Fotbal international

Veste îngrozitoare pentru Robinho: a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru viol!

10.12.2020 | 17:06
Veste ingrozitoare pentru Robinho a fost condamnat la 9 ani de inchisoare pentru viol
ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist brazilian Robinho are probleme mari după ce a fost condamnat la nouă ani cu executare pentru viol în grup, de către un tribunal italian și s-a despărțit de FC Santos.

Viața lui Robinho s-a transformat într-un uriaș scandal, într-o perioadă în care fottbalistul de 36 de ani încerca să își relanseze cariera și semnase un contract pe cinci luni cu brazilienii de la FC Santos, pentru o sumă incredibilă.

ADVERTISEMENT

Cu două luni în urmă, Robinho a decis de comun acord cu clubul din Brazilia să rezilieze contractul pentru a se putea concentra pe procesul în urma căruia a fost condamnat, iar acum jucătorul va face apel.

Coșmar pentrul Robinho: își încheie cariera cu o condamnare de nouă ani pentru viol?

Robinho a fost acuzat de viol în grup în 2017, pe vremea când juca la AC Milan, dar fotbalistul a declarat în repetate rânduri că e nevinovat, iar acum poate contesta decizia judecătorilor printr-un apel. Brazilianul a fost acuzat de violul unei albaneze în clubul de noapte Sio Cafe din Milano, în 2013, iar compatrioții săi nu îl iartă pe unul dintre cei mai buni jucători brazilieni din ultimii 10-15 ani.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost suspendată timp de trei ani, dar în această săptămână un complet de trei judecătoare se vor reuni și va asculta pledoaria finală a lui Robinho și noile dovezi aduse de avocații fotbalistului.

Dacă Robinho va primi o sentință definitivă defavorabilă, brazilianul va pune capăt unei cariere incredibile în cel mai urât mod cu putință, după ce un alt coleg al său din naționala Braziliei, Ronaldinho, a făcut și el pușcărie în Paraguay, după ce a călătorit cu acte false.

ADVERTISEMENT

Mai mulți sponsori ai brazilianului au decis să rupă contractele cu Robinho, apoi a urma despărțirea și de FC Santos

Chiar dacă va fi găsit nevinovat, Robinho a pierdut sume considerabile, după ce sponsorii l-au abandonat, iar clubul Santos l-a lăsat singur în fața autorităților italiene, ca urmare a publicității negative.

Robinho nu a negat că a întreținut relații sexuale cu fata din Albania, dar insistă că actul a fost consfințit de ambele părți. După ce soția sa a aflat în 2013 despre ce s-a întâmplat a divorțat, iar în perioada în care juca pentru Istanbul BB, a fost lăsat în afara lotului pentru un meci la Roma, pentru a nu fi arestat de autoritățile italiene.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, se pare că brazilianul mai are antecedente, după ce Robinho a mai fost acuzat de viol în Anglia, pe când juca la Manchester City, dar a fost achitat din lipsă de probe în 2009.

Cariera lui Robinho în cifre:

  • 100 de selecții la naționala Braziliei: 28 de goluri marcate
  • 255 de meciuri în campionatul Braziliei, dintre care 185 pentru Santos: 101 goluri
  • 209 meciuri pentru Real Madrid și AC Milan: 50 goluri
  • 100 de meciuri în Premier League și Superliga Turciei: 30 goluri
ADVERTISEMENT
Tags: