Sport

Dan Petrescu, uluit de cazul de dopaj al Simonei Halep: ”Am vrut să-l sun pe tatăl ei, dar nu ştiu dacă e bine”. Video

Cunoscut ca un pasionat al tenisului, Dan Petrescu s-a arătat șocat de vestea faptului că Simona Halep a fost găsită dopată.
22.10.2022 | 22:09
Dan Petrescu uluit de cazul de dopaj al Simonei Halep Am vrut sal sun pe tatal ei dar nu stiu daca e bine Video
Cunoscut ca un pasionat al tenisului, Dan Petrescu s-a arătat șocat de vestea faptului că Simona Halep a fost găsită dopată. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam a fost depistată pozitiv cu roxadustat şi a fost suspendată provizoriu, iar un arbitru TAS a explicat pentru FANATIK că rar se întâmplă ca un sportiv să scape de tot de suspendare după un astfel de caz.

Vestea cazului de dopaj al Simonei Halep l-a șocat pe Dan Petrescu

În conferința premergătoare derby-ului Universitatea Cluj – CFR Cluj, Dan Petrescu a vorbit și despre cazul de dopaj al Simonei Halep și a mărturisit că a vrut să-l sune pe tatăl sportivei, Stere Halep.

ADVERTISEMENT

”Sincer, şi pe mine m-a şocat. Chiar am vrut să-l sun pe tatăl Simonei, dar nu ştiu dacă e bine. Chiar nu am înţeles ce e acolo. Nu aş vrea să îmi dau o părere şi să greşesc, dar eu sunt convins că ceva nu e bine acolo.

Nu avea cum să se întâmple aşa ceva şi sper să iasă Simona din această…. şi să iasă adevărul, pentru că nu cred că ea a putut să facă aşa ceva. Asta e părerea mea. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, chiar nu înţeleg. Şi pe mine m-a şocat, la fel ca pe dumneavoastră, încă nu îmi vine să cred”, a declarat Petrescu.

ADVERTISEMENT

Halep, susținută din toate părțile

Doctorul Raluca Bobeică, medic primar nefrolog la Institutul Clinic Fundeni și care a participat, ca investigator principal, la studii clinice privind medicamentul roxadustat, nu crede că Simona Halep a ingerat intenționat această substanță.

Stere Halep este alături de fiica sa în această perioadă extrem de dificilă și consideră că aceasta este absolut nevinovată în cazul de dopaj care a izbucnit și îi cere să dovedească faptul că nu este nimic necurat la mijloc.

ADVERTISEMENT

De partea Simonei se află și Toni Iuruc, cel de care s-a despărțit de scurt timp. Fostul soț a vorbit pentru FANATIK despre cazul de dopaj al jucătoarei și susţine că aceasta nu ar face aşa ceva niciodată, fiind foarte atentă mereu la alimentaţie.

Printre cei care i-au luat apărarea Simonei se numără, oarecum surprinzător, și Sorana Cîrstea. Surprinzător deoarece este binecunoscută relația mai puțin cordială, ca să nu spunem glacială, dintre cele două jucătoare. Lucru recunoscut chiar de Sorana într-o postare pe rețelele de socializare, în care-și arată susținerea față de Simona.

ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, o susține până în pânzele albe pe fostul lider mondial și e convins că vor reuși să treacă peste această lovitură. Românca i-a mulțumit francezului pentru susținerea necondiționată în urma suspendării pentru dopaj.

ADVERTISEMENT