Sport

Comunicatul WTA după ultimele dezvăluiri ale lui Shuai Peng: „Aceste apariții publice nu risipesc îngrijorările”

WTA își menține poziția radicală cu privire la cazul dispariției lui Shuai Peng, deși sportiva a ieșit din nou în spațiul public cu retractări și încercări de detensionare a situației.
21.12.2021 | 10:10
Comunicatul WTA dupa ultimele dezvaluiri ale lui Shuai Peng Aceste aparitii publice nu risipesc ingrijorarile
ADVERTISEMENT

Shuai Peng a fost dată dispărută după ce a dezvăluit că a fost violată de fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani.

WTA a luat o decizie drastică și a anulat toate turneele din China de anul viitor din cauza lipsei de transparență în cazul jucătoarei, iar CIO a fost acuzat că este complicele autorităților chineze.

ADVERTISEMENT

Un activist chinez a oferit noi detalii cu privire la situația lui Shuai Peng și a cerut sancțiuni dure pentru China, în timp ce jucătoarea de tenis a declarat recent că nu a formulat acuzații în privința unei agresiuni sexuale și că a fost înțeleasă greșit.

WTA, neimpresionată de încercările lui Shuai Peng de a detensiona situația: „Fără cenzură și impunere”

Shuai Peng a ieșit din nou în spațiul public duminică, 19 decembrie, și a încercat să își retragă acuzațiile formulate anterior.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, trebuie să subliniez un punct care este extrem de important, nu am spus sau scris niciodată că cineva m-a agresat sexual. Trebuie să subliniez clar acest punct”.

Jucătoarea de tenis din China a explicat că a fost în Beijing în toată această perioadă și nu a fost privată de libertate de autorități așa cum s-a scris în presa europeană și în SUA.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, WTA rămâne de neclintit în acest caz până când China nu va elucida misterul dispariției lui Shuai Peng: „Aceste apariţii publice nu risipesc îngrijorările WTA în privinţa siguranţei jucătoarei şi a capacităţii sale de a comunica fără cenzură şi impunere”.

Un activist chinez, dezvăluiri despre dispariția lui Shuai Peng:

Avocatul chinez Teng Biao și activist pentru drepturile omului a declarat că Shuai Peng este controlată de autoritățile chineze: „Desigur, Peng Shuai nu este în siguranță. Este în viață, dar nu este bine pentru că este controlată de autoritățile chineze. Nimeni nu știe unde este ținută”, a declarat Teng Biao într-un interviu pentru CNN.

ADVERTISEMENT

Teng Biao face un apel către toate forurile olimpice să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing:  ”Lumea ar trebui să acorde prioritate principiului moral și libertății în detrimentul banilor și profiturilor”.

Shuai Peng are două titluri de Mare Șlem cucerite la dublu alături de Hsieh Su-wei, o finală la Australian Open (cu Andrea Hlavackova din Cehia) și o semifinală la US Open (cu Sania Mirza) în 2017. Shuai Peng a fost pe primul loc WTA la dublu în februarie 2014 și pe poziția a 14-a la simplu în 2011.

ADVERTISEMENT
Tags: