Sport

Daniel Pancu, dezvăluire despre neconvocarea la CM 1998: ”Îmi doream și eu să fiu blond”

Fostul atacant al Rapidului, Daniel Pancu, nu a jucat la niciun turneu final și după 23 de ani povesteşte de ce nu a fost convocat la CM 1998.
11.06.2021 | 09:53
Daniel Pancu dezvaluire despre neconvocarea la CM 1998 Imi doream si eu sa fiu blond
ADVERTISEMENT

La acel moment, Pancu avea doar 21 de ani dar era deja un vârf care se impusese în Liga 1.

La Mondialul din Franța, ”tricolorii” au câștigat grupa cu Anglia, Columbia și Tunisia, dar au fost eliminați în sferturi de Croația.

De ce nu a fost convocat Daniel Pancu la CM 1998

Deși își câștigase locul la Rapid și era unul dintre jucătorii preferați ai antrenorului Mircea Lucescu, acesta a fost cel care i-a ”răpit” visul de a juca la CM 1998, spunându-i selecționerului Anghel Iordănescu să nu-l convoace.

ADVERTISEMENT

”Îmi doream și eu să fiu blond. Am acasă pașaportul cu ‘Coupe du Monde ’98’. De la Rapid, din trei jucători, eu, Dulca și Marinescu, a făcut nea Mircea cum a făcut și a spus ‘Pancu e încă tânăr, are timp să joace la turnee finale’, dar n-am mai jucat la niciun turneu final.

Nea Mircea propunea jucătorii de la Rapid și se consulta cu nea Puiu și i-a spus acestuia: ‘Pancu e tânăr, are timp, lasă-l, că mai sunt turnee finale. Ne mai calificăm. Are timp să joace la Mondiale, Europene cât vrea el’”, a declarat Pancu la emisiunea Super Avancronica de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant face haz de necaz

Deși a rămas cu dezamăgirea că a fost atât de aproape de a juca la un turneul final, fostul atacant din Giulești a avut puterea să glumească pe această temă.

”Și, da, am ajuns la un turneu final. Am fost la Euro 2008, la meciul cu Franța, ca suporter”, a spus râzând Daniel Pancu.

ADVERTISEMENT

”Pancone”, care are în palamaresul de jucător un titlu, trei Cupe și două Supercupe ale României cu Rapid, plus un titlu și o Cupă în Turcia cu Beșiktaș, a jucat 27 de meciuri și a marcat 9 goluri pentru naționala României în perioada 2001-2005.

Pancu a rezistat doar 5 luni la Poli Iași

După ce s-a retras, Daniel Pancu s-a apucat de antrenorat și și-a început cariera ca secund la FC Voluntari. Între 2018 și 2020 a pregătit echipa de suflet Rapid, pe care a promovat-o în Liga 2, iar apoi a fost pentru scurt timp președintele clubului.

ADVERTISEMENT

La începutul sezonului a fost numit antrenor principal la Poli Iași, dar nu a rezistat decât până la începutul acestui an, fiind demis din cauza rezultatelor modeste. În ciuda schimbării lui Pancu, ieșenii au retrogradat din Liga 1.

Daniel Pancu a lansat un atac dur la adresa conducerii lui Poli Iași, la scurt timp după ce a fost demis de pe banca tehnică a moldovenilor, considerând că lucrurile au scăpat de sub control, acuzând direct comportamentul acestora.

ADVERTISEMENT