Fotbal intern

Adrian Iencsi, noul antrenor al echipei Rapid! Victor Angelescu: ”Era timpul ca el să ajungă în această poziție”

11.08.2020 | 11:01
Adrian Iencsi noul antrenor al echipei Rapid Victor Angelescu Era timpul ca el sa ajunga in aceasta pozitie
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Adrian Iencsi este noul antrenor al echipei Rapid București, înlocuindu-l pe Dan Alexa, care îi luase locul lui Daniel Pancu.

Dan Alexa, care a condus Rapidul din postura de antrenor principal în play-off-ul ligii secunde, a fost dat afară după ce giuleștenii au ratat promovarea în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Lotul rapidist s-a reunit luni după o pauză de o săptămână sub comanda lui Ștefan Grigorie, cel care a fost ”secundul” lui Dan Alexa în sezonul trecut, dar și fostul antrenor al echipei a doua și a Rapidului U19.


UPDATE, 11 august, ora 11:03 / Patronul echipei Rapid București, Victor Angelescu, a explicat alegerea lui Adrian Iencsi pentru postul de antrenor și a anunțat că bugetul va fi mai mic față de sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

”Faptul că e rapidist este unul dintre motivele peentru care l-am ales pe Adi Iencsi, dar nu singurul. Cred că era timpul să ajungă în această poziție. Adi are foarte multă experiență. Nu are CV-ul lui Dan Alexa, dar nu joacă CV-ul. Credem că am făcut o alegere bună și sperăm să fie prima promovare din carieră a lui Iencsi.

Suntem în negocieri cu anumiți jucători, dar am dorit să punem mai întâi antrenorul. Vom lua decizii împreună. Vor mai pleca câțiva jucători, dar și vor veni alții. Vom face transferuri cu gândul de a promova.

ADVERTISEMENT

Vom avea un buget care să ne permită să ne batem la promovare, dar nu va mai fi la fel de mare ca sezonul trecut. Sperăm ca în returul sezonului viitor să putem juca în Giulești”, a spus Angelescu la Pro X.


Știre inițială, 10 august

Rapid și-a ales antrenorul pentru sezonul viitor: Adrian Iencsi

Conform digisport.ro, după despărțirea de Dan Alexa, oficialii clubului Rapid București l-au ales pe Adrian Iencsi pentru funcția de antrenor principal. În vârstă de 45 de ani, acesta a condus ultima dată echipa a doua a clubului Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Adrian Iencsi, campion ca jucător cu Rapid în 2003, urmează să-și stabilească staff-ul alături de care va lucra în Giulești, iar mați, 11 august, va conduce primul antrenament.

Antrenor cu licența PRO, Iencsi i-a fost o perioadă secund lui Devis Mangia la Craiova și le-a pregătit din postura de principal pe FC Hunedoara, Turrris Turnu Măgurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu, Dunărea Călărași, Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Cluj și Rapid U 19.

La începutul carierei, Iencsi i-a fost secund lui Ioan Andone, la Apollon Limassol (2014-2015), echipă care în perioada respectivă participa în grupele Europa League.

Ratarea promovării a dus la un adevărat cutremur la Rapid, primii plecați fiind președintele Daniel Pancu, aflat la un pas de a deveni antrenorul formației Poli Iași, și managerul general Ovidiu Burcă, aflat de trei ani la club.

Și în rândul lotului de jucători există schimbări masive. După plecările lui Geani Crețu și Mihai Popa, jucători ale căror împrumuturi s-au încheiat, Rapid se desparte de alți trei jucători ce au evoluat în alb-vișiniu în sezonul 2019/2020, fundașii Alex Iacob și Facundo Mallo, dar și atacantul Brighton Labeau.

ADVERTISEMENT