Life

Cine a câștigat Românii au talent 2022. Darius Mabda este câștigătorul din finala sezonului 12

Câștigătorul Românii au talent 2022 a fost ales prin vot, de către telespectatorii show-ului. Concurentul favorit, cel care a plecat acasă cu premiul în valoare de 120.000 de euro, este Darius Mabda.
28.05.2022 | 00:21
Cine a castigat Romanii au talent 2022 Darius Mabda este castigatorul din finala sezonului 12
Darius Mabda, marele câștigător Românii au talent 2022. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
27-05-2022
21:47

Primele reacţii după ce Darius Mabda a câştigat marele premiu

Victoria lui Darius Mabda din finala sezonului 12 nu a fost tocmai pe placul tuturor fanilor.

Foarte mulţi şi-au exprimat puternic nemulţumirea şi ar fi vrut ca Emanuel Ion să câştige, Mai multe detalii AICI.

27-05-2022
21:31

Darius Mabda a câștigat Românii au talent 2022

Publicul a votat și a ales cine este câștigătorul Românii au talent 2022. Din cei 11 favoriți, pe locul I s-a clasat Darius Mabda. Pe al doilea loc, s-a aflat  Emanuel Ion, care a primit un cec în valoare de 20.000 de euro. 

Locul III a fost ocupat de  Martina Meola, ea primind, de asemenea, un premiu în valoare de 10.000 de euro din partea sponsorilor show-ului de talente. 

Jurații Românii au talent au spus, în ultima ediție a acestui sezon, care sunt gândurile lor și au mărturisit că le pare rău că s-a încheiat. 

„Nu o să uităm această ediție, pentru că a fost atât de specială”, a spus Andra. 

„Emisiunea asta nu este despre juriu, nu este despre decoruri, nu este despre scenarii. Pot să vă spun că este cea mai tare emisiune”, a declarat Dragoș Bucur. 

„Niciodată nu m-am simțit mai bine primit ca în familia Românii au talent”, a mărturisit Mihai Bobonete.

„Aș vrea să spun că, din ce îmi amintesc eu, cred că este cel mai valoros sezon Românii au talent, cu tot respectul pentru momentele senzaționale pe care le-am avut de-a lungul istoriei. Sincer, îmi pare rău că se termină”, a recunoscut Dragoș Bucur. 

27-05-2022
20:41

Laura Bretan a revenit pe scena Românii au talent. Cum au reacționat jurații

Laura Bretan, câștigătoarea Românii au talent 2016, a revenit pe scena concursului în finala sezonului 12.

Laura Bretan finala românii au talent
Laura Bretan, din nou pe scena Românii au talent.
Foto: captură Pro TV

Jurații s-au bucurat să o revadă și să o audă din nou cântând, iar Smiley și Pavel Bartoș și-au amintit cu drag de sezonul în care a participat ea.

 

27-05-2022
20:19

Darius Mabda nu și-a imaginat că va ajunge în finala Românii au talent: „Mai am mult de muncă”

Darius Mabda, concurentul care a câștigat și premiul de originalitate, a dezvăluit că pe scenă nu are emoții și nu se gândește la pași sau coregrafie. 

„Vorbele juraților m-au surprins. Nu vreau să fiu modest, dar mai am mult de muncă. Mă uit de mic copil la Românii au talent, de fapt, datorită emisiunii m-am apucat de dans. Dacă aș câștiga, aș da ultimul ban pentru studii”, a dezvăluit Darius Mabda. 

Momentul său de dans i-a lăsat cu gura căscată pe jurați și l-au felicitat pentru tot ceea ce poate să facă, la doar 12 ani.

Darius Mabda, în finala Românii au talent
Darius Mabda, în finala Românii au talent.
Foto: capturi Pro TV

„Nici nu se putea termina mai frumos finala asta de Românii au talent. Darius, ai fost senzațional”, a spus Mihai Bobonete. 

27-05-2022
20:09

Martina Meola i-a cucerit pe jurați, în finala Românii au talent: „Fenomenul acestei emisiuni”

Martina Meola și-a dorit să demonstreze că, pe măsură ce înaintează în concurs, este din ce în ce mai bună. Pentru ea, pianul este o joacă, după cum a dezvăluit concurenta.

„Pentru mine deja este o victorie foarte mare că am ajuns pe această scenă și m-a văzut atâta lume. După apariția la Românii au talent, m-au chemat la Conservatorul din Milano, acolo unde se acceptă elevi de la vârsta de 13-14 ani, eu sunt cea mai mică cursantă”, a spus Martina Meola.

martina meola finala românii au talent
Martina Meola, în finala Românii au talent.
Foto: capturi Pro TV

A cântat așa cum a știut ea mai bine, iar jurații au rămas, încă o dată, cuceriți de talentul micuței artiste, în vârstă de doar 9 ani.

 

„Martina, nu mai am nicio îndoială, ești fenomenul acestei emisiuni. Am fost cutremurat la sfârșit de felul în care ai închis această partitură”, a spus Andi Moisescu.

27-05-2022
19:51

Raisa Radu a cântat o piesă care să o descrie, în finala Românii au talent

Raisa Radu a cântat piesa Family Portrait a lui Pink, în finala Românii au talent, o melodie în care a menționat că se regăsește. 

„Pe lângă tehnică, este foarte important și mesajul piesei, pentru că eu mă regăsesc în ea. Când aveam eu un și jumătate, tatăl meu a plecat, și-a refăcut viața. Chiar dacă nu am o familie perfectă, mă bucur că am o mamă care mă iubește”, a spus finalista Românii au talent.

raisa radu finala românii au talent
Raisa Radu, în finala Românii au talent.
Foto: capturi Pro TV

Raisei Radu i-a fost greu să cânte piesa, din cauza emoțiilor și sentimentelor acumulate, însă jurații au apreciat că s-a descurcat impecabil. 

„Nu știu dacă de acasă se simte la fel, dar aici ai reușit să declanșezi o emoție incredibilă. Am simțit că a venit din tine tot”, a spus Andi Moisescu. 

27-05-2022
19:42

X-treme Brothers, moment de acrobație ce i-a ținut pe jurați cu sufletul la gură, în finala Românii au talent

X-treme Brothers a urcat pe scena Românii au talent, în mare finală, cu un număr de acrobație excepțional și, în același timp, foarte periculos.

 

„Faptul că juriul ne-a ales pe noi pentru a merge în finală, a fost o surpriză foarte mare pentru noi și nu ne-am așteptat să ajungem până în acest punct”, au spus concurenții.

În numărul lor, cei trei membrii ai trupei X-treme Brothers au introdus un element nou în numărul lor, despre care au dezvăluit că nu a mai fost făcut niciodată pe scenă.

x-treme brothers finala românii au talent
X-treme Brothers, în finala Românii au talent.
Foto: capturi Pro TV

„Ne țin cu sufletul la gură de fiecare dată, din toate punctele de vedere. Să știți că nu ne-ați dezamăgit. Sunteți ca un puzzle uman, dar cu mușchi”, a fost reacția Andrei.

27-05-2022
19:23

Zametheea, monolog emoționant în Finala Românii au talent: „Mi-am recăpătat eu însămi speranța”

Zametheea a venit din nou pe scena Românii au talent cu un monolog impresionant. Tânăra a dezvăluit în finala concursului că ceea ce scrie este, de fapt, o rugăciune. 

„Prin tot ce s-a întâmplat aici, mi-am recăpătat eu însămi speranța. Sunt mamă, și sper ca copilul meu să crească într-o societate în care oamenii vor avea grijă unii de alții.

Cred că a venit momentul să ne mobilizăm ca tinerii să aibă parte de o viață fericită și mulțumitoare în România”, a spus Zametheea. 

zametheea finala românii au talent
Zametheea, în finala Românii au talent.
Foto: capturi Pro TV

Jurații i-au apreciat creativitatea, onestitatea și puterea de care a dat dovadă în această ediție a show-ului de talente. 

„Eu cred că tu nu ai nevoie să câștigi Românii au talent și nu te interesează premiul de 120.000 de euro. Eu cred că scopul tău a fost să spui cum vezi tu lucrurile”, a fost reacția lui Mihai Bobonete. 

„Eu aș zice că merită să te gândești și la arta spectacolului”, a adăugat Andi.

27-05-2022
19:09

Emanuel Ion, moment impresionant în finala Românii au talent: „Mai primeam mesaje că sunt un caz social”

În finala Românii au talent, Emanuel Ion a mărturisit că, pentru el, faptul că a ajuns până în acest moment punct al competiției este cel mai bun lucru care i s-a întâmplat. El a interpretat o piesă pe care a scris-o după o perioadă de depresie ce a durat mai mult de un an. 

„La Românii au talent, a fost o experiență frumoasă, dar îmi pare rău că se termină. Scena mi-o imaginez ca pe un pătrat mai înalt, pe care trebuie să o urci. Vreau să fiu un băiat normal, cu toate că nu văd.

După ce am venit aici, mai primeam mesaje că sunt un caz social și nu este ușor. Dacă sunt unii oameni care vor să mă voteze pentru că mă privesc cu milă, îi rog să nu facă asta”, a spus Emanuel Ion. 

emanuel ion finala românii au talent
Emanuel Ion, în finala Românii au talent.
Foto: capturi Pro TV

Mihai Bobonete, Andra, Dragoș Bucur și Andi Moisescu au ascultat uimiți interpretarea tânărului și l-au aplaudat energic la finalul momentului. 

„Emanuel, mă uimești cu fiecare apariție a ta. Cântecul tău m-a emoționat. Eu, când am apăsat Golden Buzz-ul, să știi că l-am apăsat pentru talentul tău. Mă bucur că am putut să-ți ofer această bucurie și sunt alături de tine pe tot drumul tău”, i-a spus Andra. 

27-05-2022
18:50

Ana Maria Mircea, în finala Românii au talent: „Nu m-am gândit că o să ajung atât de departe”

În finala Românii au talent, Ana Maria Mircea nu a purtat un costum popular, așa cum i-a obișnuit pe jurați. Ea a interpretat o piesă de-ale Mariei Tănase, combinată cu stilului rock, și, înainte de moment, a recunoscut că are mari emoții, fiind pentru prima dată cânt cântă o astfel de piesă. 

„Când sunt pe scenă, uit de toate emoțiile pe care le am. Eu, o fată simplă, din Brăila, nu m-am gândit niciodată că o să ajung atât de departe. În familia mea nu cântă nimeni, eu sunt singura artistă”, a spus Ana Maria Mircea.

ana maria mircea finala românii au talent
Ana Maria Mircea, în finala Românii au talent.
Foto: capturi Pro TV

Jurații au recunoscut că nu s-au așteptat la un asemenea moment din partea ei, dar că s-a descurcat extraordinar. 

„Absolut uluitor. Bravo, Ana Maria Tănase. A fost ceva senzațional. Este varianta mea preferată din momentul ăsta. Cred că va fi unul din principalele momente virale din finala Românii au talent”, a spus Mihai Bobonete. 

„A fost atât de frumos. Tu ai cântat cu band, a fost ceva diferit pentru tine și, iată, sala te-a aplaudat, trebuie să încerci. Nu ai cum cu vocea asta să nu cucerești pe toată lumea. Te iubesc!”, a mărturisit Andra. 

27-05-2022
18:36

Alex Dowis, în finala Românii au talent: „Acum pot să-mi arăt fața”

Alex Dowis a mărturisit că, la începutul carierei sale, a făcut multe ilegalități și a fost nevoit să-și ascundă chipul, însă acum poate păși cu mândrie în fața lumii.

„Acum pot să-mi arăt fața”, a spus finalistul Românii au talent.

Concurentul a pus în scenă un moment extraordinar, desenele sale cu lumini l-au ajutat să-i captiveze pe jurați încă o dată.

alex dowis finala românii au talent
Alex Dowis, în finala Românii au talent.
Foto: capturi Pro TV

„Alex, mă gândeam, că de obicei, artiștii vizuali nu prea stau în lumină. Pentru noi, faptul că avem posibilitatea să vedem și ce se întâmplă în spate, este un privilegiu. Cred că în seara asta ai devenit unul din preferații fiului meu”, a spus Dragoș Bucur.

 

„Alex, pentru mine, trebuie să știi că ești cel mai bun povestitor pe care l-am întâlnit în 50 de ani de viață. Nu contenesc să fiu emoționat până la lacrimi”, a declarat Andi Moisescu.

27-05-2022
18:16

Aurel Niamțu, aplaudat în picioare de jurați, în finala Românii au talent

Aurel Niamțu a povestit că muzica a fost cea care l-a salvat și i-a dat putere să meargă mai departe, după ce în anul 2012 i-a murit soția. Finalistul Românii au talent este convins că femeia, despre care spune că a iubit-o cel mai mult pe lume, este cea care l-a ghidat până la acest concurs.

aurel niamțu finala românii au talent
Aurel Niamțu, în finala Românii au talent.
Foto: capturi Pro TV/ colaj Fanatik

Andra, emoționată, a spus că este mândră de faptul că a apăsat Golden Buzz-ul. În același timp, Mihai Bobonete i-a spus lui Aurel Niamțu că acesta este, de fapt, momentul de început al carierei sale.

„Sunt extrem de emoționată, de fericită. Mă încearcă atâtea emoții în aceste momente. Aurel Niamțu va fi un reper de acum încolo când vine vorba de vocile pe care le admir. Așa cum am promis, după ce se termină competiția, cu mare drag aș vrea să facem împreună o piesă”, a spus Andra.

27-05-2022
18:09

Gabriela Dincă, moment excepțional în finala Românii au talent. Andi Moisesecu: „Tu și generația ta să scuturați România de cenușă”

Gabriela Dincă a dezvăluit, cu lacrimi în ochi, că își dorește să câștige marele premiu pentru a-și ajuta financiar familia.

Gabriela dincă finala românii au talent
Gabriela Dincă, în finala Românii au talent.
Foto: captură Pro TV

Jurații au apreciat sensibilitatea și maturitatea ei și i-au mărturisit că își doresc să o vadă devenind o mare campioană.

 „Câtă sensibilitate și cât talent într-un copil. Gabriela, să știi că admir dincolo de puterea ta de a înțelege. Ești foarte talentată. Îmi doresc din tot sufletul să ajungi o mare campioană. Tu și generația ta să scuturați România de cenușă, pentru că sunteți niște îngeri”, a spus Andi Moisescu.

„Eu cred că oamenii uită că copiii sunt niște îngeri și că ei sunt viitorul. Dacă toți copiii ar avea capacitatea de a munci cum o faci tu….E nevoie de copii ca tine”, a adăugat Dragoș Bucur.

27-05-2022
17:58

Darius Mabda a câștigat premiul de popularitate

Câștigătorul premiului de popularitate din acest sezon este Darius Mabda. Totodată, DJ Hugo Arthur a fost invitat să susțină un moment la Saga Festival.

Pentru acest premiul s-au luptat patru concurenți, citește aici întregul articol. 

27-05-2022
17:54

Bianca Ciocârlan a deschis finala Românii au talent: „Înseamnă foarte mult”

Bianca Ciocârlan a deschis finala Românii au talent. Ea a declarat că nu s-a așteptat până în acest moment, însă este foarte mândră de reușită. A dansat pentru prima dată alături de un balet și a mărturisit că a avut parte de accidentări la repetiții.

„Mama a început să plângă. Finala pentru mine înseamnă foarte mult. Este mai multă presiune, pentru că vreau să iasă totul perfect.

Este prima oară când dansez cu un balet. Mi-aș dori să câștig doar că sa am realizarea că am câștigat Românii au talent”,  a declarat Bianca Ciocârlan înainte de momentul său.

bianca ciocârlan românii au talent finala
Bianca Ciocârlan, în finala Românii au talent.
Foto: colaj Fanatik

Cum au reacționat jurații?

Bianca Ciocârlan a fost aplaudată de întreaga sala, iar jurații au dezvăluit că nu au cum să nu aprecieze cât de mult a evoluat din preselecții și până în acest moment.

„Un început de finală așa cum mă așteptam. Mi s-a părut un număr extraordinar cap-coadă. Oricum, m-ai uimit de la prima apariție. În seara asta mi-aș dori să înțeleagă, să te voteze și să câștigi”,  a apreciat Mihai Bobonete.

„Este absolut senzațional ce ai reușit să faci”, a adăugat Andi Moisescu.

27-05-2022
16:10

Laura Bretan vine la Românii au Talent

Invitat special în seara aceasta la Pro TV. Laura Bretan, fata care a făcut senzaţie la ediţia din 2016 a Românii au Talent, vine să cânte în marea finală de azi.

