ambasador al Cupei Mondiale din Qatar Replica fostului fotbalist dupa ce a fost criticat
David Beckham va încasa 150 de milioane de lire sterline în 10 ani ca ambasador al Cupei Mondiale din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

David Beckham a luat parte la meciul de deschidere al Campionatului Mondial din 2022 care le-a pus față în față pe Qatar și Ecuador. Valoarea echipei lui Enner Valencia a fost net superioară și s-a impus cu 2-0. Fostul internațional englez a fost prezent în tribune și la meciul câștigat de Anglia, scor 6-2 cu Iran.

Suma pe care o încasează David Beckham în funcția de ambasador al Cupei Mondiale din Qatar

David Beckham va primi suma de 150 de milioane de lire sterline în 10 ani pentru funcția de ambasador al Cupei Mondiale din Qatar, notează Mirror. Legendarul mijlocaș al lui Manchester United, trecut și pe la Real Madrid, AC Milan sau PSG, a fost aspru criticat pentru decizia de a accepta propunerea qatarezilor.

ADVERTISEMENT

David Beckham este cunoscut pentru că oferă sprijin comunității gay, cu care Qatarul nu este de acord sub nicio formă, iar decizia de a deveni imaginea Campionatului Mondial din 2022 care se desfășoară în zona Golfului nu a fost privită cu ochi buni.

Mai mult decât atât, jurnaliștii de la Fox au dezvăluit că David Beckham va avea un impact semnificativ asupra turismului din Qatar în următorii 10 ani. Patronul celor de la Inter Miami a fost nevoit să riposteze.

ADVERTISEMENT

Reacția lui David Beckham după ce a fost criticat pentru că a acceptat oferta din Qatar: „Visurile pot deveni realitate”

David Beckham a luat apărarea Qatarului și a susținut ideea organizării, în premieră, a unui Campionat Mondial în zona Golfului. „Azi est timpul să visăm. Qatar a visat să aducă un turneu de Cupă Mondială într-un loc în care nu a mai fost niciodată, dar nu este suficient să faci lucruri doar pe teren.

Terenul este o platformă pentru progres. Visurile pot deveni realitate. De aceea suntem aici! Împărtășim aceeași pasiune pentru fotbal și pentru a face lumea un loc mult mai tolerant”, a declarat David Beckham.

ADVERTISEMENT

David Beckham a urmărit din tribună debutul cu dreptul la Campionatul Mondial al Angliei. Formația pregătită de Gareth Southgate a câștigat pentru prima oară în istorie la o diferență mai mare de două goluri în debutul unui campionat mondial.

Anglia, bornele atinse după victoria împotriva Iranului de la Campionatul Mondial din Qatar

Odată cu victoria clară împotriva naționalei Iranului, selecționata din Albion a atins mai multe borne impresionante. Este pentru a doua oară în istorie când Anglia marchează de 6 ori la un turneul final. Ultima oară se întâmpla acum 4 ani în fața echipei din Panama.

ADVERTISEMENT

Meritele i-au aparținut și lui Gareth Southgate. Selecționerul echipei engleze a obținut al 9-lea succes pe banca reprezentativei din Albion la turneele majore. Astfel, Gareth Soutgate l-a depășit pe Sir Alf Ramsey, care avea 8 victorii în palmares, și a devenit cel mai titrat antrenor al Angliei la turneele majore.

Jack Grealish, unul dintre marcatorii Angliei în meciul cu Iran, a înscris după ce fotbaliștii englezi au pasat mingea de 35 de ori. Este pentru prima oară din 1966 când se întâmplă acest lucru.

ADVERTISEMENT