Sport

Alex Cicâldău, ca și transferat de la Galatasaray Istanbul! Ce salariu va avea la noua echipă. Exclusiv

Alex Cicâldău, 25 de ani, e foarte aproape de a schimba echipa. Negocierile dintre Galatasaray și Sivasspor pentru mijlocașul român sunt ca și finalizate, Alex urmând să fie împrumutat pentru sezonul actual.
22.08.2022 | 17:21
Alex Cicaldau ca si transferat de la Galatasaray Istanbul Ce salariu va avea la noua echipa Exclusiv
Alex Cicâldău, ca și transferat de la Galatasaray Istanbul la Sivasspor! Ce salariu va avea la noua echipă. Sursa foto: FotoMac
ADVERTISEMENT

Alex Cicâldău, singurul român rămas la Galatasaray după ce Olimpiu Moruțan a plecat la Pisa, e și el cu bagajele făcute. Negocierile pentru împrumutul mijlocașului sunt pe final, fiind foarte posibil ca la finalul acestei săptămâni Cicâldău să se prezinte la noua echipă.

Alex Cicâldău la Sivasspor! Mijlocașul român va fi împrumutat pentru un an de Galatasaray, după ce Okan Buruk a anunțat că nu contează pe el

Sunt zile importante pentru Alex Cicâldău. Mijlocașul român care a împlinit 25 de ani pe 8 iulie este aproape de un transfer care să-i asigure liniștea ce i-a lipsit la Galatasaray în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Sivasspor și Galatasaray au ajuns la un acord pentru împrumutul lui Cicâldău pentru un an. Și ceea ce este și mai important, inclusiv jucătorul și-a dat acordul pentru această mutare.

La finalul cantonamentului de vară din Austria, noul antrenor, Okan Buruk, și-a anunțat planurile în privința celor doi jucători români, Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan: nu contează pe ei în noul sezon! Între timp, Moruțan a ajuns de la Galatasaray la Pisa, în Italia, fiind împrumutat cu obligație de cumpărare în cazul în care echipa promovează în Serie A.

ADVERTISEMENT

Cicâldău a rămas la Istanbul, a și început sezonul sub comanda lui Buruk, dar era clar că nu are viață cu noul tehnician.

În primele două etape, la Antalya și cu Giresun, românul nici nu a prins lotul. A intrat în ultima rundă, 5 minute în victoria Galatei cu Umraniyespor! Următoarea etapă din Turcia îl poate găsi pe Cicâldău la noua echipă, Sivasspor!

ADVERTISEMENT
  • 7,5 milioane de euro este cota actuală a lui Cicâldău, în scădere cu 1.500.000 față de toamna trecută

Sivasspor îi plătește lui Alex Cicâldău tot salariul pe care românul îl are la Galatasaray: 1,1 milioane de euro anual!

Coincidență sau poate nu, Moruțan și Cicâldău puteau deveni coechipieri și la Sivasspor după ce au jucat împreună pentru Galatasaray în sezonul anterior. Moruțan însă nu a fost de acord să plece la Sivas, unde era dorit de antrenorul Riza Calimbay, și a ajuns în Serie B, la Pisa.

ADVERTISEMENT

Alex Cicâldău însă a spus „da” ofertei venite de la formația care peste două zile joacă returul play-off-ului de Europa League, după 1-3 la Malmo. Un factor decisiv în mutarea lui Alex Cicâldău de la Galatasaray la Sivasspor este faptul că noua echipă a acceptat să-i plătească integral tot salariul anual pe care-l are la Istanbul. Și nu este unul deloc mic: 1,1 milioane de euro!

Cicâldău, ca jucător la Galatasaray, a evoluat sezonul trecut 90 de minute în eșecul „galbenilor” de la Sivasspor, 0-1. Tocmai revenise după ce fusese infectat cu Covid. La returul de la Istanbul, Siva s-a impus iar, dar Cicâldău a rămas pe bancă.

  • 6,5 milioane de euro a achitat Galatasaray Istanbul celor de la Universitatea Craiova, în iulie 2021, pentru transferul lui Alex Cicâldău
  • 25 de milioane de euro este clauza de reziliere a mijlocașului cu Galata, cu care are contract până în iunie 2026
ADVERTISEMENT