Sport

Top 3 cei mai buni fotbaliști din România – Finlanda 1-0, în viziunea lui Ilie Dumitrescu: „Atitudine, determinare și personalitate”

Așteptarea a luat sfârșit. După prima victorie a României în mandatul lui Edi Iordănescu, au venit și laudele pentru „tricolori”. Ilie Dumitrescu a avut trei remarcați contra Finlandei.
12.06.2022 | 00:44
Top 3 cei mai buni fotbalisti din Romania  Finlanda 10 in viziunea lui Ilie Dumitrescu Atitudine determinare si personalitate
Primul „11” al României din meciul câștigat cu Finlanda, scor 1-0. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România respiră! Naționala lui Edi Iordănescu a obținut prima victorie în mandatul antrenorului în vârstă de 43 de ani. Îndelung criticați după eșecurile cu Muntenegru și Bosnia-Herțegovina, „tricolorii” au primit acum și laudele.

Cei mai buni trei jucători ai României, în viziunea lui Ilie Dumitrescu

Prima noastră reprezentativă s-a impus cu scorul de 1-0 în fața Finlandei, iar fotbaliștii care l-au impresionat pe Ilie Dumitrescu au fost Andrei Rațiu, Nicușor Bancu și George Pușcaș.

ADVERTISEMENT

Atacantul Pisei a primit credit din partea fostului internațional, chiar dacă a ratat un penalty în minutul 16. În schimb, fundașul stânga al Universității Craiova a fost decisiv. Bancu a marcat singurul gol al confruntării din Giulești, a doua sa reușită la echipa națională.

„Am reușit să acoperim foarte bine zonele. Am văzut atitudine, determinare și personalitate. Pușcaș a fost foarte activ, chiar dacă a ratat atât de mult. Rațiu a fost foarte bine, Bancu a intrat bine în joc.

ADVERTISEMENT

E un rezultat extrem de important, exprimare a fost foarte bună. Au fost situații clare de a marca, deși nu au fost fructificate. Au fost câteva lucruri puse la punct în această perioadă scurtă”, a declarat Ilie Dumitrescu, la DigiSport.

În următorul meci din Grupa 3 a Ligii B din UEFA Nations League, „tricolorii” primesc vizita Muntenegrului. Partida are loc marți, 14 iunie, de la ora 21:45, tot pe stadionul Giulești.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii”, lăudați și de Mihai Stoica

Jocul „tricolorilor” cu Finlanda a fost remarcat și de Mihai Stoica. Aprig contestatar după primele două meciuri, managerul general de la FCSB s-a repoziționat și i-a lăudat pe fotbaliști și pe selecționerul Edi Iordănescu.

„Tot ce s-a făcut, s-a făcut bine, mai puțin ratarea din penalty a lui Pușcaș. Ar face bine să nu mai bată niciodată, a bătut rău de tot! Ne miram că nu joacă bine Finlanda, păi nu i-am lăsat noi să joace bine. Selecționerul a gândit bine meciul acesta, Pușcaș e om de presing, Octavian Popescu e om de presing, Sorescu e om de presing.

ADVERTISEMENT

Nu pot să nu îl remarc pe Bancu, a dat un gol în care el a pasat către atacant și după a apărut în careu să finalizeze din centrarea lui Pușcaș. Al doilea remarcat al meu este Florin Niță, care a apărat incredibil. Îl remarc pe Chiricheș care a jucat excepțional, aș vrea să-i văd pe detractorii lui, care făceau mișto de el, foștii internaționali… în fine. Îl remarc pe Darius Olaru și pe Sorescu.

Rar mi-a fost dat să văd jucători care să vină cu centrări bune cum au venit Rațiu și Cicâldău. În rest, n-aș putea să spun, cei care au intrat pe parcurs nu au intrat la nivelul celor pe care i-au înlocuit”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,32 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT