Sport

Ultrașii FCSB, alături de rivalii de la Rapid. Mesajele postate în București la miezul nopții. Foto

Ultrașii Rapidului au fost reținuți preventiv într-un dosar de introducere în stadion a materialelor pirotehnice, iar în apărarea lor au sărit rivalii de la FCSB.
15.03.2024 | 09:54
Ultrasii FCSB alaturi de rivalii de la Rapid Mesajele postate in Bucuresti la miezul noptii Foto
Ultrașii Rapidului au fost reținuți preventiv într-un dosar de introducere în stadion a materialelor pirotehnice, iar în apărarea lor au sărit rivalii de la FCSB. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Daniel Niculae, președintele lui Rapid, a fost adus de mascați în fața procurorilor în acest caz. Alături de el, au fost chemate alte 16 persoane, printre care și Liviu Ungurean, zis ”Bocciu”, liderul galeriei din Giulești.

Ultrașii Rapidului, susținuți de rivalii de la FCSB

Scandalul uriaș în care sunt implicații ultrașii de la Rapid a stârnit un șir lung de reacții, iar rivalii de la FCSB le-au luat apărarea rivalilor din Giulești. Membrii Peluzei Nord au afișat prin București bannere de susținere.

ADVERTISEMENT

Fanii liderului din SuperLiga au postat bannere cu mesajul ”Pyro nu înseamnă infracțiune. Ultrași liberi” în mai multe locații din București, printre care la Arena Națională și la Pasajul Piața Muncii.

Alături de suporterii rapidiști se află și o facțiune a ultrașilor de la FC U Craiova. ”Libertate pentru suporteri” este mesajul postat pe pagina de Facebook a grupării Praetoria MMV.

ADVERTISEMENT

De asemenea, câțiva reprezentanți ai Honor et Patria, unul dintre grupurile ultranaționaliste care susțin reprezentativa României, au mers în față la Palatul Cotroceni cu un banner pe care scria ”Arestări și teroare pentru fum și culoare”.

”Toate resursele statului mobilizate când vine vorba de oamenii care au făcut din pasiunea lor un stil de viață, oameni care poartă vina că prin manifestările lor au distrus un petic de gazon și au rupt un scaun”, este mesajul postorii de pe pagina de Facebook a celor de la Honor et Patria.

ADVERTISEMENT

Puști și pistoale ridicate de la liderii de galerie

FANATIK a aflat că procuratura investighează din 2023 un caz care are legătură cu introducerea materialelor pirotehnice de către galerie pe stadion. Președintele Rapidului, Daniel Niculae, a fost însoțit la audieri de un avocat specializat pe penal, angajat de clubul Rapid și recomandat de către Dan Șucu.

Conform informațiilor FANATIK, oficialul din Giulești a fost înregistrat de autorități în timp ce discuta la telefon cu suporterii despre materiale pirotehnice pe care urma să le folosească la meciuri în peluză. Astfel se explică faptul că Niculae s-a trezit la ușa casei cu reprezentații Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase pentru a-l duce în fața anchetatorilor.

ADVERTISEMENT

Poliția a dezvăluit și imagini uluitoare de la descinderile efectuate în dosarul în care este implicat și Daniel Niculae. Mascații au găsit arme de foc, puști, pistoale și materiale pirotehnice în locuințele fanilor rapidiști.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,44 este cota pentru „total goluri prima repriză: peste 0,5” la meciul FCSB - Sepsi