Momentul ei special va fi acompaniat de pianistul argentinian Mariano Castro şi de violoncelista ucraineană Diana Kutsii.

27-05-2022
15:10

Mesajele finaliştilor Românii au Talent înainte de ultima ediţie din acest sezon

Cei 11 concurenţi care intră în finala de azi de la Românii au Talent şi-au transmis mesajele. Fiecare speră că poate câştiga premiul de 120000 de euro pus în joc.

Puteţi vedea AICI ce au avut de spus finaliştii.

Finala sezonului 12 Românii au talent va avea loc în această seară, iar telespectatorii vor decide care concurent, din cei 11 care au în ajuns în această etapă, va pleca acasă cu cecul în valoare de 120.000 de euro. Totodată, cineva va primi premiul pentru originalitate. FANATIK vă va ţine la curent în timp real cu desfăşurarea finalei Românii au Talent 2022.

Cine a câștigat Românii au talent 2022. Anunțul Pro TV

În finala Românii au talent de vineri, 27 mai 2022, vor urca pe scenă concurenții aleși de public după cele două semifinale live. Astfel, în urmă cu două săptămâni, cei mai votați au fost: Martina Meola, Zametheea, Raisa Radu, Alex Dowis și Gabriela Dincă.

ADVERTISEMENT

Totodată, în cea de-a doua semifinală, favoriții publicului au fost Darius Mabda, Ana Maria Mircea, Emanuel Ion, Aurel Niamțu și Bianca Ciocârlan.

Pe lângă aceștia, în acest sezon, jurații au avut posibilitatea de a oferi unui concurent un wild card. Andra, Mihai Bobonete, Andi Moisescu și Dragoș Bucur au decis că trupa de acrobați X-Treme Brother își merită locul în finală.

ADVERTISEMENT

De altfel, patru concurenți au șansa să plece acasă cu premiul de originalitate, în valoare de 10.000 de euro. Este vorba despre Eva Nicolescu, Dariu Mabda, DJ Hugo Arthur și Alex Dowis.

Cum se alege câştigătorul Românii au talent 2022 şi ce premiu primeşte

Câștigătorul Românii au talent va fi ales prin vot de către public. Există două modalități prin care telespectatorii pot face asta. Astfel, după fiecare moment, un concurent va primi un indicativ.

ADVERTISEMENT

După ce prezentatorii show-ului, Smiley și Pavel Bartoș vor da „Start vot”, telespectatorii vor putea să-și susțină favoritul fie prin sms la numărul de telefon afișat pe ecran, fie online, pe site-ul oficial al concursului. Concurentul câștigător va primi un cec în valoare de 120.000 de euro.

Cine sunt câştigătorii din ediţiile trecute ale Românii au talent

Sezonul 11 Românii au talent a fost câștigat de Ana-Maria Mărgean. Fetița a demonstrat că este atât un ventriloc desăvârșit, cât și că are un adevărat talent muzical. Tânăra a descoperit că îi place să cânte încă de când avea cinci ani, iar părinții au susținut-o în drumul său.

ADVERTISEMENT

Despre ventrilocie a aflat printr-o simplă căutare pe internet și a fost fermecată. Ana-Maria Mărgean a combinat cele două pasiuni și a cucerit atât publicul, cât și jurații concursului de talente.

Sezonul 10 al emisiunii a fost câștigat de Radu Palaniță. La bază, concurentul era mecanic auto, însă prestațiile sale muzicale incredibile l-au ajutat să câștige marele premiu. În finală, acesta a interpretat melodia My way, a lui Frank Sinatra.

În anul 2019, concurenta cea mai votată de public a fost Ana Maria Pantaze. Croitoreasa cu voce de aur, așa cum a fost ea numită după ce a participat la concursul de talente difuzat pe Pro TV, i-a cucerit pe telespectatori cu melodia Purple rain, a lui Prince în marea finală.

Tânăra a început să cânte în baie, iar apoi și-a adunat curajul pentru a merge la cluburi de karaoke. Acolo, prietenii au descoperit că are un adevărat talent. După ce a primit numeroase încurajări din partea apropiaților, Ana Maria Pantaze a hotărât să participe la Românii au talent.

 

ADVERTISEMENT