Fotbal intern

Pablo Cortacero e out de la Dinamo! Decizia Tribunalului Bucureşti. Foto

18.03.2021 | 21:20
Pablo Cortacero e out de la Dinamo Decizia Tribunalului Bucuresti Foto
ADVERTISEMENT

Joi, 18 martie, este o nouă zi decisivă pentru viitorul lui Dinamo. Acționarul majoritar Pablo Cortacero (72,8%) vrea să fie repus în drepturi după ce s-a adresat instanțelor pentru că ar fi fost destituit în mod neîntemeiat din Consiliul de Administrație. Iar cererea lui Cortacero se judecă pe 18 martie la Tribunalul București.

Tribunalul Bucureşti a decis: Pablo Cortacero, out de la Dinamo

UPDATE, 18 martie, ora 21:12 / Peluza “Cătălin Hîldan” a anunţat sentinţa judecătorilor în privinţa procesului intentat de Pablo Cortacero, prin care dorea să fie repus în drepturi. Instanţa a decis că îndepărtarea spaniolului nu a fost abuzivă, însă decizia poate fi atacată.

ADVERTISEMENT

“Solutia pe scurt: Respinge cererile de intervenţie formulate, ca neîntemeiate. Admite cererea de înregistrare menţiuni nr. 572782/03.12.2020 şi dispune înregistrarea acestor menţiuni. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel se va depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi, 18.03.2021. Document: Încheiere finală (dezinvestire)”, au anunţat fanii lui Dinamo pe pagina oficială de Facebook.


UPDATE, 18 martie, ora 11:30 / Ședința a început, Pablo Cotacero are o reprezentantă la acest proces, o avocată care, însă, nu știe nimic despre dosar! Și care o fi venit „pro bono”, că bani de unde să-i dea Cortacero? Poate la próxima semana… eternamente! Cel mai probabil va fi o nouă amânare. Între timp, fanii au postat un mesaj anti-Cortacero.

ADVERTISEMENT
„Surpriză”! Pablo Cortacero nu și-a făcut apariția la proces. Mesajul dur al fanilor DDB. Foto
„Surpriză”! Pablo Cortacero nu și-a făcut apariția la proces. Mesajul dur al fanilor DDB. Foto

UPDATE, 18 martie, ora 11:00 / Pablo Cortacero s-a lăsat în zadar așteptat în fața Tribunalului București. Suporterii „câinilor” au scris un mesaj în care l-au amenințat pe omul de afaceri iberic: „Am crezut în tine… Măcar vino să te vedem pentru ultima dată. RIP Cortazero”.

Mesajul fanilor pentru Pablo Cortacero. FOTO: Fanatik

Suporterii lui Dinamo au început să părăsească zona. Probleme are și fostul avocat al lui Pablo Cortacero, care  l-ar fi dat în judecată pe iberic pentru că nu a fost plătit.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 martie, ora 10:20 / Anunțat inițial la ora 10:00, ședința a fost amânată pentru ora 11:00. Decizia Tribunalului este așteptată în jur de ora 14:00 și va fi în vigoare timp de 15 zile, iar apoi, în cazul în care se face apel, speța va fi rejudecată.

Jandarmii îi filmează pe suporterii lui Dinamo. FOTO: Fanatik

UPDATE, 18 martie, ora 10:10 / Procesul care îl poate repune în drepturi pe Pablo Cortacero va începe în cele din urmă la ora 11:00. În grupul de suporteri aflat în fața Tribunalului București se află și liderul suporterilor dinamoviști, Elias Bucurică.

ADVERTISEMENT
Elias Bucurică. FOTO: Fanatik

UPDATE, 18 martie, ora 09:50 / Aproximativ 50 de suporteri dinamoviști așteaptă începerea procesului, care ar trebui să înceapă la ora 10:00. Nici până acum, Pablo Cortacero nu a fost văzut intrând prin fața Tribunalului, deși a promis că va veni, în exclusivitate pentru FANATIK


UPDATE, 18 martie, ora 09:10 / Din informațiile FANATIK, Jandarmeria încearcă să evite orice posibil conflict și le-a interzis suporterilor lui Dinamo să stea în față, pe partea cu Tribunalul. Mai mult, fiecare fan care își face apariția este legitimat.

Jandarmii care îi legitimează pe suporteri. FOTO: Fanatik

UPDATE, 18 martie, ora 08:23 / Suporterii lui Dinamo și forțele de ordine așteaptă în liniște, deocamdată, începerea procesului, în fața Tribunalului București, zona comercială. FANATIK a surprins o discuție purtată de câțiva fani ai roș-albilor, iar aceștia sunt îngrijorați de posibilul deznodământ.

„Nu scăpăm de el chiar dacă nu a băgat niciun ban. Poate să ne ia toți banii pe care i-am băgat în DDB. Vine Cupa României, drepturile de televizare… Nu pleacă nicăieri. Trebuia să ne asumăm sportiv, să o luăm de la zero, în Liga 4, cu jucători tineri, nu cu străini.

E cel mai mare hoț din istoria fotbalului (n.r – Pablo Cortacero)! Punem pariu că ne bate și Poli Iași? Toate se resuscitează cu noi. Cum s-a întâmplat și cu Viitorul”, sunt temerile fanilor lui Dinamo.

Fani Dinamo așteptând începerea procesului. FOTO: Fanatik

ȘTIRE INIȚIALĂ, 18 martie, ora 00:17 /

Pe data de 18 februarie a fost primul termen, însă nici măcar avocatul lui Pablo Cortacero nu s-a prezentat la proces. Atunci, magistrații au decis amânarea cu o lună pentru un verdict în procesul dintre DDB și Pablo Cortacero. Tot joi, pe 18 martie, este programat şi un nou termen în procesul în care Ionuţ Negoiţă, fostul patron al lui Dinamo, este acuza de bancrută frauduloasă.

Pablo Cortacero și-a anunțat prezența la proces și vrea să preia controlul clubului!

Spiritele s-au încins în ultimele zile când Pablo Cortacero și-a anunțat revenirea prin intermediul FANATIK. Ibericul a avut un mesaj războinic și a spus că nici nu îi trece prin cap să negocieze vânzarea acțiunilor pe care le deține.

Mai mult, Pablo Cortacero a anunțat că a plecat din țară din cauza amenințărilor fanilor dinamoviști susținând că toate deciziile Consiliului de Administrație luate după destituirea sa sunt ilegale. În ceea ce privește finanțele, Cortacero spune că va băga bani în club după ce va fi repus în drepturi.

Fanii vor să îl confrunte pe acționar la Tribunal: “Vom avea oameni peste tot în București”

De cealaltă parte, fanii dinamoviști continuă să strângă fonduri pentru licență: cumpără tricouri, vând bilete virtuale, fac donații. Ei susțin că datoria rămasă de stins este de 550.000 de euro. Suporterii din DDB și-au anunțat și ei prezența la tribunal:

” JOI LA ORA 9:00 NE VOM APĂRA CLUBUL ȘI ISTORIA! Și-au anunțat prezența foarte mulți suporteri din Capitală și din alte județe. Cei care vor veni, sunt rugați să respecte regulile de distanțare, să fie îmbrăcați ca de oraș, nu ca pentru stadion!

De restul ne ocupăm noi. Vom avea oameni peste tot în București și în jurul Bucureștiului. Locul de întâlnire este acesta: Secția Comercială a Tribunalului București, exact în spatele stației de metrou Semănătoarea. Adresa este: Splaiul Independenței 319L”, este anunțul fanilor care plănuiesc să îl confrunte pe Cortacero chiar la tribunal.

Pablo Cortacero. Sursa: Inquam Photos / George Călin
Zi decisivă pentru Dinamo! Se judecă procesul care îl poate repune în drepturi pe Cortacero! Sursa: Inquam Photos / George Călin

Cortacero, mesaj războinic: “Vin în România cu un singur gând. Să preluăm puterea”

Cu câteva zile înainte de proces, Pablo Cortacero a anunțat pentru FANATIK că revine să își revendice drepturile la club: Vin în România cu un singur gând. Să preluăm puterea în club pe care n-ar fi trebuit să o pierdem niciodată și să facem din Dinamo un club mare, stabil financiar. Voi fi prezent la Tribunalul București”.

Înainte de proces, opiniile sunt împărțite în tabăra dinamovistă. În club există îngrijorări că tribunalul îi va da dreptate lui Pablo Cortacero pentru simplul fapt că este acționar majoritar și are dreptul să ia orice decizie vrea:

“O să câștige procesul pentru că nu avem ce face. Are 72% din club și, din păcate, cu 20% nu ai cum să îl răstorni. Sigur va reveni, mai ales dacă situația va fi mai calmă. Cu salarii plătite, cu licența luată o să revină să își revendice drepturile. Chiar dacă el n-are niciun ban, nu va renunța. Astea sunt niște vise pe care le avem că nu se mai întoarce Cortacero. Se va întoarce.

Și nici măcar el nu trebuie să plătească. Pentru că nu sunt ale lui. Sunt ale clubului toate datoriile. Dacă nu vrea, poate să își revendice toate drepturile fără să aducă niciun ban, doar pentru că el are 72%”, a spus un om din club pentru FANATIK, în urmă cu două săptămâni.

Marius Nicolae: “Să dea bunul Dumnezeu să ne trezim ca nație și să fim cu ochii în patru pe acest proces”

Mangerul sportiv al lui Dinamo, Marius Nicolae susține că nu are nicio emoție că își va pierde postul după acest proces, dacă justiția îi va da dreptate lui Pablo Cortacero: “Nu mă simt amenințat și nu am niciun stres că vreun judecător îi va da dreptate lui Cortacero.

Să dea bunul Dumnezeu să ne trezim ca nație și să fim cu ochii în patru pe acest proces și să vedem ce e de făcut legal ca acest om și ceilalți să nu aibă de-a face cu Dinamo. Vorbim de un brand național, de un bun al românilor”, a spus pentru FANATIK managerul sportiv.

Dacă va câștiga procesul Cortacero, clubul ar putea fi aruncat într-un haos!

Criza de la nivelul patronatului s-a revărsat, inevitabil, și în rezultatele clubului. Dinamo este în Liga 1 pe loc de baraj și este fără victorie de 7 etape. Jerry Gane a plecat de la club după înfrângerea din ultima etapă, scor 1-2 cu FC Argeș.

Dacă Pablo Cortacero va avea câștig de cauză, clubul ar putea fi aruncat într-un adevărat haos. Asta ar însemna că deciziile Consiliului de Administrație luate după destituirea lui Cortacero sunt ilegale. Adică transferurile, numirile, plățile și orice decizie ar putea fi considerate nule.

În schimb, dacă DDB va avea câștig de cauză va putea să își continue planul de redresare al clubului. Obiectivul imediat este obținerea licenței, iar pentru acest obiectiv fanii mai au de strâns câteva sute de mii de euro.

  • 550.000 de euro este suma virată în club de Pablo Cortacero când a preluat Dinamo
  • 72,8% din acțiunile clubului sunt controlate de Pablo Cortacero
ADVERTISEMENT