Sport

Steaua, blocată în Liga 2! Aviz negativ pentru modificarea Legii Sportului. Gigi Becali, mesaj prompt: ”CSA nu există!”. Update

CSA Steaua rămâne blocată în Liga 2 Casa Pariurilor: „Legea Dîncu”, privind modificarea Legii Sportului, a primit aviz negativ în Parlament. Primele reacții.
09.05.2023 | 19:51
Steaua blocata in Liga 2 Aviz negativ pentru modificarea Legii Sportului Gigi Becali mesaj prompt CSA nu exista Update
Finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, a trimis ”săgeți” către cei de la CSA Steaua, după ce inițiativa lui Vasile Dîncu de modificare a Legii Sportului nu a primit aviz favorabil. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
09-05-2023
16:45

Prima reacție a lui Gigi Becali după ce modificarea Ligii Sportului nu a primit aviz favorabil

Finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, a trimis ”săgeți” către cei de la CSA Steaua, după ce inițiativa lui Vasile Dîncu de modificare a Legii Sportului nu a primit aviz favorabil.

”Am auzit că s-a dat aviz negativ la legea Dîncu. Nu există CSA. Nu există în fotbal, ci doar în fotbalul amator. Din moment ce faci fotbal amator, ea nu există”, a declarat Becali, pentru playsport.ro.

Avizul negativ pentru modificarea Legii Sportului o afectează direct pe CSA Steaua, care astfel nu are drept de promovare în SuperLiga.

09-05-2023
16:22

Reacția lui Marius Lăcătuș după avizul negativ primit de CSA Steaua

Marius Lăcătuș a oferit o poziție imediat după avizul negativ primit de CSA Steaua: Chiar dacă avizul va fi negativ pentru mine Steaua e Steaua, nu mă înspăimântă!

Eu când merg la stadion sau dacă mai merg la club nu vorbesc lucrurile astea, pentru că sunt oameni plătiți care se ocupă de asta. Eu nu cred că suporterii vor mai accepta încă un an ca echipa să nu aibă drept de promovare în prima ligă”.

„UEFA sau TAS-ul nu pot să încalce legile țării. Adică dacă va exista o lege, UEFA nu îi va spune Stelei că nu are drept de joc”, a mai spus Marius Lăcătuș, la TV DigiSport.

„O echipă care are dreptul să participe în Liga 2 ar trebui să aibă drept de promovare, dacă nu denaturează competiția. Eu mă întreb așa, s-a dat drumul la această echipă, e cel mai mare brand din țară, de ce s-a dat drumul?”, a fost și reacția lui Ion Crăciunescu.

„Eu cred cu tărie că CSA Steaua este unul dintre cluburile care sunt cu mult peste unele cluburi din Liga 1 din România. Și nu pot fi acuzat că sunt stelist”, a spus și Florin Prunea.

Fostul ministru al Apărării a înaintat în Parlament un proiect de lege prin care să se modifice Legea Sportului, iar principalii beneficiari ar fi fost ”militarii”, care astfel ar fi putut promova în primul eșalon.

Legea Sportului nu se modifică, CSA Steaua rămâne în Liga 2 Casa Pariurilor

CSA Steaua se află pe locul secund în clasamentul play-off-ului din Liga 2 Casa Pariurilor, care în mod normal ar fi permis promovarea directă, însă forma de organizare a clubului din Ghencea, care este susținut de Ministerul Apărării, nu permite acest lucru.

ADVERTISEMENT

Proiectul lui Vasile Dîncu tocmai acest lucru încerca să schimbe în Legea Sportului și astfel formațiile care beneficiază de bani publici să poată evolua la profesioniști. Doar că inițiativa nu a avut câștig de cauză.

Comisia parlamentară a respins proiectul de modificare al Legii Sportului, astfel că inițiativa nu va intra în dezbatere în Plenul Parlamentului. Această decizie înseamnă că CSA Steaua nu are drept de promovare și va rămâne în Liga 2 Casa Pariurilor.

ADVERTISEMENT

”Știrea momentului! Aviz negativ în comisia parlamentară în care s-a luat în discuție proiectul de amendamente la Legea Sportului, acela despre care am tot vorbit zile la rând, după propunerea domnului Vasile Dîncu. Asta înseamnă că nici măcar nu se ajunge la discutarea ei. Dacă se dădea aviz favorabil, după aia, se discuta în plen”, a spus moderatorul emisiunii Digi Sport Special, Vali Moraru.

Cum a explicat Vasile Dîncu inițierea proiectului

Senatorul Vasile Dîncu a vorbit despre acest subiect la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, explicând raţionamentul pentru care a propus această schimbare, insistând asupra faptului că nu a fost o dedicaţie pentru CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Apărării nu a exclus la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI varianta unui referendum pentru schimbarea legii sportului, deşi considera că mai viabilă ar fi o dezbatere în Parlament al proiectului.

Gigi Becali l-a luat în colimator pe Dîncu pentru proiectul prin care a cerut schimbarea Legii Sportului care ar fi putut ajuta CSA Steaua să promoveze în SuperLiga. Finanțatorul FCSB a prezis încă de atunci că inițiativa nu va avea succes.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu a dat verdictul în privința finanțării cluburilor din bani publici, spunând că Statul intervine acolo unde privatul nu investește. Președintele FRF a mai spus că UEFA permite cluburilor de drept public să participe în competițiile europene, așadar indiferent cine va fi câștigătoarea cupei, va putea să participe în preliminariile cupelor europene.

ADVERTISEMENT