Sport

Vasile Dâncu, mesaj de încredere după CSA Steaua – Dinamo 2-0: ”Echipa va juca în prima ligă de anul viitor”

Vasile Dâncu a fost prezent la partida CSA Steaua - Dinamo 2-0 și s-a arătat încrezător că ”militarii” vor juca din sezonul viitor în primul eșalon.
18.04.2023 | 23:00
Vasile Dancu mesaj de incredere dupa CSA Steaua  Dinamo 20 Echipa va juca in prima liga de anul viitor
Vasile Dâncu a fost prezent la partida CSA Steaua - Dinamo 2-0 și s-a arătat încrezător că ”militarii” vor juca din sezonul viitor în primul eșalon. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Apărării, alături de alți doi parlamentari, au propus un proiect pe lege prin care se cere modificarea Legii Sportului în așa fel încât cluburile de drept public să poată lua startul în ligile profesioniste. Echipa armatei, care se confruntă cu interdicția de a promova din acest motiv, ar fi prima pe listă care ar putea beneficia de aprobarea modificării.

Mesajul lui Vasile Dâncu după meciul CSA Steaua – Dinamo 2-0

Vasile Dâncu a venit pe stadionul Ghencea unde a urmărit derby-ul CSA Steaua – Dinamo 2-0, din etapa a 4-a a play-off-ului din Liga 2 Casa Pariurilor, și s-a arătat încrezător că proiectul său va trece de Parlament și echipa lui Daniel Oprița va juca din sezonul viitor în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

”Trebuia făcut ceva. Nu se putea ca o echipă cu o asemenea tradiție, precum Steaua, să petreacă atât de mult timp în ligile inferioare. În momentul de față nimeni nu poate întoarce nimic astfel încât să se blocheze modificările la Legea Sportului. Sunt încrezător că Steaua va juca în prima ligă de anul viitor.

N-am avut nicio așteptare vizavi de rezultat la acest meci. M-am dus la spectacolul tribunei și al fotbalului în general. E un proiect care încearcă să facă un pic de dreptate, pentru că nu poți să interzici prin legi unei echipe să joace într-o ligă.

ADVERTISEMENT

Nu este simplu ca amendamentele propuse să treacă până la finalul acestui sezon. Procesul legislativ este un pic mai complicat, vom vedea”, a declarat Vasile Dâncu, conform sport.ro.

Proiectul lui Dâncu naște discuții aprinse

CSA Steaua s-a impus cu 2-0 în derby-ul cu Dinamo și a revenit pe primul loc în Liga 2 Casa Pariurilor. Echipa lui Daniel Oprița are 47 de puncte, cu unul mai mult decât Poli Iași. De cealaltă parte, ”câinii” au rămas pe poziția a patra, cu 38 de puncte.

ADVERTISEMENT

Într-o intervenție telefonică la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, fostul patron de la Poli Timișoara, Marian Iancu, s-a arătat de acord cu schimbarea Legii Sportului prin care CSA Steaua să poată promova încă din acest sezon și a criticat contracandidatele ”roș-albaștrilor” care s-au bazat prea mult pe faptul că aceștia nu vor avea acest drept.

În schimb, Dumitru Dragomir a exclus la emisiunea ”Profețiile lui Mitică” varianta ca CSA Steaua să poată promova în SuperLiga, așa cum își dorește Vasile Dâncu, și a dezvăluit că singura țară pentru care FIFA a închis ochii într-un astfel de caz este Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Intrat prin telefon la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a criticat vehement faptul că CSA Steaua ar putea ajunge în SuperLiga deși este susținută din bani publici.

ADVERTISEMENT