Fotbal intern

Cornel Dinu „judecă” România – Germania: „Parcă a jucat prima echipă cu juniorii la mijloc de săptămână” Exclusiv

29.03.2021 | 00:18
Cornel Dinu judeca Romania  Germania Parca a jucat prima echipa cu juniorii la mijloc de saptamana Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a judecat, în exclusivitate pentru FANATIK, prestația echipei naționale a României în fața Germaniei. Nu am reușit să le punem probleme nemților, concluzia „Procurorului” fiind emblematică: „Parcă a jucat prima echipă cu juniorii la mijloc de săptămână”

Germania a câștigat fără emoții pe „Arena Națională”, chiar dacă scorul de numai 1-0 poate da impresia unui meci strâns. N-a fost așa, diferența dintre cele două echipe fiind uriașă.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă am avut o șansă mare să producem surpriza pe final, prin George Pușcaș și, mai ales, prin Nicușor Stanciu, nu s-a pus niciun moment problema învingătoarei, cel mai bun jucător al nostru fiind portarul Florin Niță, care a prins o seară de excepție și ne-a salvat de un scor umilitor.

Cornel Dinu „judecă” România – Germania: „Parcă a jucat prima echipă cu juniorii la mijloc de săptămână”

„Procuroru’” a apreciat intenția lui Mirel Rădoi de a se închide în fața unei echipe incomparabil mai bune, care s-a jucat, nu a jucat, ca la un antrenament.

ADVERTISEMENT

„Nemții nu s-au întrebuințat, au pasat fără să se implice prea mult și au avut o posesie zdrobitoare, parcă a jucat prima echipă cu juniorii un meci-școală, de pregătire, la mijlocul săptămânii”

„Bloc destul de bun în preocuparea de joc a lui Mirel Rădoi de a ne închide, cu ieșire la ofsaid, echipă scurtă, dar ne-au surprins la primul gol…”

„În general ne-am aglomerat bine în blocul de joc, practic nu le-am lăsat spații pentru a-și dezvolta viteza de joc… decât în flancul stâng, n-am înțeles de a trebuit să joace Toșca, Burcă e peste Toșca… și Camora… diferență uriașă între el și Havertz… a fost nenorocire în zona lor”

Cornel Dinu: „Mă gândesc la formula cu Man și Mihăilă pe benzi, Tănase cu Hagi la mijloc, în fața lui Stanciu și Marin, ca să dezvoltăm jocul pe extreme”

„Și puteam să avem în față un jucător mult mai rapid decât Keșeru, care n-a contat… Dacă tot vrei o echipă de atac, mă gândesc la formula cu Man și Mihăilă pe benzi, Tănase cu Hagi la mijloc, în fața lui Stanciu și Marin, ca să dezvoltăm jocul pe extreme”

„Am spus de Man și Mihăilă pe benzi… da, dar atenție, dar nu lipiți de tușe. Ei ar fi trebuit lansați din apărare, Chiricheș poate face binișor asta, și de la mijloc pe culoarele centrale vulnerabile dintre Klosterman și Ginter, și în partea cealaltă, între Rudiger și Can. O astfel de așezare dinamică provine și din experiență fotbalistică, confruntându-te cu așa ceva, ceea ce, deocamdată, Rădoi încă nu are” 

„Din păcate n-am avut și acțiuni pe blocul gândit de Mirel Rădoi, n-a avut capacitate de posesie, n-am reușit să ținem mingea, pentru că, atunci când au avut mingea, nici Nicușor Stanciu, nici Răzvan Marin, nici Ianis Hagi n-au contat, iar Valentin Mihăilă este jucător de atac în viteză, rapid, Claudiu Keșeru n-a existat, de unde și impresia că Germania a jucat contra unei echipe de juniori”

„Nu le-am pus probleme pe atac, construcția noastră nu a trecut de mijloc spre atacanți, foarte puține mingi au ajuns în față… ne-am aglomerat în apărare ca să le luăm aerul, noroc cu prestația formidabilă a lui Florin Niță, care ne-a salvat de la o umilință la scor”

„Cred că Cicâldău trebuia să joace de la început, Burcă la fel… și Toșca în stânga în locul lui Camora, Stanciu și Marin au avut evoluții modeste, repet, cu Denis Man și Mihăilă pe flancuri, Hagi și Tănase în centru… și poate că mai n-am fi plâns acum după ocaziile din final, ratate de Stanciu și Pușcaș”

„Jucătorii noștri, la cât s-au uitat după pasele posesiei germane, cred că au febră la mușchii cervicali și în seara asta se prăbușesc în pat și dorm fără vise. Trezirea mâine, pe la prânz”

În celalte meciuri din grupa noastră, grupa J: Armenia – Islanda 2-0 și Macedonia de Nord – Liechtenstein 5-0. Clasament după două etape:

  1. Germania 6 p (golaveraj 4-0)
  2. Armenia 6 p (3-0)
  3. Macedonia de Nord 3 p (7-3)
  4. România 3 p (3-3)
  5. Islanda 0 p (0-5)
  6. Liechtenstein 0 p (0-6)
ADVERTISEMENT

Declarația zilei

  • „În fotbal nu putem întoarce armele, ca în război, împotriva nemților, pentru că, pur și simplu, nu le avem! Armele… Sunt net mai puternici decât noi, s-au antrenat, practic, cu echipa noastră”   

Cifrele meciului

  • 36%-64% posesie (31%-69% prima repriză, 41%-59% repriza a doua)
  • 9-19 ocazii
  • 2-9 șuturi pe poartă
  • 5-6 șuturi pe lângă poartă
  • 2-4 șuturi blocate
  • 360-707 pase
  • 278-624 pase reușite
  • 63-161 atacuri
  • 15-77 atacuri periculoase
  • 3-6 cornere
  • 10-11 faulturi
ADVERTISEMENT

(statistică flashscore.ro)


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,85 este cota pentru „2 solist” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT