Sport

Unde s-au blocat negocierile dintre CFR Cluj și Rapid pentru transferul lui Marko Dugandzic. Este vorba despre 21.000 de euro. Exclusiv

Marko Dugandzic (28 de ani) este cel mai râvnit fotbalist din lotul lui CFR Cluj. Patru echipe din Casa Pariurilor Liga 1 îl vor pe atacantul croat, în frunte cu Rapid. Negocierile cu giuleștenii au intrat însă în impas.
22.06.2022 | 22:20
Unde sau blocat negocierile dintre CFR Cluj si Rapid pentru transferul lui Marko Dugandzic Este vorba despre 21000 de euro Exclusiv
Marko Dugandzic, cel mai curtat fotbalist din Liga 1. Patru echipe se bat pentru semnătura atacantului de la CFR Cluj. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Marko Dugandzic este unul dintre cei mai apreciați fotbaliști străini care au jucat vreodată în Casa Pariurilor Liga 1, încă din perioada când evolua pentru FC Botoșani (2020), acolo unde a fost și căpitan de echipă. Anul acesta, croatul s-a întors în România, dar nu a strălucit la CFR Cluj și poate face obiectul unui transfer în perioada de mercato actuală.

Marko Dugandzic, cel mai curtat fotbalist din lotul lui CFR Cluj

FANATIK a aflat în exclusivitate că nu mai puțin de patru echipe din Casa Pariurilor Liga 1 îl doresc pe atacantul în vârstă de 28 de ani: Rapid, Sepsi OSK, FC Argeș și Universitatea Cluj. Giuleștenii au nevoie urgentă de un „nouar” veritabil, iar Dugandzic este alesul lui Adrian Mutu, după cum a anunțat ProSport.

ADVERTISEMENT

Tratativele dintre CFR Cluj și echipele care îl vor pe croat au șanse mici de reușită din cauza pretențiilor campioanei României. FANATIK a aflat în exclusivitate că ardelenii exclud varianta unui împrumut și iau în considerare doar un transfer definitiv.

Din informațiile noastre, patronul Neluțu Varga cere minim 300.000 de euro în schimbul lui Marko Dugandzic, fotbalist care a costat jumătate de milion de euro, în ianuarie 2022, atunci când a fost cumpărat de la Sochi.

ADVERTISEMENT

Dintre cele patru formații enumerate mai sus, Rapid a fost echipa care a fost cel mai aproape să îl ia pe fostul internațional croat de tineret. Adrian Mutu e prieten cu Neluțu Varga, cu care a discutat în mai multe rânduri despre transferul lui Dugandzic.

„Briliantul” l-ar fi convins pe Dan Șucu să plătească banii dorți de patronul lui CFR Cluj. Din informațiile noastre, singurul impediment l-a reprezentat salariul jucătorului, 21.000 de euro/lună, o sumă enormă pentru „alb-vișinii”.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, Marko Dugandzic se descurcă de minune în cantonamentul din Austria al CFR-ului. Croatul a marcat un gol în amicalul câștigat cu scorul de 3-0 în fața lui FK Napredak Krusevac. Mai mult, FANATIK a aflat că fotbalistul se pregătește excelent, iar Dan Petrescu nu prea mai are de gând să-l lase să plece. Contractul lui Dugandzic cu formația din Gruia e valabil până la 30 iunie 2025.

Dacă Dugandzic are șanse mari să continue în tricoul campioanei și în sezonul ce stă să înceapă, nu același lucru se poate spune despre un alt atacant transferat iarna trecută. Este vorba despre Sergiu Buș, care nu l-a convins pe Dan Petrescu, și căruia îi va fi reziliat contractul în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Relația Mutu – Varga, cheia succesului transferurilor din Gruia în Giulești

În cazul în care ar ajunge în Giulești, Marko Dugandzic ar fi al treilea fotbalist pe care CFR Cluj îl cedează giuleștenilor în această vară, după Valentin Costache și Florin Ștefan. În schimbul lui Costache, ardelenii au primit 50.000 de euro de la Rapid, după cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Acest lucru se datorează în marte parte și relației excelente de prietenie dintre antrenorul Rapidului, Adrian Mutu, și patronul lui CFR Cluj, Neluțu Varga. FANATIK a scris în mai multe rânduri despre dorința finanțatorului de a-l aduce pe „Briliant” în Gruia, inclusiv în primăvara lui 2021, după despărțirea de actualul selecționer Edi Iordănescu.

  • 12 goluri și 1 assist a reușit atacantul croat în România, la FC Botoșani și CFR Cluj
  • 500.000 de euro este cota de piață a lui Marko Dugandzic, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT