Sport

Cornel Dinu: „N-am înțeles nimic din jocul și schimbările lui Stoican cu Sepsi. Dinamo să zică mersi dacă prinde barajul”. Exclusiv

Cornel Dinu a criticat dur jocul lui Dinamo și schimbările făcute de Flavius Stoican cu Sepsi. Părerea sa este că echipa sa de suflet nu are șanse să evite barajul pentru supraviețuire în Liga 1 Casa Pariurilor.
01.03.2022 | 22:56
Cornel Dinu Nam inteles nimic din jocul si schimbarile lui Stoican cu Sepsi Dinamo sa zica mersi daca prinde barajul Exclusiv
Cornel Dinu a criticat dur jocul lui Dinamo și schimbările făcute de Flavius Stoican cu Sepsi. Părerea sa este că echipa sa de suflet nu are șanse să evite barajul pentru supraviețuire în Liga 1 Casa Pariurilor. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo și-a „revenit”. După 3 meciuri fără înfrângere, a pierdut clar, 1-3, acasă, pe ruina de stadion din șoseaua „Ștefan cel Mare”, în fața lui Sepsi Sfântu Gheorghe, venită și ea după o serie de 3, dar fără victorie.

Cornel Dinu: „N-am înțeles nimic din jocul și schimbările lui Stoican cu Sepsi. Dinamo să zică mersi dacă prinde barajul”

Cornel Dinu a comentat partida din „Groapă”, în exclusivitate pentru FANATIK, fiind de părere că jocul lui Dinamo cu Sepsi din etapa 29 a Ligii 1 Casa Pariurilor nu a arătat nicio concepție coerentă, iar schimbările făcute de antrenorul Flavius Stoican au fost de neînțeles pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT

„Coincidența este că Dinamo pierde după trei jocuri fără înfrângere, serie unică în acest campionat, deși meciul cu Mediașul n-ar trebui luat în calcul, în timp ce Sepsi câștigă după trei jocuri fără victorie”

„Roata morii se-nvârtește, dar nu și a norocului. Pentru că Sepsi nu a câștigat cu noroc, iar Dinamo nu a pierdut din cauza ghinionului. Diferența de valoare dintre jucători și dintre antrenori a fost evidentă, învingătoarea nu putea fi decât formația lui Cristiano Bergodi”

ADVERTISEMENT

„În prima repriză Dinamo a avut o oarecare inițiativă și a ajuns în patru situații de a marca, Vlad Morar în minutul 16, Grădinarul în minutul 18, Pierret în minutul 30 și Torje în primul minut de prelungiri”

„După pauză… aș fi foarte curios să-mi explice Stoican înlocuirea lui Carp… s-o fi accidentat și n-am văzut eu, dar altfel este de neînțeles înlocuirea sa cu Bordușanu… Poate doar prin prisma faptului că a înlocuit un mijlocaș cu un atacant, forțând ofensiva la 1-1. Numai că nu s-a văzut nicio eficiență în atac. Fiind elocvent că în a doua repriză singurul șut pe poartă al lui Dinamo, și acela pe portar, a venit abia prin minutul 92, de la Bani”

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: „N-am putut constata la Dinamo nicio concepție de joc lucrată la antrenamente de Stoican, ale cărui decizii în timpul meciului au plusat… în minus!”

„Procuroru’” l-a „judecat” pe Răzvan Patriche, demon și înger pentru Dinamo până la o nouă accidentare, de la comiterea unui penalty de cascadorii râsului la o egalare nesperată, dar insuficientă.

„Demon și înger, păstrând proporțiile… până s-a accidentat iarăși, a fost  Patriche. Primind o pasă de o stupizenie greu de acceptat de la portarul Figueiredo, și cu alte intervenții nonintervenții la celelalte goluri primite, Patriche a preluat mingea cu o pasă de gol pentru Luckassen, pe care l-a faultat apoi, oferind penalty-ul de 1-0 lui Sepsi. A reușit să echilibreze gafa cu golul egalizator, la care apărarea lui Sepsi se bucura încă de ratarea unui penalty de către căpitanul Torje”

ADVERTISEMENT

Pprincipalul vinovat pentru înfrângerea lui Dinamo cu Sepsi Sfântu Gheorghe, însă, în opinia lui Cornel Dinu, este antrenorul Flavius Stoican. De la concepția inexistență de joc, la schimbările făcute.

