Sport

Cornel Dinu: „S-au întâlnit tusea și junghiul. Săpunaru, cel mai bun de pe teren la 38 de ani spune totul despre Rapid – Dinamo!”

Cornel Dinu a analizat, în exclusivitate pentru FANATIK, meciul Rapid – Dinamo 1-1, în care, în opinia sa, cel mai bun de pe teren a fost „căpitanul” giuleștenilor, Cristi Săpunaru, la 38 de ani.
27.02.2022 | 00:48
Cornel Dinu Sau intalnit tusea si junghiul Sapunaru cel mai bun de pe teren la 38 de ani spune totul despre Rapid  Dinamo
Cornel Dinu a analizat, în exclusivitate pentru FANATIK, meciul Rapid – Dinamo 1-1, în care, în opinia sa, cel mai bun de pe teren a fost „căpitanul” giuleștenilor, Cristi Săpunaru, la 38 de ani. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid și Dinamo și-au împărțit punctele pe „Arena Nsațională”, al nouălea meci fără victorie pentru „Giuleștina vișinia”, al treilea rezultat pozitiv pentru „câinii roșii”.

Cornel Dinu: „S-au întâlnit tusea și junghiul. Săpunaru, cel mai bun de pe teren la 38 de ani spune totul despre Rapid – Dinamo!”

Cornel Dinu a făcut analiza jocului, în exclusivitate pentru FANATIK, caracterizând confruntarea dintre Rapid și Dinamo drept o „întâlnire între tuse și junghi”, atâta timp cât cel mai bun de pe teren a fost „căpitanul” Rapidului, Cristi Săpunaru, care va împlini 38 de ani pe 5 aprilie.

ADVERTISEMENT

Mister, Rapid și-a luat adio de la play-off, Dinamo a legat trei meciuri cu puncte…

– Față de ce calități aveau pe timpuri jucătorii acestor două nume mari ale fotbalului românesc, acum s-au întâlnit tusea și cu junghiul.

Semnul de întrebare este mai mult pentru Rapid, care este la al nouălea joc fără victorie. De partea cealaltă, meritat, al treilea rezultat pozitiv pentru Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dinamo a prezentat o distribuție mai omogenă față de încropirile de până acum, mai închegată, a ocupat mai bine terenul, în special defensiv, și chiar dacă în prima repriză cei care au avut ocaziile cele mai mari au fost rapidiștii, într-un raport de 5-2, pe final Dinamo a avut mai multe șanse să dea lovitura.

Dinamo putea să pună mai multe probleme, ținând cont de conlucrarea care putea fi mai periculoasă dintre Matei, care a apărut și ca vârf, și ca al doilea atacant, în spatele lui Ivanovski, și absentul Torje sau altfel utilului Pierret, de la Răuță nu pot avea pretenții mai mari, se remarcă prin abnegație și atât.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: „Per total, Rapid a dominat, în special în prima repriză, dar, cu puțină șansă, Dinamo putea să surprindă pe finalul jocului”

Rapid? Ce le-ar trebui ca să-și regăsească „viteza” de la începutul campionatului?

– Realitatea care a ieșit cel mai mult în relief a fost faptul că, surprinzător, cel mai bun jucător de pe teren mi s-a părut a fi Cristi Săpunaru, la 38 de ani. Ceea ce ar trebui să le dea de gândit serios tuturor celorlalți jucători care au apărut în acest meci…

Săpunaru a jucat până în minutul 60 mijlocaș, și efort, și precizie în pase, trecând apoi apărător central. Retragerea „capului limpede” a însemnat și scăderea jocului „rapizilor”.

ADVERTISEMENT

Apoi, maniera de a forța a Rapidului a fost cu două vârfuri prin intrarea în locul lui Dandea a lui Marzuk, în acel minut 60, părând, mai ales în momentul în care el a făcut cuplu cu Bălan, în locul lui Vojtus din minutul 70, doar o amenințare ofensivă, fără să aibă niciun fel de conlucrare și de scoatere în relief a unor combinații, conlucrări, similitudini de joc între cele două vârfuri și ceea ce înseamnă posesia și pasele din spate.

Per total, Rapid a dominat, în special în prima repriză, dar, cu puțină șansă, Dinamo putea să surprindă pe finalul jocului, dacă ne gândim doar la șuturile lui Matei din minutul 76, peste poartă din poziție de gol, sau Rodriguez, în minutul 88, parat la limita golului de portarul Moldovan.

Rapidiștii au fost mai puternici fizic până pe la mijlocul reprize secunde, câștigând majoritatea duelurilor, de aici și periclitările mai mari ale porții dinamoviste, dar au scăzut spre final ca prestații individuale și coeziune. Repet, au forțat finalul cu două vârfuri, dar n-au reușit să creeze pericol real în careul advers.

Cornel Dinu: „Dezamăgirea mare a fost Torje, randamentul său a fost jalnic”

Noii jucători ai lui Dinamo, cei veniți de la Mediaș, cum vi s-au părut?

– Ca apărător, mi s-a părut eficient Moura, care s-a opus pe final în câteva situații care puteau deveni periculoase, Grădinaru s-a remarcat prin capacitatea de a controla și păstra mingea la picior, pe Vlad Morar nu l-am prea văzut…

Dezamăgirea mare a fost Gabi Torje, care reconfirmă că declarațiile, neacoperite de jocul său, ar trebui să le facă undeva singur, în baie, în beci, decât în auzul opiniei publice. Randamentul său a fost jalnic, remarcând-se printr-un șut înfiorător care a trecut nu numai peste poartă, dar și peste peluză, în minutul 34…

Pentru discrepanța dintre cartea de vizită și randament probabil că este plătit cu peste 5.000 de euro pe lună, salariu mic, nu?, pentru un fotbalist cu pretenții, dar uriaș pentru cei mai mulți dintre noi.

Eu cred că, în momentul actual, Torje ar trebui să dea bani ca să joace la Dinamo în raport cu ce a dovedit până acum, două, trei realizări, cu copii de la Mediaș, cu UTA și cu Rapid în tur, mult prea puțin față de ce se așteaptă și se dorește de la el. Asta nu justifică, și mai sunt câțiva colegi de suferință, aducerea la Dinamo.

Cifrele meciului Rapid – Dinamo 1-1

  • 53%-47% posesie
  • 10-9 ocazii de gol
  • 4-4 șuturi pe poartă
  • 6-5 șuturi pe lângă poartă
  • 14-9 faulturi
  • 3-5 cornere
  • 3-5 ofsaiduri
  • 122-103 atacuri
  • 69-58 atacuri periculoase
  • 3-3 intervenții portar

Statistică flashscore.ro.

ADVERTISEMENT