Sport

Un conducător din Liga 1 desfiinţează varianta cu Adrian Mutu selecţioner: „E încă o petardă”

Adrian Mutu este varianta vehiculată pentru a ocupa postul de selecționer, după ce Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au refuzat oferta FRF, dar patronul unei echipe din Liga 1 crede că este o cacialma.
23.12.2021 | 11:52
Un conducator din Liga 1 desfiinteaza varianta cu Adrian Mutu selectioner E inca o petarda
Toate indiciile duc către varianta cu Adrian Mutu selecționer. Sursa foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Patronul echipei FC Botoșani, Valeriu Iftime, este de părere că Adrian Mutu nu poate fi numit selecționerul naționalei României, deoarece nu are realizări ca antrenor. Postul a rămas vacant după ce Mirel Rădoi a renunțat la funcție la finalul preliminariilor CM 2022.

Adrian Mutu nu are experiență ca antrenor, consideră Valeriu Iftime

Lipsa de experiență a lui Adrian Mutu, ca antrenor, este principalul motiv pentru care Valeriu Iftime, patronul FC Botoșani, nu-l vede pe „Briliant” în funcția de selecționer. „Adi Mutu, în niciun caz la echipa națională! Asta e opinia mea.

ADVERTISEMENT

E un tip formidabil, dar nu poți să-l aduci pe Adi Mutu dat afară de la Craiova lui Mititelu. E un bun antrenor, dar trebuie să fie la munca de jos, nu trebuie să ardă etapele. Să ia o echipă de Liga 1, tip Croitoru, să stea doi ani de zile.

Adi trebuie să vină în România să ajute fotbalul printr-o echipă de club, după care echipa națională. Vă spun, e încă o petardă pe care o luăm. Să dea Dumnezeu să reușeașcă, dar eu nu cred.

ADVERTISEMENT

Eu cred în antrenori care au făcut ceva în viață și au avut rezultate cu echipe în criză, așa cum e Dan Petrescu, Răzvan Lucescu…”, a declarat Valeriu Iftime, în pentru Digi Sport.

FANATIK a anunțat „varianta Mutu” încă din 26 noiembrie

FANATIK a informat, în exclusivitate, pe 26 noiembrie, că Adrian Mutu este cea mai posibilă variantă, în viziunea celor de la FRF, pentru a ocupa postul lăsat liber de Mirel Rădoi după ultimul meci al României în preliminariile CM 2022, în deplasare, cu Liechtenstein, câștigat cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Partida a avut loc pe 14 noiembrie, dar contractul lui Mirel Rădoi a expirat în ultima zi a lunii noiembrie. Primul antrenor cu care Răzvan Burleanu s-a întâlnit după terminarea campaniei pentru Mondialul din Qatar a fost Gică Hagi.

Acesta a refuzat preluarea naționalei, deși timp de câteva zile a fost omniprezent în media cu proiectul său care ar schimba fața fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

„Blatul de la Salonic” a fost încă o dovadă că Adrian Mutu este dorit selecționer

La puțin timp după refuzul lui Hagi, Burleanu și Stoichiță au dat fuga la Salonic pentru o cină cu Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK. Șansele de a-l convinge pe Răzvan să preia naționala erau infime, ziariștii greci apropiați de PAOK vorbind pentru FANATIK despre „blatul de la Salonic”.

Ultimul pe lista oficialilor FRF a fost Dan Petrescu, dar patronul echipei CFR Cluj, Neluțu Varga, a anunțat, în exclusivitate pentru FANATIK, că tehnicianul rămâne la liderul Ligii 1.

S-au liniștit lucrurile, Dan Petrescu nu pleacă nicăieri. Acum face lista de achiziții pentru la iarnă. Nu s-a pus problema de bani, de clauză de reziliere. Dan vrea să continue la CFR Cluj și să luăm un nou titlu.

Vrem să-i aducem jucătorii pe care-i dorește cât mai repede, ca să-i aibă în cantonamentul din Spania. Nu vor fi doar veniri, avem făcută și lista de plecări, iar pe ea sunt în acest moment 12 jucători”, a declarat Neluțu Varga, patronul lui CFR Cluj, în exclusivitate pentru FANATIK.

Pentru ca Dan Petrescu să plece de la CFR Cluj înainte de expirarea contractului era necesar ca FRF să-i achite clauza de reziliere, în valoare de 400.000 de euro, dar președintele federației, Răzvan Burleanu, a anunțat că instituția pe care o conduce nu va face niciodată acest gest.

Adrian Mutu s-a întors din vacanța făcută în Republica Dominicană și are cale liberă spre națională

În concluzie, favorit pentru a deveni selecționer este Adrian Mutu. Comisia Tehnică a FRF i-a propus lui Răzvan Burleanu numirea lui Adrian Mutu, imediat după ce variantele Gică Hagi și Răzvan Lucescu au căzut.

Dacă acest lucru se va realiza, pe banca naționalei României ar putea fi promovat, pentru a doua oară la rând, fostul selecționer de la tineret. În 2019, Mirel Rădoi a făcut pasul la echipa mare, după demiterea lui Cosmin Contra.

Adrian Mutu s-a întors cu puțin timp în urmă din vacanța pe care a avut-o în Republica Dominicană. „Briliantul” și-a vizitat fetele pe care le are cu fosta soție, Consuelo Matos, iar în următoarele zile ar putea fi numit oficial în funcție de Răzvan Burleanu.

Adrian Mutu trebuie să califice naționala la CE 2024, dacă va fi numit selecționer

Principalul obiectiv al României în perioada imediat următoare este calificarea al Campionatul European din 2024. Iar drumul începe din luna iunie, cu primele meciuri din Liga Națiunilor, unde România este într-o grupă cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru.

Cel mai mult contează îndeplinirea unui obiectiv de performanță, trebuie să fim prezenți la următorul turneu final”, declara Răzvan Burleanu în ziua în care a anunțat că FRF nu va plăti, niciodată, o clauză de reziliere a contractului unui antrenor, indiferent că este vorba de un club din România sau din străinătate.

ADVERTISEMENT