Sport

Universitatea Craiova – Farul 4-3, în etapa a 9-a din SuperLiga. Show total, gafe antologice și goluri de generic tv. Cum arată clasamentul

În etapa a 9-a, Universitatea Craiova și Farul au oferit cel mai spectaculos meci din actualul sezon al SuperLigii. S-a terminat 4-3, după un joc care ne-a oferit eurogoluri și gafe antologice.
05.09.2022 | 19:24
Universitatea Craiova  Farul 43 in etapa a 9a din SuperLiga Show total gafe antologice si goluri de generic tv Cum arata clasamentul
Universitatea Craiova a învins dramatic Farul, cu 4-3, în etapa a 9-a din SuperLiga. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
05-09-2022
20:34

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Universitatea Craiova – Farul 4-3

A fost show total la Turnu Severin, în etapa a 9-a din SuperLiga. Universitatea Craiova și Farul ne-au oferit un meci dramatic, cu spectaculoase răsturnări de scor, încheiat până la urmă cu victoria formației oltene cu scorul de 4-3.

Constănțenii au avut șansa de a reveni pe primul loc în clasament, au condus cu 1-0 și 3-1, dar gafa imensă comisă de Aioani în repriza secundă i-a privat de obținerea cel puțin a unui punct.

A fost seara lui Markovic, care a marcat o „dublă” de senzație chiar în ziua în care i s-a născut primul copil. L-a secondat cu brio Torje, si el cu două eurogoluri, care ne amintesc de jucătorul pentru care Udinese plătea în urmă cu mulți ani peste 4 milioane de euro.

În urma acestui rezultat, Farul rămâne pe locul 2 în clasament, la 3 puncte în spatele Rapidului, în timp ce Universitatea Craiova urcă până pe poziția a cincea.

05-09-2022
18:31

Universitatea Craiova - Farul 4-3 (Markovic 26, 66, A. Ivan 43, Nistor 71/ V. Morar 2, Torje 32, 41)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+3: Singur pe 3 metri, Louis Munteanu reia cu talpa, dar Lazar intervine miraculos și reușește să respingă.

Min. 71: GOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Nistor aruncă în careu o minge dintr-o lovitură liberă, Aioani încearcă să boxeze, dă pe lângă minge, iar aceasta intră în plasă.

Min. 66: GOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Markovic recuperează o minge din fața lui Larie, trece de acesta și înscrie din 6 metri, cu un șut din unghi, printre picioarele lui Aioani.

Min. 56: Lazar respinge în corner șutul lui Pitu de la peste 20 de metri.

Min. 43: GOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Andrei Ivan șutează pe lung din colțul careului mare, mingea este deviată de Băluță, îl păcălește pe Aioani și intră în plasă.

Min. 41: GOOOL FARUL! O nouă eroare comisă de jucătorii Universității, mingea ajunge la Torje, care înscrie un gol de generic tv cu un șut din prima, de la peste 20 de metri,

Min. 32: GOOOL FARUL! Torje scapă singur după o pasă excelentă a lui Băluță și înscrie un eurogol, cu un lob superb din 16 metri. Reușita este validată după două minute din camera VAR, poziția în care se afla Torje în momentul pasei fiind una regulamentară.

Min. 26: GOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Markovic îl întoarce în careu pe Mihai Popescu, șutează superb cu stângul la colțul lung, mingea lovește bara și intră în plasă.

Min. 16: Centrarea lui Vătăjelu îl găsește liber în careul mic pe Andrei Ivan, însă șutul acestuia din unghi este respins de Aioani în corner.

Min. 2: GOOOL FARUL! Vlad Morar profită de o gafă a lui Bancu și înscrie cu un șut plasat din marginea careului.

Min. 1: A început partida.

05-09-2022
17:03

Echipele de start la Universitatea Craiova - Farul

Au apărut echipele de start la Universitatea Craiova – Farul. Meciul se joacă la Turnu Severin, începând cu ora 21:30.

