Sport

”Talent extraordinar, dar cel mai tare rămâne Hagi”. Mircea Lucescu, cuvinte deosebite despre Dănuț Lupu

Mircea Lucescu a făcut la ”Suflet de rapidist” o comparație între Dănuț Lupu și Gică Hagi și l-a lăudat pe fostul său elev de la Dinamo și Rapid.
29.12.2023 | 09:01
Talent extraordinar dar cel mai tare ramane Hagi Mircea Lucescu cuvinte deosebite despre Danut Lupu
Mircea Lucescu a făcut la ”Suflet de rapidist” o comparație între Dănuț Lupu și Gică Hagi și l-a lăudat pe fostul său elev de la Dinamo și Rapid. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Uriașul antrenor român s-a despărțit în finalul acestui an de Dinamo Kiev, iar acționarul majoritar al Rapidului, Dan Șucu, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGAcel mai mare obiectiv din 2024 îl reprezintă aducerea lui Lucescu în cadrul clubului.

Dănuț Lupu, lăudat de Mircea Lucescu

În ultima ediție din 2023 a emisiunii ”Suflet de rapidist”, Mircea Lucescu a vorbit la superlativ de Dănuț Lupu și crede că acestuia i-a lipsit doar ambiția pentru a deveni unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile.

ADVERTISEMENT

”Dacă Dănuț Lupu ar fi avut acest spirit competițional, ar fi fost unul dintre cei mai mari jucători. Lupu a fost un talent extraordinar. Nu vreau să vorbesc, să fac comparații, dar cel mai mare rămâne Hagi pentru că el avea spiritul ăsta competitiv, ambiția să fie cel mai bun, de nivel celor mai mari.

Cât a fost jucător a fost extraordinar, la momentul când devii antrenor asta poate să fie și o frână, tu dorindu-ți ca ceilalți să fie cei mai buni. Pentru că la un moment îți dorești ca ei să fie cum ai fost tu ca jucător, ori aici trebuie să ai răbdare.

ADVERTISEMENT

Îi ajuți să devină niște oameni competitivi, să știe ce înseamnă competiția, dar trebuie să și știi că astea necesită timp. Eu nu vorbesc de talent, toți sunt talentați când ajung la nivelul ăla, sunt alte aspecte extrem de importante care determină valoarea unui jucător, așa cum e și pregătirea”, a declarat Lucescu.

Secretele profesionale ale lui Mircea Lucescu

Tehnicianul în vârstă de 78 de ani a mărturisit că sunt foarte multe aspecte care se antrenează la un jucător, însă cele mai mari progrese se realizează cu mintea fotbaliștilor care poate fi îmbunătățită și cu 35%.

ADVERTISEMENT

”Poți să ameliorezi pregătirea fizică, rezistența, cu 20-25%, poți să ameliorezi viteza dar cu foarte puțin pentru că asta e naturală, dar unde poți să acționezi este mintea. Acolo și 35% poți crește capacitatea de a fi competitiv. Și de acolo pleacă tot ce înseamnă tactică, organizare de joc, inteligență tactică, foarte multe lucruri.

Poți să ameliorezi privirea distributivă care este extraordinar de importantă, se joacă aici și tu să vezi în partea cealaltă, să vezi tot ce se întâmplă. Astea se antrenează, toate se antrenează sub diferite forme, dar nu trebuie să te aștepți ca randamentul să fie imediat”, a spus Mircea Lucescu, la ”Suflet de rapidist”.

ADVERTISEMENT

Tot în cadrul emisiunii ”Suflet de rapidist”, ”Il Luce” și-a adus aminte de perioada extrem de grea din copilărie, povestind faptul că provine dintr-o familie săracă. El a precizat că a avut norocul ca niște profesori să vadă ambiția pe care o avea și să-l convingă pe tatăl său să-l lase să facă liceul.

”Suflet de rapidist” e LIVE în fiecare marți de la 13:30 DOAR pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea apare ÎN PREMIERĂ pe YouTube și Facebook în fiecare joi.

Mircea Lucescu, comparație între Lupu și Hagi

ADVERTISEMENT