Sport

Andy Murray, pregătit să o sfătuiască pe Emma Răducanu dacă i se va cere: ”Este incredibil de iritant”

Campionul Andy Murray s-a arătat impresionat de performanța Emmei Răducanu, însă nu se va băga să-i dea sfaturi decât dacă i se va cere acest lucru.
21.09.2021 | 16:07
Andy Murray pregatit sa o sfatuiasca pe Emma Raducanu daca i se va cere Este incredibil de iritant
ADVERTISEMENT

Jucătoarea britanică a evoluat puțin la nivel de WTA în acest sezon, dar a uimit la turneele de Grand Slam. Titlul cucerit la Flushing Meadows este una dintre cele mai mari surprize din istoria tenisului.

Prestațiile solide ale acesteia l-au impresionat pe fostul mare campion Mats Wilander, acesta considerând că britanica este exponenta noii generații din tenisul feminin.

ADVERTISEMENT

De ce nu vrea Andy Murray să-i dea sfaturi Emmei Răducanu

De trei ori câștigător de Grand Slam, Andy Murray și-a motivat decizia de a nu se băga cu sfaturi peste Emma Răducanu prin faptul că pe el l-a enervat teribil atunci când alții au încercat să-i dicteze ce trebuie să facă.

”Nu mi-a plăcut niciodată când toţi foştii jucători britanici de tenis s-au înghesuit după fiecare victorie şi înfrângere să spună ceea ce ar trebui să faci, ceea ce nu ar trebui să faci. Mulţi dintre ei dau sfaturi şi atunci când nu le-ai cerut.

ADVERTISEMENT

Mi s-a părut incredibil de iritant şi mi se pare şi astăzi. Nu vreau să fiu acea persoană. Ceea ce Emma a realizat este incredibil şi sper să continue să facă alte lucruri uimitoare în acest sport şi, dacă ea sau familia ei va dori vreodată să vorbească, evident că voi fi mereu dispus să răspund.

Dar nu vreau să fiu tipul de persoană care după fiecare victorie sau înfrângere să mă bag şi să-mi ofere părerea despre ceea ce ar trebui sau nu ar trebui să facă diferit, pentru că nu este de ajutor”, a declarat Murray, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Murray speră că britanicii nu vor mai aștepta anu mulți un titlu de Grand Slam

Emma Răducanu este prima jucătoare de tenis din Marea Britanie care câștigă un trofeu de Grand Slam după o pauză de 44 de ani. Ultima sportivă din Regat care reușise această performanță a fost Virginia Wade în 1977, la Wimbledon.

Triumful lui Andy Murray la US Open, în 2012, a încheiat o perioadă de 76 de ani fără un câştigător britanic al unui titlu de Grand Slam la simplu masculin, după victoriie lui Fred Perry la Wimbledon şi US Open, în 1936.

ADVERTISEMENT

”Pentru o ţară care găzduieşte cel mai mare turneu de tenis din lume şi căreia cu siguranţă nu îi lipsesc banii, acest lucru nu este suficient de bun. Acum ar trebui să fie o oportunitate de a încerca să ne asigurăm că nu urmează din nou o aşteptare uriaşă”, a mai spus scoțianul.

Cu cine se iubește Emma Răducanu

Emma Răducanu, campioana de la US Open 2021, s-ar iubi cu HRVY, un tânăr artist cu un succes considerabil în muzică, dar și pe rețelele de socializare. Muzicianul a recunoscut că are o relație apropiată cu tenismena, cu care comunică foarte des prin mesaje.

Sportiva cu origini române a acordat un interviu special, direct din locuința sa din Londra, unde se află toate trofeele cucerite până acum. Acolo va ajunge și cel de la US Open, care așteaptă să îi fie trimis de la New York, cu vaporul, în următoarele zile. Emma încă se gândește unde îl va expune în momentul în care îi va ajunge acasă.

ADVERTISEMENT