Fotbal intern

Bălănescu, la un pas de spital! I s-a făcut rău aseară după ce a aflat decizia FRF la sesizarea lui Dinamo în „Cazul Vlad” Exclusiv

18.07.2020 | 14:21
Balanescu la un pas de spital I sa facut rau aseara dupa ce a aflat decizia FRF la sesizarea lui Dinamo in Cazul Vlad Exclusiv
ADVERTISEMENT

FRF a respins ieri sesizarea lui Dinamo în cazul stării de suspendare în care a jucat portarul lui FCSB, Andrei Vlad, turul semifinalei din Cupa României, câștigat de echipa lui Gigi Becali cu 3-0 chiar pe stadionul din Șoseaua „Ștefan cel Mare”.

„Cazul Vlad” nici nu mai ajuns, de fapt, să fie judecat pe fond pentru că FRF a motivat decizia printr-un viciu de procedură: secretarul general FRF Radu Vișan, prin intermediul căruia a făcut plângerea Dinamo, nu are competența  să sesizeze Comisia de Disciplină pentru abateri disciplinare.

ADVERTISEMENT

Oficialii lui Dinamo au luat foc, susțin că, prin ROAF, tocmai secretarul general FRF are sarcina să sesizeze orice abatere disciplinară iar Comisia de Disciplină este în subordinea secretarului general și vor face recurs, ba chiar au amintit și de o plângere la TAS.

Lui Bogdan Bălănescu i s-a făcut rău aseară după ce a aflat decizia nefavorabilă a FRF la sesizarea lui Dinamo în „Cazul Vlad” și a fost la un pas de spital!

În acest carusel de acuzații, motivații, sesizări, auto-sesizări, comisii și comiții, tensiunea acumulată în ultimul timp l-a ajuns pe directorul general de la Dinamo, Bogdan Bălănescu. Căruia i s-a făcut rău aseară și a fost la un pas să cheme Salvarea.

ADVERTISEMENT

Cu greu FANATIK l-a „prins” azi la telefon și oficialul dinamovist nu a vrut să pună decât o întrebare Federației Române de Fotbal: „Întreb public de ce Comisia de Competiții din cadrul FRF nu s-a autosesizat? Pentru că nu înțeleg de ce Comisia de Competiții tace…”.

Comisia de Competiții ar fi trebuit să sesizeze Comisia de Disciplină să analizeze dacă Vlad a jucat în stare de suspendare sau nu, în opinia conducerii din „Ștefan cel Mare”. Care acuză faptul că FRF ar fi căutat orice posibilitate ca speța să nu se judece pe fond pentru că lucrurile sunt clare conform ROAF și greșeala este la ei. Mai ales că și Comisia de Disciplină are instrument regulamentar de autosesizare.

ADVERTISEMENT

Altfel, care mai este sensul Compartimentului Competiții din FRF, care centralizează cartonașele și când sesizează o neregulă nici nu mai trebuie să anunțe clubul (care ar trebui el în primul rând să-și țină evidența jucătorilor sancționați), trebuie să sesizeze Comisia de Disciplină direct, întreabă dinamoviștii.

Regulamente care se bat cap în cap, spețe identice judecate diferit la FRF

Nu mai amintim de cazul similar petrecut anul trecut, tot în Cupă, la semifinala dintre U Craiova și Viitorul, când, într-o situație identică, punctul oficial de la Departamentul Juridic din cadrul FRF, condus de avocatul Adrian Stângaciu, a fost clar: jucătorii Alexandru Mateiu (U  Craiova) și Alexandru Iacob (Viitorul), ambii, la fel ca și portarul „fecesebist” Andrei Vlad, cu două cartonașe galbene în fazele anterioare, erau în stare suspendați și nu au fost folosiți.

ADVERTISEMENT

Ce spun cele două regulamente care se bat cap în cap, ROAF și Regulamentul Disciplinar în cazul suspendării aduse de avertismentele primite de jucători înaintea fazelor finale ale Cupei României?

ROAF
Articolul 30 / punctul 5 / aliniatul 2: „Cartonașele galbene aplicate jucătorilor în meciurile disputate anterior fazei 16-imilor se anulează. Începând cu faza 16-imilor un fotbalist care acumulează două cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendare pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României”.

Articolul 30 din „Organizarea și programarea Cupei României”: „Prezentele norme regulamentare se aplică cu precădere în situația de necorelare sau de contradicție cu normele existente în Regulamentul Disciplinar privind această competiție”

Regulamentul Disciplinar
Articolul 40 / punctul 2: „Cartonașele galbene primite în prima fază a competiției, până în optimile de finală ale Cupei României, nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei”

Articolul 2 / punctul 2: „În cazul în care, cu privire la sancționarea persoanelor aflate sub incidența prezentului regulament, există prevederi regulamentare contradictorii ori diferite în regulamentele FRF, se aplică cu prioritate prevederile Regulamentului Disciplinar”

Clar ca geamul mat, nu?

  • „Nu înțeleg de ce Comisia de Competiții tace… Și întreb public de ce Comisia de Competiții din cadrul FRF nu s-a autosesizat?” – Bogdan Bălănescu
  • „Sesizarea știam că va fi respinsă, deși știm foarte bine că avem dreptate, dar FRF a trebuit să-și acopere propria greșeală. O să facem recurs, apoi vom merge și la TAS, dacă va trebui” – Ionel Dănciulescu 
  • „Totul e cusut cu ață albă, e clar. Părerea mea e că vom pierde și la Recurs, oricând se va judeca, singura șansă e să mergem la TAS. Dacă sunt reguli, hai să le respectăm cu toții!” – Ionel Dănciulescu 
  • 45 de ani are Bogdan Bălănescu
  • 21 de ani are Bogdan Bălănescu pe „cartea de muncă” la Dinamo
ADVERTISEMENT