  • Universitatea Craiova: Lazar – Martic, Găman, Mitrea – Vătăjelu, Al. Crețu, Screciu, Bancu – Vînă – Markovic, A. Ivan. Rezerve: L. Popescu – Căpățînă, Al. Mateiu, Nistor, Sala, Cîmpanu, Hanca, Danciu, Rivaldinho. Antrenor: Mirel Rădoi
  • Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu, Kiki – Artean, T. Băluță, Grameni – Torje, Vl. Morar, Pitu. Rezerve: Buzbuchi – Corinus, Doukoure, Casap, Borza, Sali, Moldoveanu, Andronache, L. Munteanu. Antrenor: Gică Hagi

Meciul Universitatea Craiova – Farul are loc luni, 5 septembrie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 9-a din SuperLiga. Este partida considerată cap de afiș al rundei, care se și încheie cu acest joc. Oltenii, locul 10 cu 11 puncte, dar cu două partide mai puține, și dobrogenii, locul 2cu 18 puncte, cinci victorii și trei egaluri, au calitatea de a ataca un loc de play-off.

Unde se joacă meciul Universitatea Craiova – Farul, în etapa a 9-a din SuperLiga

Confruntarea Universitatea Craiova – Farul se desfășoară luni, 5 septembrie, de la ora 21:30, pe stadionul „Municipal” din Drobeta Turnu Severin, ca urmare a faptului că gazonul stadionului Ion Oblemenco din Bănie nu este încă refăcut total pentru a permite desfășurarea jocurilor celor două echipe din Craiova.

ADVERTISEMENT

Totuși, conducerea Universității speră să aibă parte de un aport consistent din partea suporterilor la acest meci, mai ales că „alb-albaștrii” din Craiova îi vor avea în față pe „alb-albaștrii” din Constanța, echipă neînvinsă și care sub bagheta lui Gică Hagi practică un fotbal ofensiv, ce a adus-o pe pozițiile fruntașe ale clasamentului.

Cine transmite partida Universitatea Craiova – Farul

Partida Universitatea Craiova – Farul se joacă luni, 5 septembrie, de la ora 21:30, pe stadionul „Municipal” din Turnu Severin, în etapa a 9-a din SuperLiga. Ea va putea fi urmărită în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți vedea intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Turnu Severin, luni, 5 septembrie, va fi o vreme frumoasă, cu posibilități extrem de reduse de precipitații, cu un cer mai mult senin și o maximă în termometre care nu va depăși 25 de grade. Ceea ce înseamnă că la ora partidei vor fi în jur de 19-20 de grade, optim pentru fotbal. Gălățeanul Adrian Cojocaru este arbitrul desemnat să împartă dreptatea în acest meci.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Universitatea Craiova – Farul

Ambii antrenori au absenți din rândul titularilor la acest meci. Tehnicianul oltenilor, Mirel Rădoi, extrem de supărat pe jucătorii săi după eșecul din runda anterioară, la Mediaș, în fața nou promovatei Hermannstadt, nu beneficiază de prezența tancului Elvir Koljic în atac, dar Bairam va fi prezent, deși era și el sub semnul incertitudinii. E foarte posibil debutul între buturi al lituaninanului Gedrius Arlauskis, campion de șapte ori al României, cu Unirea Urziceni, FCSB și de cinci ori cu CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi are probleme și mai mari decât Mirel Rădoi. Pentru că nu pot evolua din cauza accidentărilor trei dintre cei mai importanți jucători din planurile sale tactice. Este vorba de fundașul lateral Romeo Benzar, mijlocașul la închidere Dragoș Nedelcu și atacantul Dennis Alibec, deși la ultimul mai mijește o mică speranță de a fi măcar pe bancă.

Cote la pariuri la jocul Universitatea Craiova – Farul

Deși meciul are loc la Turnu Severin, casele de pariuri văd foarte posibilă victoria Universității Craiova. Care are cotă de 2,00 pentru cele trei puncte, în timp ce dobrogenii, dacă reușesc să scoată maximum, vor avea cotă de 4,20. Din acest motiv și un gol înscris de Farul ajunge la cota de 1,70. Sunt posibile cel puțin două goluri, pentru „over 1,5” cota fiind de 1,30.

ADVERTISEMENT

Cele două echipe s-au întâlnit de patru ori în ultima ediție a SuperLigii. În sezonul regulat, fiecare dintre cele două echipe și-a câștigat meciul de pe teren propriu cu același scor, 1-0. În play-off, în schimb, Universitatea Craiova s-a impus cu 3-0 la Ovidiu și cu 4-1 în Bănie.

ADVERTISEMENT