Sport

Svitolina, devastată după eliminarea de la Wimbledon. Ce zice de Halep

Elina Svitolina a plecat în lacrimi de la Wimbledon. Ce a spus despre Simona Halep și Aryna Sabalenka. Ar fi vrut să ia trofeul bielorusei.
14.07.2023 | 08:38
Svitolina devastata dupa eliminarea de la Wimbledon Ce zice de Halep
ADVERTISEMENT

Elina Svitolin a ratat finala la Wimbledon, după ce a pierdut în fața Marketei Vondrousova. Ucrainianca a izbucnit în lacrimi pentru că nu poate juca finala împotriva bielorusei Aryna Sabalenka.

Elina Svitolina, dezamăgită total că nu are șansa să joace finala la Wimbledon cu Sabalenka: „Nu sunt într-o stare de spirit bună”

Elina Svitolina a avut parte de susținere totală din partea publicului londonez în semifinala contra cehoaicei Marketa Vondrousova, mai ales după ce a eliminat-o pe liderul mondial, Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT

„Am încercat să fiu foarte concentrată, chiar și după victoria cu Iga. Am nevoie de multe zile pentru a mă deconecta de tot și a mă gândi la ce a mers bine și ce a mers prost”, și-a spus oful, numărul 76 WTA.

Elina Svitolina ar fi vrut să revendice o victorie pentru Ucraina împotriva Arynei Sabalenka, reprezentanta Belarusului, aliatul Rusiei în război. Sabalenka a fost însă și ea eliminată în semifinale.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt într-o stare de spirit bună. Nu voi fi aici, deci nu știu ce să spun, sunt supărată că nu pot juca finala să-i iau acel trofeu”, a spus Svitolina printre lacrimi. Ucrainianca a fost întrebată ce s-ar întâmpla dacă Prințesa de Wales, Kate Middleton, i-ar fi înmânat trofeul Arynei Sabalenka.

Elina Svitolina și-a adus aminte și de semifinala de la Wimbledon cu Simona Halep

Simona Halep pierdea surprinzător în semifinale la Wimbledon în 2019 în fața Elinei Svitolina, scor 1-6, 3-6: „Ambele jucătoare, atât Simona (Halep, 2019) și astăzi Marketa (Vondrousova), au jucat extraordinar. Ambele au fost incredibile. Eu am făcut un mic pas doar, asta m-a costat”.

ADVERTISEMENT

Marketa Vondrousova este prima finalsită la Wimbledon. Cehoaica va juca cu Ons Jabeur, care a eliminat-o în decisiv pe Aryna Sabalenka, scor 6-7, 6-4, 6-3. Marea finală va avea loc sâmbătă pe terenul central.

Ucrainianca e la cuțite cu Aryna Sabalenka și celelalte jucătoare din Belarus

Victoria Azarenka nu a așteptat să mai dea mâna cu Elina Svitolina după ce a fost eliminată de la Wimbledon, iar ucrainianca e la „cuțite” și cu Aryna Sabalenka: „De ce Naomi Osaka a fost amendată anul trecut, iar Arynei Sabalenka i se permite să nu participe la conferințele de presă? Eu m-am confruntat cu întrebări dificile, chiar și despre Novak Djokovic și Kosovo. De ce nu a fost amendată?

ADVERTISEMENT

Nu știu ce aștepta ea la fileu, pentru că declarațiile mele au fost destul de clare în legătură cu strângerea de mână. Mă așteptam la huiduieli, nu a fost o surpriză pentru mine”, a acuzat-o Svitolina la Roland Garros, după ce bielorusa a refuzat să vină la două conferințe de presă după un conflict cu un reporter ucrainian.

ADVERTISEMENT