Sport

Universitatea Craiova – FC Botoşani 2-0. Oltenii prind ultimul tren de Europa și își salvează sezonul

Universitatea Craiova a câștigat mai clar decât o arată scorul de 2-0 barajul cu FC Botoșani și este ultima echipă din Casa Pariurilor Liga 1 care și-a obținut biletele pentru cupele europene în sezonul viitor
27.05.2022 | 22:14
Universitatea Craiova  FC Botosani 20 Oltenii prind ultimul tren de Europa si isi salveaza sezonul
Stefan Marinel Vladoiu si Jandir Breno Souza Silva in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC Botosani, contand pentru Barajul Europa Conference League, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, vineri 27 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
27-05-2022
19:28

Universitatea Craiova, ultima echipă din Liga 1 care va participa în cupele europene

Universitatea Craiova este ultima echipă din Liga 1 care va participa în ediția viitoare a cupelor europene. Formația antrenată de Laurențiu Reghecampf a câștigat cu 2-0 barajul contra celor de la FC Botoșani și va evolua în turul 2 preliminar al UEFA Conference League. Oltenii își vor afla viitorul adversar la tragerea la sorți programată pe 15 iunie la Nyon. Meciurile se vor juca pe 21 și 28 iulie.

Alături de Universitatea Craiova, țara noastră va mai fi reprezentată în cupele europene de CFR Cluj (turul 1 preliminar al Champions League), FCSB și Sepsi (ambele în turul 2 preliminar al UEFA Conference League):

27-05-2022
17:32

Universitatea Craiova – FC Botoşani 2-0 (Koljic 26, A. Ivan 90+1)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+1: GOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! După un nou contraatac oltean, Andrei Ivan pătrunde în careu talonat de Patache și înscrie cu un șut plasat din 10 metri.

Min. 66: Braun centrează foarte bine în careul Universității, dar Pigliacelli reușește să îndepărteze pericolul.

Min. 62: Mihai Roman II este eliminat după ce îl lovește pe Papp.

Min. 55: Papp reia cu capul peste poartă după o centrare a lui Vătăjelu.

Min. 26: GOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Contraatac în viteză al oltenilor, din 3-4 pase mingea ajunge în careul oaspeților, Gustavo deviază superb pentru Koljic, care singur în 7-8 metri înscrie elegant.

Min. 24: Vlădoiu are o intrare dură la Jaja şi primeşte cartonaşul galben. Moldovenii au echilibrat jocul. 

Min. 10: Ivan centrează foarte bine în interiorul careului, dar Gustavo nu reușește să reia în poartă.

Min. 3: Jaja pătrunde în careu, îl depășește pe Pigliacelli, iese în lateral, încearcă apoi o centrare, dar mingea este boxată de portarul italian.

Min. 1: Ocazie imensă ratată de gazde în secunda 30. Elvir Koljic reia defectuos din 6 metri după o pasă excelentă a lui Ivan.

Min. 1: A început partida.

Universitatea Craiova și FC Botoșani se întâlnesc pe stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie în barajul ce va stabili ultima echipă care va reprezenta România în turul 2 preliminar al UEFA Conference League.

În caz de egalitate după expirarea celor 90 de minute regulamentare, se vor disputa două reprize suplimentare de prelungiri a câte 15 minute fiecare, iar dacă și la finalul acestora egalitatea se va menține, vor urma loviturile de departajare.

27-05-2022
15:57

Echipele de start la Universitatea Craiova – FC Botoşani

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Pap, Screciu, Vătăjelu – Mateiu, Crețu – Gustavo, Baiaram, Ivan – Koljic. Rezerve: Lazar, Găman, M. Constantin, Bic, Căpățînă, Nistor, Roguljic, Cîmpanu, Markovic. Antrenor: Laurențiu Reghecampf
  • FC Botoșani: Pap – Braun, Dawa, Șeroni, Țigănașu – Haruț, Dican – Santos, Papa, Souza Silva – M. Roman II. Rezerve: Contra, Mailat, Florescu, Patache, Dragu, Lupeta, Petkovski, Croitoru, Tîrcoveanu. Antrenor: Marius Croitoru

Meciul Universitatea Craiova – FC Botoşani are loc vineri, 27 mai, cu începere de la ora 20:30, în cadrul barajului pentru ultimul loc calificant în turul 2 preliminar al Conference League. La fel ca şi în cazul celorlalte partide similare din campionatele Europei, în care este implicată câştigătoarea play-out-ului, se joacă o singură manşă, la noi pe terenul echipei din play-off.

