Sport

Virgil Boglea, reacție surprinzătoare în disputa FCSB – CSA Steaua: “Nu am cum să fiu ipocrit”

Virgil Boglea, avocatul care a apărat interesele FCSB-ului în disputa CSA, a avut o reacție surprinzătoare. Ce spune despre continuatoarea echipei istorice a Stelei.
11.02.2024 | 17:57
Virgil Boglea reactie surprinzatoare in disputa FCSB  CSA Steaua Nu am cum sa fiu ipocrit
Avocatul Virgil Boglea a făcut dezvăluiri surprinzătoare în disputa dintre FCSB și CSA Steaua pentru identitate și palmares. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Avocatul Virgil Boglea a fost una dintre cele mai înverșunate voci care au apărat interesele FCSB-ului în disputa pentru identitate și palmares cu CSA Steaua. Fostul avocat al Asociației „Salvați Steaua” și-a schimbat poziția și a făcut mai multe declarații surprinzătoare.

Avocatul FCSB Virgil Boglea, reacție surprinzătoare în disputa FCSB – CSA Steaua: “Un lucru e cert”

Virgil Boglea a reprezentat FCSB în instanță, timp de 4 ani, în dosarul privind palmaresul echipei istorice a Stelei disputat cu CSA Steaua. Mai mult decât atât, Virgil Boglea a fost avocatul Asociației „Salvați Steaua”, asociație care, de asemenea, a luptat pentru interesele echipei lui Gigi Becali și pentru a demonstra că liderul din SuperLiga este echipa continuatoare a Stelei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

ADVERTISEMENT

Totuși, avocatul a înregistrat înfrângeri pe bandă rulantă în instanță contra lui Florin Talpan. Juristul CSA Steaua, cea mai vocală voce din partea „militarilor”, a reușit să câștige numeroase procese, care l-au pus pe gânduri pe Virgil Boglea.

Virgil Boglea și-a schimbat poziția și susține că decizia Curții de Apel din 23 octombrie 2023, în care instanța a decis că CSA Steaua este deținătoarea palmaresului pentru perioada 1947 – 1998, l-a determinat să își schimbe părerea.

ADVERTISEMENT

”Din octombrie 2023 m-a făcut nu neapărat să reevaluez situația în care ne aflăm, dar să reevaluez poziția pe care am manifestat-o public în ultimii patru ani de zile. Un lucru e cert: o instanță a hotărât ceva […]

„Nu am cum să fiu ipocrit. Pentru mine, palmaresul este cel mai important element de identificare a unei echipei”

Odată cu decizia asta cumva mi-am dat seama că eu până la urmă sunt avocat. Eu nu am cum să mă dau înapoi de la principiile care mi-au creat parcursul profesional și cărora le-am jurat credință odată cu intrarea în profesia pe care o exercit și în ziua de astăzi.

ADVERTISEMENT

Și unul dintre principiile astea vizează împrejurarea că, ceea ce este judecat definitiv, prezintă adevărul. Adică ceea ce e judecat are valoare de adevăr […] Și instanța ne-a spus că palmaresul unei echipe ține strict de echipa respectivă.

Dacă s-a schimbat forma de organizare, nu poate fi o trecere tacită de la unii la alții, indiferent dacă există sau nu un act expres în cauză. Eu nu pot să fac altceva în postura profesională în care mă aflu decât să accept o asemenea soluții.

ADVERTISEMENT

Nu am cum să fiu ipocrit și să spun că nu mă interesează hotărârile instanțelor judecătorești. Pentru mine, palmaresul este cel mai important element de identificare a unei echipei”, a spus Virgil Boglea, în emisiunea lui Gabi Safta de pe canalul de Youtube „Templul Sportului”.

Curtea de Apel și Înalta Curte de Casație și Justiție au decis că CSA Steaua deține palmaresul pentru perioada 1947 – 1998. În ceea ce privește perioada 1998-2003, aceasta aparține societății AFC Steaua, societate intrată în faliment. Curtea de Apel n-a stabilit în mod cert ce se întâmplă cu perioada 2003-2017.

Astfel, FCSB a cerut în instanță ca să i se recunoască faptul că este deținătoarea palmaresului din perioada 2003-2017. Procesul este în plină desfășurare și un nou termen va avea loc pe 21 februarie. Avocatul Virgil Boglea a făcut un pas în spate și s-a retras din proces.

ADVERTISEMENT