Fotbal intern

Viitorul – FCSB 2-2 în Liga 1. Liderul, a doua remiză din acest sezon

19.01.2021 | 21:56
Viitorul  FCSB 22 in Liga 1 Liderul a doua remiza din acest sezon
ADVERTISEMENT

Viitorul – FCSB 2-2. Remiză spectaculoasă la Ovidiu. Echipa lui Mircea Rednic i-a ținut în șah pe roș-albaștrii, care rămân însă în continuare pe primul loc în Liga 1, cu 38 de puncte, unul peste CFR Cluj. A fost al doilea egal înregistrat de fotbaliștii lui Toni Petrea, după cel cu Sepsi (1-1). De cealaltă parte, Viitorul e pe locul 7, cu 22 de puncte, două mai puține decât Chindia Târgoviște.

Viitorul – FCSB 2-2 (Matei 18-pen., Ely Fernandes 73 / Tănase 55-pen., Dussaut 70-a.g.) – VEZI AICI TOATE FAZELE VIDEO

Echipele de start:

  • Viitorul: Cojocaru – Dussaut, Mladen, Dobrosavlevici, Boboc – Matei, Artean, Ciobanu – Ely Fernandes, Luckassen, Mățan
    Rezerve: Căbuz, Buta, Ganea, Benzar, De Nooijer, Andronache, Pitu, Gaztanaga
  • FCSB: Vlad – Ov. Popescu, Cristea, Miron, Radunovic – Șut, Olaru (Buziuc 46), Oct. Popescu – Man, Coman, Tănase
    Rezerve: Straton, Crețu, Simion, Soiledis, Vînă, Buziuc, Perianu, Oaidă, Fulga
ADVERTISEMENT

Min. 73 – GOOOL!!! Viitorul restabilește egalitatea! Miron deviază în poartă șutul lui Ely Fernandes.

Min. 70 – GOOOL!!! Roș-albaștrii preiau conducerea după un autogol al lui Dussaut.

Min. 65 – Ocazie mare de gol a Viitorului. Vlad scoate lovitura de cap a lui Mladen.

Min. 55 – Florin Tănase restabilește egalitatea din penalty-ul scos de Octavian Popescu! Mladen l-a faultat pe puștiul lui FCSB.

ADVERTISEMENT

Min. 35 – Șut înșelător al lui Octavian Popescu, dar mingea ocolește poarta lui Cojocaru.

Min. 18 – GOOOL!!! Viitorul deschide scorul prin Matei, care execută cu sânge rece lovitura de pedeapsă.

Min. 17 – Penalty pentru Viitorul! Cristea îl faultează în careu pe Mățan și Kovacs arată punctul cu var.

ADVERTISEMENT

Min. 13 – O nouă șansă bună pentru FCSB. Tănase șutează însă slab din preajma punctului cu var.

Min. 9 – Coman cere penalty în urma unui duel cu Dussaut. Atacantul lui FCSB vrea henț, dar Istvan Kovacs lasă jocul să continue.

ADVERTISEMENT

Min. 6 – Roș-albaștrii trec din nou pe lângă gol, Cristea lovește mingea din cădere, dar Cojocaru este la post.

Min. 3 – Ocazie mare de gol pentru FCSB! Cojocaru are o paradă senzațională la șutul pe scurt al lui Coman.

Min. 1 – A început meciul de la Ovidiu!


Mircea Rednic: „Îi voi spune mereu Steaua”

UPDATE, 19 ianuarie, ora 19:43 / De cealaltă partă, antrenorul Viitorului a făcut câteva declarații care vor ajunge direct la sufletul fanilor roș-albaștrilor: „Mi-aș dori să joc în fiecare etapă cu echipele bune din campionat, iar jucătorii sper să profite azi. Am încercat să le imprim gustul de ce înseamnă victorie împotriva FCSB-ului și cred că au înțeles. Noi jucăm bine, doar să avem șansă și putem pleca și cu cele 3 puncte. Steaua e pe merit pe primul loc, de când s-a schimbat antrenorul echipa pare mai echilibrată, mai bine așezată și au și un lot bun.

Noi trebuie să fim prudenți și inteligenți. Terenul arată foarte bine, condițiile sunt bune, chiar dacă temperatura e scăzută. E ianuarie, pe vremea mea aveam crampoane cu cuie de atletism, era un pericol imens de accidentare. Eu cred că FCSB e Steaua, de-asta voi spune mereu Steaua la FCSB”, a declarat Mircea Rednic înaintea partidei de la Ovidiu.


