Sport
notix pixel id

Comunicatul WTA după ultimele dezvăluiri ale lui Shuai Peng: „Aceste apariții publice nu risipesc îngrijorările”

WTA își menține poziția radicală cu privire la cazul dispariției lui Shuai Peng, deși sportiva a ieșit din nou în spațiul public cu retractări și încercări de detensionare a situației.
21.12.2021 | 10:10
Comunicatul WTA dupa ultimele dezvaluiri ale lui Shuai Peng Aceste aparitii publice nu risipesc ingrijorarile
Cazul Shuai Peng ar putea provoca un boicot al mai mult țări la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing
ADVERTISEMENT

Shuai Peng a fost dată dispărută după ce a dezvăluit că a fost violată de fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani.

WTA a luat o decizie drastică și a anulat toate turneele din China de anul viitor din cauza lipsei de transparență în cazul jucătoarei, iar CIO a fost acuzat că este complicele autorităților chineze.

ADVERTISEMENT

Un activist chinez a oferit noi detalii cu privire la situația lui Shuai Peng și a cerut sancțiuni dure pentru China, în timp ce jucătoarea de tenis a declarat recent că nu a formulat acuzații în privința unei agresiuni sexuale și că a fost înțeleasă greșit.

WTA, neimpresionată de încercările lui Shuai Peng de a detensiona situația: „Fără cenzură și impunere”

Shuai Peng a ieșit din nou în spațiul public duminică, 19 decembrie, și a încercat să își retragă acuzațiile formulate anterior.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, trebuie să subliniez un punct care este extrem de important, nu am spus sau scris niciodată că cineva m-a agresat sexual. Trebuie să subliniez clar acest punct”.

Jucătoarea de tenis din China a explicat că a fost în Beijing în toată această perioadă și nu a fost privată de libertate de autorități așa cum s-a scris în presa europeană și în SUA.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, WTA rămâne de neclintit în acest caz până când China nu va elucida misterul dispariției lui Shuai Peng: „Aceste apariţii publice nu risipesc îngrijorările WTA în privinţa siguranţei jucătoarei şi a capacităţii sale de a comunica fără cenzură şi impunere”.

Un activist chinez, dezvăluiri despre dispariția lui Shuai Peng:

Avocatul chinez Teng Biao și activist pentru drepturile omului a declarat că Shuai Peng este controlată de autoritățile chineze: „Desigur, Peng Shuai nu este în siguranță. Este în viață, dar nu este bine pentru că este controlată de autoritățile chineze. Nimeni nu știe unde este ținută”, a declarat Teng Biao într-un interviu pentru CNN.

ADVERTISEMENT

Teng Biao face un apel către toate forurile olimpice să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing:  ”Lumea ar trebui să acorde prioritate principiului moral și libertății în detrimentul banilor și profiturilor”.

ADVERTISEMENT

Shuai Peng are două titluri de Mare Șlem cucerite la dublu alături de Hsieh Su-wei, o finală la Australian Open (cu Andrea Hlavackova din Cehia) și o semifinală la US Open (cu Sania Mirza) în 2017. Shuai Peng a fost pe primul loc WTA la dublu în februarie 2014 și pe poziția a 14-a la simplu în 2011.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT