Sport

Calificări Transylvania Open 2022. Cristina Dinu și Alexanda Cadanțu-Ignatik, eliminate în ultimul tur. Cine a prins tabloul principal

Nicio jucătoare din România nu a reușit să treacă de cele două tururi de calificare la Transylvania Open 2022 și să prindă tabloul principal.
09.10.2022 | 17:58
Calificari Transylvania Open 2022 Cristina Dinu si Alexanda CadantuIgnatik eliminate in ultimul tur Cine a prins tabloul principal
Jucătoarele Cristina Dinu, locul 357 WTA, și Alexandra Cadanțu-Ignatik, poziția 174 în ierarhia mondială, au ratat calificarea pe tabloul principal la Transylvania Open 2022. Sursă foto: Facebook Transylvania Open
ADVERTISEMENT
09-10-2022
15:07

Dinu și Cadanțu-Ignatik au ratat tabloul principal la Transylvania Open 2022

Jucătoarele Cristina Dinu, locul 357 WTA, și Alexandra Cadanțu-Ignatik, poziția 174 în ierarhia mondială, au ratat calificarea pe tabloul principal la Transylvania Open 2022.

În ultimul tur al calificărilor, Dinu a fost învinsă de Ysaline Bonaventure din Belgia, scor 4-6, 5-7, într-o oră și 19 minute, în timp ce Cadanțu-Ignatik a fost întrecută de rusoaica Anastasia Zakharova, scor 4-6, 1-6, într-o oră și 27 de minute.

Pe lângă Bonaventure și Zakharova, pe tabloul principal au mai acces rusoaicele Anna Blinkova, Elina Avanesyan, Kamilla Rakhimova și sârboiaca Olga Danilovic.

08-10-2022
16:10

Alexandra Cadanțu-Ignatik, în ultimul tur al calificărilor

Jucătoarea Alexandra Cadanțu-Ignatik, locul 174 WTA, a acces în ultimul tur al calificărilor la Transylvania Open 2022.

Românca a învins-o în primul tur al calificărilor pe Clara Burel din Franța, cap de serie numărul 7 și poziția 118 în ierarhia mondială, scor 5-7, 6-3, 6-3, după două ore și 17 minute.

Cadanțu-Ignatik va juca pentru un loc pe tabloul principal cu rusoaica Anastasia Zakharova, locul 179 WTA, care a trecut de Gabriela Lee, poziția 142 în clasamentul mondial, scor 6-1, 6-3, după o oră și 8 minute.

08-10-2022
12:29

Cristina Dinu a acces în ultimul tur al calificărilor

Jucătoarea Cristina Dinu, locul 357 WTA, a acces în ultimul tur al calificărilor, după ce a produs surpriza și a învins-o pe Viktoriya Tomova din Bulgaria, principala favorită a preliminariilor și poziția 91 în ierarhia mondială.

Dinu s-a impus cu scorul de 6-4, 6-1, în mai puțin de o oră de joc. Pentru un loc pe tabloul principal, ea o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Kateryna Baindl din Ucraina și Ysaline Bonaventure din Belgia.

Din păcate, Lavinia Tănăsie, locul 674 WTA, și Briana Szabo, poziția 744 în clasamentul mondial, au fost eliminate încă din primul tur al calificărilor. Tănăsie a fost întrecută de Harmony Tan din Franța, favorită 8 și locul 119 WTA, scor 1-6, 3-6, după puțin  peste o oră de joc, iar Szabo a cedat în fața Elinei Avanesyan din Rusia, favorită 11 și poziția 126 în ierarhia mondială, scor 1-6, 0-6, într-o oră.

Se așteaptă ca publicul să ia cu asalt BT Arena din Cluj-Napoca, în ciuda faptului că prețurile tichetelor sunt destul de mari.

S-a tras la sorți tabloul calificărilor la Transylvania Open 2022

Ediția 2022 a Transylvania Open va debuta sâmbătă, 8 octombrie, cu primele meciuri de pe tabloul calificărilor. Vineri a avut loc tragerea la sorți pentru faza preliminară în care sunt angrenate și cinci românce.

ADVERTISEMENT

Jucătoarele Cristina Dinu, Gabriela Lee, Alexandra Cadanțu-Ignatik, Briana Szabo și Lavinia Tănăsie vor încerca să pătrundă pe tabloul principal al turneului de 250 de puncte de la Cluj-Napoca.

Cristina Dinu o va întâlni în primul tur al calificărilor pe principala favorită a acestei faze, Viktoriya Tomova din Bulgaria, iar Gabriela Lee se va confrunta cu a doua favorită, Dayana Yastremska din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Alexandra Cadanțu-Ignatik o va avea ca adversară pe Clara Burel din Franța, favorită 7, Briana Szabo o va întâlni pe Elina Avanesyan din Rusia, favorită 11, iar Lavinia Tănăsie se va confrunta cu Harmony Tan din Franța, favorită 8.

Val de retrageri la Transylvania Open 2022

Din păcate, după ce Simona Halep și Sorana Cîrstea au anunțat că nu vor veni la Transylvania Open 2022, Irina Begu a fost nevoită și ea să renunțe la acest turneu din cauza unor probleme medicale.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, România a rămas cu doar două jucătoare care vor intra pe tabloul principal, în cazul în care nu vine nimeni din calificări. Este vorba de Ana Bogdan, aflată într-o formă foarte bună, și Jaqueline Cristian, revenită de curând după o accidentare.

Organizatorii turneului WTA 250 Transylvania Open au fost nevoiți să reconfigureze tabloul principal al întrecerii, după ce staff-ul britanicei Emma Răducanu a anunțat că sportiva nu va putea evolua la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

În schimb, la Transylvania Open va participa canadianca Eugenie Bouchard, care a primit un wild card. Fosta finalistă de la Roland Garros a fost adusă cu un bolid de lux la hotelul din Cluj unde sunt cazate jucătoarele și a fost așteptată cu un buchet imens de flori.

ADVERTISEMENT