Fotbal international

Concluzie emoționantă după Argentina – Franța, una dintre cele mai spectaculoase finale de Cupă Mondială: „Fotbalul este războiul care înlocuiește războiul”. Exclusiv

Finala Cupei Mondiale 2022 dintre Franța și Argentina s-a dovedit a fi una dintre cele mai frumoase din istorie. Andrei Vochin a concluzionat totul într-un citat emoționant.
19.12.2022 | 16:00
Concluzie emotionanta dupa Argentina  Franta una dintre cele mai spectaculoase finale de Cupa Mondiala Fotbalul este razboiul care inlocuieste razboiul Exclusiv
Argentina a câștigat Cupa Mondială din Qatar la capătul unui meci spectaculos cu Franța. Sursă foto: Fanatik.
ADVERTISEMENT

Argentina s-a impus dramatic și spectaculos la loviturile de departajare, scor 3-3 (4-3 d.l.d) contra Franței în finala Cupei Mondiale din Qatar. Al treilea trofeu mondial din istorie pentru Argentina a stârnit o bucurie de nedescris pentru fanii „pumelor”, care au uitat de problemele din viața de zi cu zi. Andrei Vochin, invitatul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, a îmbrăcat momentul într-un citat emoționant.

Concluzie după finala Cupei Mondiale din Qatar: „Fotbalul este războiul care înlocuiește războiul”

Argentina, cu Lionel Messi în prim-plan, a adus o bucurie imensă în rândul suporterilor după câștigarea Cupei Mondiale. Fanii „pumelor” nu au ezitat să meargă în Qatar și au dominat fondul sonor pe parcursul finalei în tribunele arenei Lusail Iconic Stadium. Petrecerea a început și pe străzile din Buenos Aires după ultima execuție de la penalty a lui Montiel care a adus trofeul.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu bucuria sinceră a suporterilor argentinieni au emoționat întreaga planetă. „Asta înseamnă fotbalul și să dăruiești cea mai pură bucurie. La câte rele se întâmplă pe acest pământ, fotbalul a rămas ultima bucurie pură și neîntinată”, a mărturisit Horia Ivanovici, la FANATIK SUPERLIGA.

Andrei Vochin, invitat în cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, a încununat emoționant finalul Campionatului Mondial 2022. „Fotbalul este războiul care înlocuiește războiul”, a fost remarca lui Andrei Vochin.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin a explicat de ce Lionel Messi este cel mai bun din istorie: „Va fi greu de dat jos”

Andrei Vochin a precizat că Lionel Messi este cel mai bun fotbalist din toate timpurile, însă a precizat că „decarul” argentinian ar putea fi doborât în următorii 20 de ani. „În momentul în care raționalul și emoționalul se îmbină este greu de detronat un astfel de personaj care a strâns și din partea rațională și din partea emoțională a publicului tot ce se putea strânge.

Va fi greu de dat jos de acolo, dar să spunem că nu imposibil, pentru că fotbalul evoluează și o face exponențial. Vom avea și voi și eu prilejul să ajungem să vedem fotbaliști comparați cu Messi în următoarii 20 de ani”, au fost cuvintele lui Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

De asemenea, consilierul președintelui FRF a enumerat factorii care au afectat jocul Franței în primele 75 de minute. Argentina a condus cu 2-0 până în minutul 80, când Kylian Mbappe a ieșit la rampă și a reușit să înscrie de două ori într-un minut.

Argumentele lui Andrei Vochin pentru jocul slab al Franței în prima parte a finalei cu Argentina

Selecționata lui Didier Deschamps a reușit în cele din urmă să împingă meciul prelungiri, însă Emiliano Martinez le-a interzis „Cocoșilor Galici” trofeul mondial la loviturile de departajare. „Sunt multe argumente pentru primele 75 minute slabe ale Franței. Primul este Argentina. Joci cât te lasă adversarul. Argentina a fost cea mai bine organizată la nivel defensiv de la acest turneul final.

ADVERTISEMENT

Este echipa la poarta căreia s-a creat cele mai puține ocazii. Mai sunt și alte lucruri. Francezii au avut o zi în minus de odihnă și de pregătire. Lucrurile astea contează. Au pățit la fel și în 2006, când au pierdut finala cu Italia. Alt lucru important mi se pare faptul că au avut mulți jucători cu probleme de sănătate înainte de semifinală.

Jucători răciți, temerea de a sta în contact unul cu altul a însemnat și mai puțin antrenament în comun. Cred că a contat într-o oarecare măsură că și la ei, unde era o liniște benefică marei performanțe, înainte de finală a început scandalul cu Benzema. E imposibil să nu fi afectat. Plus destinul”, a declarat Andrei Vochin, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT