Sport

Cum a arătat FCSB la debutul lui Edi Iordănescu și la primul meci fără Moruțan. Eforturile de pe margine ale antrenorului, nerăsplătite în teren

Edi Iordănescu a debutat pe banca FCSB-ului în meciul împotriva celor de la Sepsi, fără Olimpiu Moruțan, cedat la Galatasaray.
23.08.2021 | 23:48
Cum a aratat FCSB la debutul lui Edi Iordanescu si la primul meci fara Morutan Eforturile de pe margine ale antrenorului nerasplatite in teren
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu presimțea la conferința de presă faptul că meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe nu va fi deloc ușor, mai ales că l-a pierdut cu câteva ore înainte și pe Olimpiu Moruțan, transfer anunțat în exclusivitate de FANATIK.

Duelurile cu Sepsi Sfântu Gheorghe devin un adevărat coșmar pentru FCSB, covăsnenii find singura echipa din Casa Pariurilor Liga 1, pe care vicecampioana României nu a învins-o în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, debut nefast pe banca FCSB-ului

Edi Iordănescu a vorbit înainte de meci despre importanța acestei partide, mai ales că FCSB se află la nouă puncte distanță de prima poziție, ocupată de CFR Cluj. Noul antrenor al FCSB-ului s-a agitat permanent și nu a stat nicio secundă așezat pe bancă.

A gesticulat întruna, a țipat la elevii săi și a dat senzație de multe ori că parcă vrea să intre chiar el pe teren. În multe momente a depășit spațiul tehnic, fiind aproape de tușă.

ADVERTISEMENT
Edi Iordănescu s-a agitat permanent la meciul său de debut la FCSB și a depășit în dese rânduri spațiul tehnic. Sursă foto: Fanatik
Edi Iordănescu s-a agitat permanent la meciul său de debut la FCSB și a depășit în dese rânduri spațiul tehnic. Sursă foto: Fanatik.

În tribune, galeria FCSB-ului i-a scandat numele încă din startul partidei, iar Edi Iordănescu nu a ezitat să îi salute chiar în timpul meciului.

FCSB, lipsită de fantezie în plan ofensiv. Vinicius, periculos la fiecare fază fixă

FCSB are în continuare probleme pe faza ofensivă, unde lipsește un atacant veritabil, dar și pasele decisive, filtrante, cu care Moruțan a obișnuit în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Singurele momente de fantezie au fost oferite de Tănase și Cordea care au deviat, frumos, cu câlcâiul, în timp ce Octavian Popescu a luat o acțiune pe cont propriu și a driblat mai mulți adversari până când a fost oprit în cele din urmă.

Paulo Vinicius se dovedește a fi fundașul central „care dă cu capul” așa cum Gigi Becali și-a dorit și care poate crea pericol la fiecare fază fixă. De altfel, brazilianul a fost la capătul primei ocazii a FCSB-ului, când a trimis cu capul în brațele portarului după un corner.

ADVERTISEMENT

Sepsi, echipa mai periculoasă în prima repriză

Chiar dacă Tănase a avut prima mare șansă a partidei în minutul 20, când șutul său a fost respins de portarul Niczuly. Sepsi dă apoi primul semnal de alarmă pe un contraatac, când defensiva FCSB-ului este depășită extrem de ușor, iar șutul lui Golofca trece aproape de stâlpul porții lui Vlad.

Aganovic deschide scorul în minutul 31, după o lovitură liberă executată impecabil și care dacă nu ar avea drept concurent golul incredibil de la mijlocul terenului al lui Jefte, ar fi fost cu siguranță golul etapei. Florinel Coman a avut o fază aproape similară în minutul 57, însă a trimis în brațele portarului.

Nemulțumirile încep să apară în tribune în finalul primei reprize, când Florin Tănase este fluierat copios după ce trimite o lovitură liberă în tribună în minutul 40, dintr-o poziție bună.

FCSB nu a făcut nicio schimbare în prima repriză

Jucătorii FCSB-ului au scăpat de umilința de a fi schimbați de patronul Gigi Becali după doar 30-40 de minute și chiar dacă Edi Iordănescu a trimis trei jucători la încălzire chiar de la începutul partidei, nu a recurs la nicio schimbare în ciuda scorului defavorabil și a jocului care nu a strălucit.

Edi Iordănescu a trimis trei jucători la încălzire încă din primele minute ale meciului cu Sepsi, însă nu a recurs la nicio modificare.
Edi Iordănescu a trimis trei jucători la încălzire încă din primele minute ale meciului cu Sepsi, însă nu a recurs la nicio modificare. Sursă foto: Fanatik.

Prima schimbare a venit la FCSB abia în minutul 71, când Florinel Coman a fost schimbat din cauza unei noi accidentări.

Căpitanul Florin Tănase aduce egalarea, Sepsi ratează penalty

Insistența pe plan ofensiv este răsplătită în minutul 59, când golgheterul din sezonul trecut, Florin Tănase, aduce egalarea mult așteptată și sărbătorită ca pe o mică victorie.

Apărarea FCSB-ului dă din nou semne de slăbiciune în minutul 66, când Ovidiu Popescu face un fault inexplicabil în propriul careu, iar Sepsi primește penalty.

Fostul jucător al FCSB, Bogdan Mitrea, ratează însă lovitura de la unsprezece metri, iar Andrei Vlad reușește în sfârșit să apere un penalty, ceea ce nu se mai întâmplase de foarte mult timp și reține șutul în doi timpi.

Penalty-ul ratat de fostul jucător al FCSB, Bogdan Mitrea
Penalty-ul ratat de fostul jucător al FCSB, Bogdan Mitrea.

Mihai Stoica revine pe banca FCSB-ului alături de Edi Iordănescu

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate faptul că Mihai Stoica că va fi din nou foarte aproape de echipă și va sta din nou pe bancă alături de staff-ul lui Edi Iordănescu.

Mult mai liniștit decât înainte, Mihai Stoica a ieșit foarte rar de sub copertină, însă FANATIK a surprins un moment în care Edi Iordănescu s-a sfătuit preț de un minut cu managerul general al clubului.

Mihai Stoica și Edi Iordănescu se sfătuiesc în timpul meciului cu Sepsi de pe Național Arena
Mihai Stoica și Edi Iordănescu se sfătuiesc în timpul meciului cu Sepsi de pe Național Arena.

O nouă accidentare pentru Florinel Coman

Din păcate pentru Edi Iordănescu veștile proaste continuă, iar Florinel Coman a cerut schimbare în minutul 71, după ce a suferit o accidentare. Jucătorul a părăsit destul de greu terenul, deși a primit îngrijiri medicale și schiopăta vizibil. A mers direct la vestiare, însoțit de echipa medicală.

Coman s-a mai accidentat grav în sezonul trecut în meciul cu Backa Topola, când a lipsit aproape trei luni de zile și nu a mai reușit să revină la forma de dinainte de accidentare, când înscria pe bandă rulantă.

FCSB, nicio victorie cu Sepsi în ultimul cinci meciuri

Edi Iordănescu nu reușește să debuteze cu o victorie, iar cele două echipe termină la egalitate, scor 1-1, pentru a treia oară în ultimele cinci partide.

Ultima victorie obținută de FCSB în campionat împotriva celor de la Sepsi datează de pe 3 noiembrie 2019, când bucureștenii câștigau cu 2-1 în etapa a cincea.

Suporterii FCSB-ului nu au luat în serios îndemnul la mobilizare lansat de Edi Iordănescu și Mihai Stoica, iar în tribunele stadionului Național Arena au fost prezenți doar 6.135 de suporteri.

  • 1-1 a fost scorul în 3 din ultimele cinci partide directe dintre FCSB și Sepsi
  • 0 victorii are FCSB cu Sepsi în ultimele cinci meciuri

  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 1,65 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT