Sport

Sorana Cîrstea, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Deși nu suntem cele mai bune prietene, cred cu tărie că nu s-a dopat!”

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, iar printre sportivele care i-au trimis mesaje de susținere se numără și Sorana Cîrstea.
22.10.2022 | 00:25
Sorana Cirstea mesaj de sustinere pentru Simona Halep Desi nu suntem cele mai bune prietene cred cu tarie ca nu sa dopat
Sorana Cirstea i-a luat apărarea Simonei Halep în scandalul de dopaj în care e implicată, deși nu sunt cele mai bune prietene. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

O veste șoc a cutremurat lumea sportului românesc, dar și mondial, vineri după amiază. Simona Halep a fost depistată pozitiv cu substanţa denumită Roxadustat şi a fost suspendată provizoriu din tenis. Dacă va fi găsită vinovată, sportiva noastră riscă sancțiuni foarte dure, care ar putea să-i încheie prematur cariera.

Sorana Cîrstea o susține pe Simona Halep: „Cred cu tărie că ea nu s-ar fi atins niciodată intenționat de vreo substanță dopantă!”

Așa cum era de așteptat, vestea că Simona Halep a fost găsită dopată nu avea cum să rămână fără reacții. Unele de compătimire sau de apărare, cum ar fi cazul fostului soț Toni Iuruc, a reputatului ziarist Cristian Tudor Popescu sau a fostului antrenor Adrian Marcu, altele acuzatoare, ca ale medicului Pompiliu Popescu, toate au încercat să facă, pe cât posibil, lumină în acest caz.

ADVERTISEMENT

Printre cei care i-au luat apărarea Simonei se numără, oarecum surprinzător, și Sorana Cîrstea. Surprinzător deoarece este binecunoscută relația mai puțin cordială, ca să nu spunem glacială, dintre cele două jucătoare. Lucru recunoscut chiar de Sorana într-o postare pe rețelele de socializare, în care-și arată susținerea față de Simona.

„Deși poate nu suntem cele mai bune prietene, o știu suficient de bine pe Simona încât să cred cu tărie că ea nu s-ar fi atins niciodată intenționat de vreo substanță dopantă. 

ADVERTISEMENT

Tenisul reprezintă fair-play și înseamnă și să lasi rivalitățile deoparte. Simona este o mare jucătoare și a ajuns aici prin propriile merite. Chiar sper că va lupta în acest caz și va ajunge la lumina în cele din urmă, atât pentru ea, cât și pentru minunatul nostru sport. 

WADA este un organism extrem de profesionist care o va ajuta în acest demers”, a scris Sorana Cîrstea pe Instagram.

ADVERTISEMENT
sorana cirstea instagram
Postarea Soranei Cîrstea pe Instagram prin care își arată susținerea față de Simona halep

Jaqueline Cristian, mesaj pentru Simona Halep: „Cred cu tărie că nu a trișat”

Tot pe Instagram a reacționat și Jaqueline Cristian, o altă jucătoare de tenis din România care o susține pe Simona Halep în aceste momente.

„Am crescut urmărindu-i meciurile și ridicând trofee, am apreciat-o ca pe o mare jucătoare și mi-a fost model. pentru că știu cât de greu este să ajungi în top, mai ales când vii dintr-o țară mică precum România.

ADVERTISEMENT

Este o adevărată campioană și cred cu tărie că nu a trișat și nu a luat nimic din acea listă de substanțe dopante. Rămâi puternică și luptă pentru a ieși din asta. Sunt sigură că va ieși bine pentru tine”, este postarea făcută de jaqueline Cristian pe Instagram.

jaqueline instagram
Mesajul postat de Jaqueline Cristian pe Instagram

Și ministrul Eduard Novak o susține pe Simona Halep

Printre cei care o susțin pe Simona Halep se numără și Eduard Novak, ministrul Sportului în Guvernul Ciucă. Într-o postare pe rețelele de socializare, acesta spune că speră ca jucătoarea noastră să-și clarifice cât mai curând situația ingrată în care se află.

“Simona Halep este un reper în tenisul românesc şi cel mondial, a inspirat noi generaţii de tineri care s-au îndreptat către tenis, iar impactul pe care astfel de sportivi, de talie mondială, îl au asupra sportului este unul major.

Ministerul Sportului susţine, prin politicile şi valorile promovate, sportul de performanţă bazat pe spiritul fair-play şi corectitudine. Suntem alături de Simona şi sperăm să se clarifice cât mai curând această situaţie”, a scris Eduard Novak pe Facebook.

ADVERTISEMENT