Toni Petrea: „Sper să îi stric recordul domnului Rednic”

UPDATE, 19 ianuarie, ora 19:35 / Antrenorul liderului, Toni Petrea, a oferit câteva declarații înaintea meciului de la Ovidiu: „Sper că terenul va fi foarte bun, iar jucătorii să iasă sănătoși la finalul meciului. Întâlnim o echipă tânără, dar sper să plecăm cu cele 3 puncte. Avem multe partide și trebuie să ne gândim la o rotație a jucătorilor și sper ca cei care intră din primul minut să o facă foarte bine, iar pe parcurs vedem ce schimbăm.

Eu cred că cel mai bun antrenament e să joci, chiar dacă e iarnă. Perioada de refacere dintre jocuri o vom exploata la maxim. Mircea Rednic e un antrenor experimentat, foarte bun, nu mai are nevoie de prezentare. Sper să-i stric recordul domnului Rednic în seara asta, a declarat Toni Petrea înainte de Viitorul – FCSB.


FCSB este liderul Ligii 1, practicând cel mai ofensiv şi mai spectaculos fotbal şi reuşind să înscrie nu mai puţin de 40 de goluri. Bucureştenii au acumulat 37 de puncte, trei peste ocupanta locului 2, CFR Cluj. Trioul Man-Tănase-Coman este de departe cel mai productiv din fotbalul românesc la această oră.

Viitorul are ca obiectiv calificarea în play-off, după ce sezonul trecut a ratat acest pas pentru prima dată de când s-a introdus acest sistem. Însă misiunea echipei pregătite de Mircea Rednic e una teribil de grea, pentru că nici nu dispune de un lot foarte valoros şi pentru că sunt multe echipe care se bat pentru play-off.

Viitorul – FCSB Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Viitorul – FCSB se joacă marţi, 19 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul din Ovidiu şi foarte probabil va fi condiţionată de temperatura scăzută, care poate pune probleme suprafeţei de joc. Meciul este televizat pe programele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar mai poate fi vizionat şi în format LIVE VIDEO pe site-ul FANATIK.RO

FCSB are o forţă ofensivă care se manifestă la aceeaşi parametri indiferent dacă joacă acasă sau în deplasare. Într-un singur meci pe teren străin, la Cluj, echipa lui Toni Petrea nu a reuşit să marcheze, pierzând în faţa lui CFR cu scorul de 2-0. Florin Tănase a reuşit în ultima etapă, la acel 3-0 acasă cu Astra o dublă, ajungând la 11 goluri în acest sezon.

Viitorul l-a vândut pe Iancu în Rusia

Viitorul tocmai s-a despărţit de internaţionalul Gabriel Iancu, vândut în Rusia, pentru 500.000 de euro la Ahmet Groznîi, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, şi Mircea Rednic a rămas în puternicul Lukassen şi în tinerii de la naţionala U21 George Ganea şi Măţan. Destul de subţire pentru o echipă care trebuie să înscrie cât mai mult dacă vrea să ajungă în play-off.

Şi pentru ca problemele să fie şi mai mari pentru cel supranumit “Puriul”, tocmai liderul apărării, Virgil Ghiţă, nu va fi prezent pe teren la acest meci, după ce a luat două cartonaşe galbene la Arad şi a fost eliminat, primind automat suspendare pe o etapă.

Marele absent de la liderul campionatului

Şi FCSB are absentul ei de marcă. Este vorba despre unul dintre cei mai în formă jucători din acest sezon, mijlocaşul Olimpiu Moruţan, pentru care a venit o ofertă de 10 milioane dolari de la un club din zona Golfului. Moruţan s-a accidentat şi va reveni, cel mai probabil, la începutul lunii februarie, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

Deşi FCSB a impresionat de multe ori cu jocul ei ofensiv, bookmakerii apreciază că acesta este un meci greu chiar şi pentru echipa lui Toni Petrea şi îi acordă prima şansă la victorie la o cotă ridicată, 1,90. Pentru ca Viitorul să dea lovitura cota este de 3,90, în timp ce o reuşită a oamenilor lui Mircea Rednic e cotată la 1,45.

ADVERTISEMENT