Sport

U Cluj, primă uriaşă pentru promovarea în Liga 1! Câţi bani încasează fiecare jucător după ce au retrogradat Dinamo. Update Exclusiv

Jucătorii Universităţii Cluj au prime uriaşe stipulate în contract pentru promovarea în Liga 1. „Şepcile Roşii" și-au îndeplinit obiectivul după 2-0 (a) și 1-1(d) cu Dinamo și acum așteaptă banii în conturi.
30.05.2022 | 09:29
U Cluj prima uriasa pentru promovarea in Liga 1 Cati bani incaseaza fiecare jucator dupa ce au retrogradat Dinamo Update Exclusiv
Fotbalistii clujeni se bucura intr-o fotografie de grup alaturi de suporteri dupa promovarea pe prima scena a tarii in urma meciului de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Universitatea Cluj, Barajul pentru mentinerea in Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, duminica 29 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
30-05-2022
06:29

Jucătorii lui U Cluj încasează prime uriașe după promovarea în Liga 1

U Cluj a câștigat barajul de menținere/promovare în Liga 1 în fața lui Dinamo (2-0 pe teren propriu și 1-1 în deplasare) și a revenit după o pauză de 7 ani în primul eșalon. O performanță sportivă remarcabilă, care nu avea cum să nu fie recompensată pe măsură și din punct de vedere financiar.

Astfel, din informațiile FANATIK, jucătorii de bază ai lui Erik Lincar, care se află la echipă de la începutul sezonului, aveau stipulate în contracte prime de 20.000 de euro de căciulă în cazul promovării. Ceva mai puțin vor primi și titularii care au sosit la Universitatea în iarnă, ca Ely Fernandes, Roberto Romeu sau Ioan Filip, care vor lua doar câte 12.000 de euro. Restul fotbaliștilor, care au evoluat mai puțin în acest sezon, vor primi bani în funcție de câte minute au evoluat pe parcursul campionatului.

Universitatea Cluj a câştigat cu 2-0 prima manşă a barajului cu Dinamo. “Câinii” sunt în criză şi au nevoie de o victorie la trei goluri avans pentru a rămâne în prima ligă. Returul este programat pe 29 mai.

U Cluj, primă uriaşă pentru promovarea în Liga 1! Titularii pot lua până la 20.000 de euro de om

Din informaţiile FANATIK, jucătorii lui Erik Lincar joacă pe o primă de promovare uriaşă. Titularii care evoluează de la începutul sezonului vor încasa câte 20.000 de euro de om în cazul unei promovări în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Jucătorii care venit în iarnă, precum Ely Fernandes, Roberto Romeu sau Ioan Filip vor încasa ceva mai puţin: 12.000 de euro de om. Din informaţiile noastre, aceste prime sunt stipulate în contract.

Dacă promovează, “Şepcile roşii” accesează banii din drepturi tv!

Sunt bani foarte mulţi pentru o echipă de nivelul ligii secunde, însă câştigul este pe măsură, în condiţiile în care odată cu promovarea, U Cluj va putea accesa şi banii din drepturile tv aferente Ligii 1. Astfel, oficialii “Şepcilor roşii” vor avea asigurat 1,6-1,7 milioane de euro pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Universitatea Cluj a fost lăudată pentru atitudinea arătată în meciul de baraj cu Dinamo. Chiar dacă oaspeţii au avut momente de joc bune în care puteau echilibra disputa, “şepcile roşii” au reuşit să îşi dubleze avantajul de pe tabelă, deşi se aflau în inferioritate numerică.

Însă, U Cluj trebuie să reziste în Şoseaua Ştefan cel Mare. Dinamo îşi joacă viitorul în returul programat duminică, 29 mai. “Câinii” trebuie să recupereze handicapul de două goluri şi sunt avantajaţi de faptul că FRF a scos regula golului marcat în deplasare.

ADVERTISEMENT

Emil Boc, mesaj pe reţelele de socializare: “Putem reuși și în „infernul” din meciul următor de la București!”

Primarul Clujului, Emil Boc, a postat pe reţelele de socializare un mesaj de felicitare pentru U Cluj şi este sigur că jucătorii lui Erik Lincar vor putea duce misiunea la bun sfârşit în returul de la Bucureşti:

“Victorie de senzație a Universității Cluj FC Universitatea Cluj în meciul de fotbal cu Dinamo! „U” Cluj – Dinamo 2-0!! Bravooo băieți, Bravoo Galeriei „U”, Bravoo tututor celor care au susținut echipa, din tribuna sau din afara ei!!

ADVERTISEMENT

Felicit „U”, dincolo de rezultat, pentru SPIRITUL „U” , de dăruire și sacrificiu pe teren pentru Simbolul „U”! Băieți, Clujul este întodeauna cu „U”! Cu spiritul de lupta de azi și cu mentalitate de învingători, putem reuși și în „infernul” din meciul următor de la București!

„U” , suntem mândri de voi!! TOȚI PENTRU „U” , „U” PENTRU TOȚI”!! PS: Felicitări galeriei „U” pentru atmosfera incendiară de susținere a echipei noastre și, de asemenea, respect galeriei Dinamo pentru fair-play!”, este mesajul postat de edilul Clujului.

  • 0 retrogradări a bifat Dinamo în 74 de ani de la înfiinţare
  • 20.000 de euro de om primesc titularii lui U Cluj dacă echipa va promova
ADVERTISEMENT
Tags: