Sport

Simona Halep o întâlnește pe Katie Boulter în sferturi la WTA Birmingham. S-a stabilit ora de start. Când se joacă Sorana Cîrstea – Donna Vekic

Simona Halep își continuă parcursul senzațional la WTA Birmingham și în sferturile de finală va întâlni o nouă jucătoare aflată în afara Top 100 a clasamentului mondial.
15.06.2022 | 19:10
Simona Halep o intalneste pe Katie Boulter in sferturi la WTA Birmingham Sa stabilit ora de start Cand se joaca Sorana Cirstea  Donna Vekic
Simona Halep își continuă parcursul senzațional la WTA Birmingham și în sferturile de finală va întâlni o nouă jucătoare aflată în afara Top 100 a clasamentului mondial. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
16-06-2022
18:00

Halep și Cîrstea joacă vineri în sferturi la WTA Birmingham

Organizatorii turneului de la Birmingham au anunțat programul zilei de vineri, 17 iunie, și pe teren se vor afla și româncele Simona Halep și Sorana Cîrstea, pentru partidele din sferturi.

Astfel, cele două sportive din țara noastră vor evolua pe arena centrală. Prima care va intra în focurile luptei este Cîrstea, care o va întâlni pe Donna Vekic din Croația, de la ora 13:00, în primul meci al zilei. Halep va juca în cea de-a treia partidă a zilei cu britanica Katie Boulter, în jurul orei 16:00.

În al doilea meci al zilei de pe terenul 1, perechea Monica Niculescu/Gabriela Ruse va juca împotriva cuplului Elise Mertens/Shuai Zhang (Belgia/China), în sferturile probei de dublu.

Dubla campioană de Grand Slam a oferit o adevărată lecție de tenis în turul secund, acolo unde a trecut la pas de britanica Harriet Dart.

Meci lejer pentru Simona Halep și în sferturi la WTA Birmingham

După 3 ani în care nu a jucat pe iarbă, Simona Halep face un turneu fantastic la WTA Birmingham și este calificată în sferturile de finală, acolo unde o așteaptă reprezentanta gazdelor Katie Boulter, locul 141 în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT

Este a treia jucătoare din afara Top 100 pe care campioana noastră o va întâlni pe iarba de la Birmingham, după ucraineanca Lesia Tsurenko (locul 116) și britanica Harriet Dart (locul 100). Întâlnirea dintre cele două se va disputa vineri, 17 iunie, organizatorii urmând să stabilească ora de start.

Halep și Boulter nu s-au întâlnit niciodată în circuitul WTA, britanica fiind departe de nivelul arătat de româncă în anii precedenți. În vârstă de 25 de ani, Boulter nu a câștigat niciun turneu în cariera sa, iar cea mai bună poziție în clasament a fost 82, în februarie 2019.

ADVERTISEMENT

Printre favorite la Wimbledon

Fost lider mondial, Halep a început sezonul de iarbă pe locul 20, după ce a fost eliminată surprinzător în turul secund de la Roland Garros 2022. Ea a acuzat atunci faptul că a suferit un atac de panică în timpul meciului chinezoaica Qinwen Zheng.

Simona Halep a anunțat că va mai participa în această vară la turneul de la Bad Homburg, mai înainte să intre în cursa pentru un nou trofeu la Wimbledon, după cel câștigat în 2019 după o finală fabuloasă cu Serena Williams.

ADVERTISEMENT

Românca se simte pregătită pentru o nouă încercare de a câștiga un Grand Slam. Ar fi al treilea după Roland Garros în 2018 și Wimbledon 2019. Și bookmakeri o văd între primele cinci favorite la al doilea triumf pe iarba londoneză, e drept la egalitate cu Petra Kvitova (numărul 31 WTA), Garbine Muguruza (10 WTA) și Anett Kontaveit (a doua jucătoare a lumii).

Înainte de startul sezonului de iarbă, Simona Halep a fost prezentă și la Sports Festival, acolo unde a avut loc meciul de retragere a lui Horia Tecău.

ADVERTISEMENT

Înainte să joace pentru ultima dată alături de Horia Tecău, Simona Halep a participat la o acțiune caritabilă care a avut loc la academia de tenis a antrenorului ei, Patrick Mouratoglou.

ADVERTISEMENT