Sport

Casa Pariurilor Liga 1, play-off etapa a 9-a. Farul, victorie la limită cu FC Argeș în ultimul meci acasă din acest sezon. Video

FANATIK vă prezintă informaţii despre meciurile din etapa a 9-a din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1, liderul CFR Cluj urmând a juca acasă cu Universitatea Craiova.
14.05.2022 | 18:26
Casa Pariurilor Liga 1 playoff etapa a 9a Farul victorie la limita cu FC Arges in ultimul meci acasa din acest sezon Video
Grigore Turda este propunerea lui Dumitru Dragomir pentru Gigi Becali, pentru postul de fundaș central. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
16-05-2022
05:45

Casa Pariurilor Liga 1, play-off etapa a 9-a: program, rezultate și clasament

Sâmbătă, 14 mai

  • Farul – FC Argeş 1-0 (Larie 34)
  • FC Voluntari – FCSB 2-2 (Nemec 45+2, Costin 88 / Cordea 43, Tănase 71) – VIDEO

Duminică, 15 mai

  • FR Cluj – Universitatea Craiova 2-1 (Boateng 3, Debeljuh 57 / Mateiu 61) – VIDEO

14-05-2022
13:32

Farul - FC Argeș 1-0 (Larie 34)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Farul câștigă ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon, scor 1-0 cu FC Argeș, și urcă pe locul 4 în play-off.

l1p

Min. 34 – GOOOL Farul!!! Nedelcu reia cu capul în bara transversală, dar mingea revine în mijlocul careului argeșenilor de unde Larie îl împinge fără probleme în plasă.

Min. 1 – A început meciul.

  • Farul: Aioani – Boboc, Mladen, Larie, De Nooijer – Artean, A. Ciobanu, Grameni – Purece, Pitu, Ad. Petre. Rezerve: Brănescu, Dussaut, Nedelcu, Borza, Radaslavescu, N. Popescu, Sali, Betancor, Moldoveanu. Antrenor: Gheorghe Hagi.
  • FC Argeș:  Greab – Tofan, Dobrosavlevici, Turda, Mușat – Rainov, I. Șerban – Ișfan, Palic, Cr. Dumitru – Fatai. Rezerve: Fl. Croitoru, Latovlevici, Honciu, Moise, C. Tănase, Arias, Dumitrașcu, Oprescu, Crivac. Antrenor: Andrei Prepeliță.
14-05-2022
12:59

Radu Petrescu va arbitra CFR Cluj - U Craiova

Comisia Centrală a Arbitrilor a decis să-l delege pe Radu Petrescu la întâlnirea CFR Cluj – Universitatea Craiova, derby-ul etapei a 9-a a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1.

”Centralul” din București va fi ajutat de asistenții Mircea Grigoriu și Radu Ghinguleac, în timp ce rezervă a fost trimis Bogdan Dumitrache. Observator de arbitir va fi fostul mare tușier Nicolae Grigorescu.

El a condus și meciul tur din play-off al celor două formații, în care oltenii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 3-2.

În etapa a 7-a a play-off-ului, Radu Petrescu a condus întâlnirea câștigată de CFR, scor 1-0, cu Farul și în care constănțenii au cerut un penalty și validarea unui gol, dar cavalerul fluierului i-a refuzat.

În acest weekend, avem etapa a 9-a, penultima, din Casa Pariurilor Liga 1. Mai este de jucat o rundă, cea care va determina, mai mult ca sigur, şi numele echipei care va primi laurii de campioană, iar această despărţire de Liga 1 se va face cu foc de artificii, adică exact cu marele meci pentru titlu FCSB – CFR Cluj.

Casa Pariurilor Liga 1, programul etapei a 9-a din play-off

Sâmbătă, 14 mai

  • ora 16:30 Farul – FC Argeş
  • ora 21:00 FC Voluntari – FCSB

Duminică, 15 mai

  • ora 21:30 CFR Cluj – Universitatea Craiova

Cine transmite la tv meciurile din etapa a 9-a a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1

Toate cele 3 partide programate în a noua etapă a play-off-ului din Casa Pariurilor Liga 1 vor fi transmise în direct la tv de posturile Digi Sport 1, Orange Sport și Prima Sport, dar vor putea fi urmărite în timp real și pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE TEXT.

ADVERTISEMENT

Înaintea acestei etape, CFR Cluj, campioana ultimelor patru ediţii, are un avans de două puncte peste FCSB. Craiovenii ocupă locul 3, apoi FC Voluntari, Farul şi FC Argeş completează ierarhia din play-off. În lupta pentru titlu nu se află decât CFR Cluj şi FCSB.

Universitatea Craiova va merge la Cluj după ce a jucat joi pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe returul semifinalei Cupei României. Merge la Cluj, unde o aşteaptă o întâlnire grea, cu un CFR Cluj motivat la maxim să rămână pe primul loc şi să bată o echipă care i-a pus mari probleme în ultimii ani în Gruia.

ADVERTISEMENT

Farul nu a primit licenţă de cupă europeană

Primul meci al etapei are loc la Ovidiu, Farul primind vizita lui FC Argeș. Constănţenii au ca obiectiv să treacă pe locul 4. Farul este la două puncte în urma Voluntarilor, pe poziţia a 5-a.

Cum Universitatea Craiova a ratat calificareaîn finala Cupei României, locul 4 din play-off nu mai poate asigura prezența în barajul de Conference League, așa că în aceste ultime două etape FC Voluntari, Farul și FC Argeș se vor duela în trei doar pentru palmares și pentru a evita ultima poziție din play-off.

ADVERTISEMENT

FC Voluntari – FCSB, pe Arena Naţională

Ocupanta locului 2, FCSB, are misiunea cea mai uşoară la prima vedere. Va juca pe Arena Naţională cu o echipă aflată încă sub euforia performanţei de a se calificat în finala Cupei României. În mod normal, ar trebui să fie o victorie la pas pentru trupa lui Toni Petrea.

Asta şi pentru că în primul meci direct din play-off, ilfovenii au stat cuminţi, nu au schiţat niciun gest ofensiv şi au fost spulberaţi cu 4-0. Nimeni nu concepe altceva decât o nouă victorie, pentru a putea asista la o adevărată finală cu titlul pe masă în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Craiovenii provoacă frisoane în Gruia

Universitatea Craiova se duce la Cluj după meciul de Cupă, la o distanţă de numai 72 de ore, ceea ce poate însemna un important avantaj din punctul de vedere al prospeţimii fizice pentru elevii lui Dan Petrescu. Dar antrenorul liderului, ca de obicei, se teme de adversar, care, ce e drept, a bătut pe malurile Someşului în 2020 şi în 2021.

Universitatea Craiova are o echipă care poate pune probleme oricui din prima divizie, oriunde ar juca, dar întrebarea este cât de motivată ar mai putea fi echipa lui Laurenţiu Reghecampf să vină să încurce Clujul la el acasă.

ADVERTISEMENT