Sport

Vedetele Stelei despre derby-ul cu Dinamo: „Într-un astfel de meci, valorile se echilibrează!”

Bogdan Chipirliu și Adi Popa, doi dintre cei mai experimentați jucători ai Stelei, au prefațat derby-ul cu Dinamo, din Liga 2 Casa Pariurilor
09.09.2022 | 13:10
Vedetele Stelei despre derbyul cu Dinamo Intrun astfel de meci valorile se echilibreaza
Stelistul Bogdan Chipirliu așteaptă cu nerăbdare derby-ul cu Dinamo de pe Arena Națională. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc va avea parte pentru prima dată în istorie de eternul derby Dinamo – Steaua în Liga 2 Casa Pariurilor. Chiar dacă meciul face parte din cel de-al doilea eșalon fotbalistic, partida programată vineri seara pe Arena Națională atrage toată atenția. Meciul a fost prefațat de doi dintre cei mai experimentați fotbaliși care se vor afla pe teren la eternul derby, Bogdan Chipirliu și Adi Popa, de la Steaua.

Bogdan Chipirliu: „E un meci important, dar trebuie să îl tratăm serios”

Bogdan Chipirliu, golgheterul celor de la CSA Steaua în sezonul trecut, a prefațat meciul de vineri seara. Va fi primul mare derby pentru atacantul în vârstă de 30 de ani, dar omul din atacul militarilor are încredere că echipa sa poate obține cea de-a treia victorie consecutivă în Liga 2 Casa Pariurilor.

ADVERTISEMENT

“Avem un moral bun după ultimele meciuri pe care le-am câștigat. Sper eu să urmeze cea de-a treia. Este prima dată când joc un derby Steaua – Dinamo. Vor fi emoții. Eu zic că va fi un meci frumos. Din ce am înțeles, deja s-a vândut jumătate din peluză. Nu mă aștept să fie incidente, eu spun că va fi foarte frumos.

Nu cred că au mai jucat un derby în afară de Popa și Corbu. E un meci important, dar trebuie să îl tratăm serios, pentru că într-un astfel de meci se egalizează valorile”, a declarat atacantul „roș-albaștrilor” pentru Digisport.

ADVERTISEMENT

Adi Popa: “Vrem să le facem o bucurie oamenilor care susțin echipa încă din Liga 4”

La rândul său, Adi Popa, jucătorul cu cele mai mari performațe obținute în carieră din lotul Stelei, e foarte motivat înaintea marelui derby. Cu multe prezențe în trecut, în eternul derby, “Motoreta” vrea ca el și colegii săi să obțină victoria pentru fanii steliști, de pretutindeni:

E bine că e un gazon bun, pentru a avantaja ambele echipe, pentru că am înțeles că vor veni mulți suporteri. Stadionul oferă accesul mai ușor pentru suporteri. Eu mă aștept ca peluza noastră să fie plină. Eu am mai fost oaspete și știu că suporterii vor pune presiune pe adversar. Vom avea și noi nevoie de suportul lor.

ADVERTISEMENT

Am vorbit în vestiar. Le-am atras atenția colegilor, dar nu pot spune lucruri din vestiar. Noi trebuie să demonstrăm pe teren, Pentru toată suflarea stelistă, noi vom intra motivați să dăm totul, să le facem o bucurie oamenilor care susțin echipa încă din Liga 4“, a adăugat Adi Popa.

Marius Lăcătuș: “În meciurile cu Dinamo se decidea lupta la titlu”

Meciul a fost prefațat și de către Marius Lăcătuș, fosta legendă a Stelei. “Fiara” spune că pe vremea sa eternul derby avea cu totul o altă însemnătate și de cele mai multe ori decidea campioana Româiei:

ADVERTISEMENT

„Practic, pe vremea mea, în meciurile cu Dinamo se decidea lupta la titlu. Conta foarte mult forma de moment în meciul direct, pentru că valorile erau apropiate. Îmi amintesc cu mare drag de primele mele derby-uri cu Dinamo. Când i-am învins cu 3-0 și am marcat printr-un lob. Ei veneau după victoriile cu Hamburg, noi eram în reconstrucție și voiam să egalăm măcar performanțele lor sau ale celor de la Craiova.

Uite că i-am depășit și nu ne va mai egala nimeni vreodată. Ambițiile erau mari pe teren, dar ne respectam foarte mult după meci, pentru că ne întâlneam apoi și la echipa națională”, a declarat legenda Stelei, pentru pagina de Facebook a celor de la CSA Steaua.

Acum eternul derby își va consuma primul episod în ceșalonul secund. Cele două formații au avut un start diferit de sezon. Dinamo încă e în căutarea unui joc care să le dea speranțe, în timp ce Steaua și-a revenit după startul fals. După ultimele două victorii, e la doar două puncte distanță de liderul Unirea Dej.

“Câinii”, în schimb, sunt doar pe locul 12 în campionat, cu 6 puncte strânse. Derby-ul Dinamo – Steaua, din cadrul etapei cu numărul 6 din Liga 2 Casa Pariurilor, se va disputa vineri, 9 septembrie, pe Arena Națională, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT