Sport

Universitatea Craiova s-a despărțit oficial de Ionuț Vînă! Anunțul clubului confirmă exclusivitatea Fanatik: „Mult succes în afaceri”. Update

Ionuț Vînă se afla de mai mult timp în litigiu cu Universitatea Craiova, iar FANATIK a aflat că cele două părți au ajuns la un acord pentru a se despărți pe cale amiabilă.
08.06.2023 | 14:26
Universitatea Craiova sa despartit oficial de Ionut Vina Anuntul clubului confirma exclusivitatea Fanatik Mult succes in afaceri Update
Ionuț Vînă se afla de mai mult timp în litigiu cu Universitatea Craiova, iar FANATIK a aflat că cele două părți au ajuns la un acord pentru a se despărți pe cale amiabilă. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
08-06-2023
11:34

Ionuț Vînă, out de la Universitatea Craiova. Anunț oficial

FANATIK a anunțat în exclusivitate faptul că Universitatea Craiova s-a despărțit, în sfârșit, de Ionuț Vînă. Site-ul nostru v-a informat în premieră că fotbalistul a acceptat o reziliere pe cale amiabilă de Universitatea Craiova și astfel a devenit jucător liber de contract. Oltenii i-au transmis pe pagina oficială de Facebook un mesaj de adio și l-au ironizat puțin pe mijlocaș.

„#𝟑𝟑𝟕 de minute petrecute pe gazon în acest sezon pentru Știința.

Drum bun, Ionuț! Mult succes în afaceri”, a scris Universitatea Craiova, pe Facebook.

Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a dat în judecată clubul din Bănie după ce a fost exclus din lot de fostul antrenor Mirel Rădoi, deși a fost reprimit la antrenamente după doar două săptămâni, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate la acel moment.

Jucătorul aflat în litigiu cu Universitatea Craiova s-a despărțit de olteni

Ionuț Vînă nu a ținut cont că a mai primit o șansă la Universitatea Craiova și a mers mai departe alături de Sergiu Hanca, jucător ce a avut parte de același tratament. Cei doi au depus memorii pentru a deveni liberi de contract și au cerut despăgubiri de 7,5 milioane de euro, dar au pierdut atât la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor, cât și la Comisia de Recurs.

ADVERTISEMENT

Între timp, tot scandalul cu Ionuț Vînă pare să se fi stins, iar FANATIK a aflat că fotbalistul a acceptat o despărțire pe cale amiabilă de Universitatea Craiova și astfel a devenit jucător liber de contract.

Contactat de FANATIK, patronul oltenilor, Mihai Rotaru, a confirmat faptul că mijlocașul nu mai este jucătorul ”alb-albaștrilor”, deși mai avea trei ani de contract. ”Informația e adevărată, Vînă nu mai e jucătorul Universității Craiova. Îi mulțumim și îi urăm succes”, a declarat Rotaru.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute de FANATIK, cele două părți au ajuns la o înțelegere după ce oficialii clubului i-au oferit lui Ionuț Vînă salariul pe două luni. Astfel, mijlocașul venit în Bănie în vara anului 2021 de la FCSB a acceptat să rupă contractul cu Universitatea Craiova.

Vînă a prins ultimele minute la Universitatea Craiova în septembrie 2022

În ultimele șapte luni, Ionuț Vînă a devenit o absență constantă din lotul ”alb-albaștrilor”. Mijlocașul a traversat momente grele încă de la începutul acestui sezon, atunci când a fost exclus de Laszlo Balint de la antrenamentele ”juveților”, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Jucătorul crescut de Gică Hagi a lipsit din lotul alb-albaștrilor pentru aproximativ două săptămâni, însă Mirel Rădoi s-a hotărât să îi acorde a doua șansă. Sub comanda fostului selecționer a bifat patru prezențe în tricoul Universității Craiova, două dintre acestea fiind din postura de titular.

Ultimele minute bifate de Ionuț Vînă la formația din Bănie în campionat au fost în luna septembrie în derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova, scor 2-0. Acesta a mai fost folosit în Cupa României Betano cu CS Ocna Mureș, apoi a urmat o perioadă fără nicio prezență în tricoul ”alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi l-a inclus în lot pentru confruntările din campionat cu FCSB, UTA Arad și Sepsi din 2022, însă nu a fost utilizat. De altfel, deplasarea de la Sfântu Gheorghe a fost ultima prezență pe banca de rezerve a Universității Craiova din SuperLiga.

Sosirea lui Eugen Neagoe la cârma oltenilor nu a adus nicio schimbare pentru Ionuț Vînă. Tehnicianul a fost cel care a anunțat conducerea că nu se va baza pe mijlocaș, iar acesta nu a prins nici măcar banca de rezerve în mandatul lui ”Geană”.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 6,00 este cota pentru „Câștigător Liga 1 sezonul viitor: Universitatea Craiova”

ADVERTISEMENT