Sport

Atletico Madrid, anunț special pentru Horațiu Moldovan înainte de România – Columbia: „Abia așteptăm”

Atletico Madrid a făcut un anunț special pentru Horațiu Moldovan chiar înainte de amicalul România - Columbia pe Civitas Metropolitano.
26.03.2024 | 18:38
Atletico Madrid anunt special pentru Horatiu Moldovan inainte de Romania  Columbia Abia asteptam
Atletico Madrid a făcut un anunț special pentru Horațiu Moldovan înainte România - Columbia pe Metropolitano din Madrid. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Atletico Madrid a făcut un anunț special pentru Horațiu Moldovan chiar în ziua meciului România – Columbia. Amicalul are loc pe Civitas Metropolitano, templul lui Atletico, marți, ora 21:30. Duelul din capitala Spaniei este unul cu totul special pentru Horațiu Moldovan, iar trupa lui Diego Simeone a ținut să reacționeze.

Atletico Madrid, anunț special pentru Horațiu Moldovan înainte de România – Columbia: „Abia așteptăm”

Horațiu Moldovan va fi titular între buturile naționalei României la partida împotriva Columbiei care se dispută pe Civitas Metropolitano din Madrid, casa lui Atletico. Moldovan a fost transferat de formația din capitala Spaniei în iarna trecută de la Rapid, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Totuși, Horațiu Moldovan nu a apucat să debuteze în tricoul „plăpumarilor”. Fostul portar al Rapidului va bifa prima apariție pe arena de peste 70.000 de locuri în amicalul România – Columbia. Atletico Madrid a postat un mesaj special pentru „Moldo” pe rețelele de socializare.

“În această seară, Columbia-România, pe Cívitas Metropolitano. Abia așteptăm să te vedem acasă, Horațiu”, a scris Atletico Madrid pe căile oficiale de comunicare. Deși nu a apucat să bifeze primele minute, Horațiu Moldovan este „vedetă” la Atletico pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan, Florin Niță și Marian Aioani, portarii României pentru amicalul contra Columbiei

Horațiu Moldovan, Florin Niță și Marian Aioani sunt portari rămași în lotul României pentru amicalul de lux de pe Civitas Metropolitano împotriva Columbiei. Edi Iordănescu a luat decizia de a-l scoate din lot pe Ștefan Târnovanu, goalkeeperul celor de la FCSB.

Totodată, Adrian Rus și Vasile Mogoș, accidentat, nu fac parte din lotul „tricolorilor” pentru disputa împotriva naționalei lui Nestor Lorenzo. În partida cu Irlanda de Nord, scor 1-1, Florin Niță, portarul lui Gaziantep, a fost titular.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a anunțat schimbări masive față de duelul cu Irlanda de Nord, iar una dintre modificări se referă la titularul dintre buturile naționalei. Horațiu Moldovan va fi titular împotriva Columbiei. Portarul titular al României din preliminariile EURO 2024 va primi un boost important de încredere, bifând prima apariție în noua sa casă.

Horațiu Moldovan, rezerva lui Jan Oblak la Atletico Madrid

Atletico Madrid a plătit clauza de reziliere de 800.000 de euro din contractul lui Horațiu Moldovan la Rapid în perioada de transferuri din iarna trecută. Portarul în vârstă de 26 de ani a acceptat de la bun început statutul de rezervă al lui Jan Oblak, însă transferul în La Liga reprezintă, chiar și așa, un pas important în cariera fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Horațiu Moldovan a fost pe foaia de joc în toate cele 14 meciuri ale lui Atletico Madrid de la transferul portarului român. Totuși, în toate cele 14 partide Moldovan a fost rezerva slovenului Jan Oblak, căpitanul lui Atletico Madrid.

  • 2,5 milioane de euro este cota de piață a lui Horațiu Moldovan, conform Transfermarkt.com
  • 9 apariții în naționala României a adunat Horațiu Moldovan 
ADVERTISEMENT