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – FC Botoşani, barajul de Conference League

Întâlnirea Universitatea Craiova – FC Botoşani se dispută vineri, 27 mai, de la ora 20:30, pe stadionul Ion Oblemenco, în finala barajului de calificare în turul 2 preliminar al Conference League. Se joacă doar o singură manşă, pe terenul echipei din play-off, deşi în majoritatea campionatelor din Europa formaţia care vine din play-out a avut avantajul terenului propriu.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova ar fi putut evita această situaţie dacă ar fi obţinut calificarea şi apoi succesul în finala Cupei României. FC Botoşani joacă acest baraj ca urmare a faptului că echipa de pe locul 1 în play-out, Sepsi Sf. Gheorghe, este cea care a eliminat Craiova în semifinale şi apoi a câştigat Cupa României, după ce a învins pe FC Voluntari cu 2-1 şi astfel a obţinut biletele pentru Conference League.

Cine transmite la TV partida Universitatea Craiova – FC Botoşani

Partida Universitatea Craiova – FC Botoşani se joacă vineri, 27 mai, de la ora 20:30,  pe stadionul Ion Oblemenco, în finala play-off-ului de calificare în turul 2 preliminar al Conference League şi va putea fi urmărită în direct de canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vineri, 27 mai, va fi o vreme călduroasă la Craiova,  cu şanse foarte mici de a cădea precipitaţii. Maxima zilei va ajunge la 29-30 de grade, dar evident că la ora jocului vor fi mai puţine, în jur de 23-24 de grade, totuşi destul de cald pentru ora 20:30. Acest meci a fost încredinţat spre a fi arbitrat clujeanului Horaţiu Feşnic.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Universitatea Craiova – FC Botoşani

Pentru acest meci atât de important, Laurenţiu Reghecampf nu are multe absenţe. Căpitanul Nicuşor Bancu va începe şi sezonul viitor cu vreo trei etape de suspendare după cele şase primite în urma incidentului din semifinala retur din Cupa României cu Sepsi Sf. Gheorghe. Francezul Lyes Houri nu s-.a refăcut, dar oricum patronul Mihai Rotaru a anunţat că nu va activa clauza de cumpărare.

ADVERTISEMENT

La Botoşani, Marius Croitoru are toţi oamenii importanţi valizi. Dacă echipa nu se va califica pentru Conference League, vor urma alte două sau trei vânzări din lotul de bază, cei vizaţi fiind, în primul rând, fundaşul central Dawa şi Florescu.

Echipele probabile la Universitatea Craiova – FC Botoşani

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Papp, Screciu, Vătăjelu – Mateiu, Al. Creţu – Gustavo, Bairam, Ivan – Koljic. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf
  • FC Botoșani: Papp – Braun, Dawa, Şeroni, Ţigănaşu – Haruţ, Dican, Papa – Jaja, Roman II, Mailat. Antrenor: Marius Croitoru
ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Universitatea Craiova – FC Botoşani

Casele de pariuri au destulă încredere în echipa lui Laurenţiu Reghecampf că va fi în stare să îşi aproprie succesul şi să obţină calificarea în turul 2 preliminar al Conference League. Oltenii au cote cuprinse între 1,75-1,80, în timp ce moldovenii au primit cote destul de mari, între 4,90 şi 5,00. Un gol marcat de oaspeţi ajunge la cota de 1,70, foarte aproape de cea a succesului „alb-albaştrilor”.

Majoritatea partidelor directe desfăşurate în Bănie au avut ca deznodământ victoria gazdelor, iar până în 2021 se mai consemnaseră trei rezultate de egalitate. Însă ultimele două jocuri de pe terenul juveţilor s-au încheiat cu victorii ale Botoşanilor: 3-2 şi 2-1 în sezonul regulat recent încheiat.

ADVERTISEMENT