„N-am putut constata la Dinamo nicio concepție de joc lucrată la antrenamente de Stoican, la contribuția căruia la înfrângere s-au adăugat schimbările din a doua repriză din care nimeni n-a înțeles nimic și care n-au adus nimic în plus, ba chiar au… plusat în minus!”

„…Începând cu retragerea lui Pierret, care, oricum, mai recupera la mijloc, și apoi cu introducerea lui Buleică, lui Crețu, lui Bani… Giafer, mă rog, trebuia în locul lui Patriche când s-a accidentat… care rămân niște jucători ce sunt departe de ceea ce înseamnă randament pentru Dinamo în situația asta disperată din care nu poate să o scoată”

„Spre deosebire de schimbările ineficiente ale lui Stoican, Cristiano Bergodi a modificat logic distribuția, din mers. Astfel se explică că intratul Askhovski a mărit diferența la două goluri, urmărit de la distanță de observatorul, dar nu apărătorul Moura”

„Probabil, încerc eu o explicație fantezistă a gândirii sublime a lui Stoican, dar care mi se pare că lipsește cu desăvârșire, «Motivatorul» lui Mureșan pregătește echipa pentru o mare surpriză în ultima etapă a sezonului regular, în Gruia lui CFR Cluj, echipa de suflet a doctorului președinte”

N-au scăpat de acuzațiile „Procurorului” nici Filip, nici Torje „Rostogol”

Cornel Dinu l-a luat în colimator, din nou, pe Gabi Torje, care, cu toate eforturile și dăruirea sa, este doar o umbră a fotbalistului care a fost odată. N-a scăpat de „judecată” nici abia-revenitul „fiu rătăcitor și risipitor” Steliano Filip… Iar concluzia „Procurorului” este dură: Dinamo nu poate spera decât la barajul de supraviețuire în Liga 1 Casa Pariurilor.

„Căderea lui Dinamo după pauză și 1-1 a fost evidentă, Sepsi având patru ocazii, cu o echipă  care a dat semne de revenire doar datorită… sau, corect spus, din cauza, în ceea ce privește pe Dinamo… randamentului mai mult decât modest, atât din punct de vedere al concepției jocului, cât și fizic odată cu trecerea timpului, al majorității jucătorilor nemeritat echipați în roșu și alb. Fără nicio fază de gol în partea a doua a jocului, dar cu un penalty clar iarăși neacordat de orbetele Flueran, nume predestinat, de la CCA. Pentru că de văzut, l-a văzut toată lumea”

„Din păcate, au reconfirmat că nu mai aveau de ce să se întoarcă la Dinamo atât Filip, cât mai ales Torje, care, pe undeva, în felul în care se mișcă mie mi-aduce aminte de un personaj din celebrele «Pisici aristocrate» ale studiourilor Disney, fiind mai mult un… «Rostogol» decât un jucător”

„Dinamo nu-și poate schimba condiția și nici poziția, la ce echipe are în față, net mai bine organizate, mai capabile și fizic, și în ceea ce privește concepția de joc. Astfel va fi teribil de interesant dacă Dinamo ar juca barajul cu U Cluj, asta însemnând numai dihonie în celebrul «grup de la Cluj», presupunând interesele și simpatiile împărțite”

„Dinamo nu va putea să mizeze, cred eu, în cele șapte jocuri din play-out pe prea multe puncte și, în consecință, salvarea nu va fi posibilă decât la baraj. Pentru că alte echipe în afară de Clinceni și Mediaș nu cred că se vor mai dezintegra”

Cifrele meciului Dinamo – Sepsi 1-3

  • 50%-50% posesie
    8-7 ocazii de gol
    4-3 șuturi pe spațiul porții
    4-4 șuturi pe lângă poartă
    16-15 lovituri libere
    5-8 cornere
    3-2 ofsaiduri
    0-3 intervenții portar
    3-4 cartonașe galbene (0-4 la pauză)
    113-86 atacuri
    77-61 atacuri periculoase

Statistică flashscore.ro.

ADVERTISEMENT