Life

De pe culmile succesului, la azil. Cinci vedete care au ajuns să-și petreacă bătrânețea în centre specializate

Ele sunt vedetele din România care au ajuns la azil. Au bucurat inimile oamenilor, au apărut la televizor și făceau furori la petreceri mondene, însă viața a luat pentru ele o întorsătură bruscă.
26.07.2022 | 20:29
De pe culmile succesului la azil Cinci vedete care au ajuns sasi petreaca batranetea in centre specializate
Vedetele care au ajuns la azilul de bătrâni. Foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Viața i-a dus pe culmile succesului și tot ea i-a doborât. Zeci de ani, numele lor au fost pe buzele multor români, fie că au fost actori ai generației de aur, au făcut furori pe podiumurile de modă sau au stat alături de cei mai influenți oameni din Stat. FANATIK îți spune cine sunt vedetele din România care au ajuns să-și trăiască batrânețea într-un azil.

Cine sunt vedetele din România care au ajuns să-și trăiască bătrânețea într-un azil?

Recent, s-a vehiculat informația conform căreia Alexandru Arșinel, marele actor român și unul dintre cei mai buni prieteni ai Stelei Popescu, a fost internat într-un azil de bătrâni. Pentru FANATIK, Cristian Arșinel, fiul acestuia a explicat care au fost motivele ce au condus la această decizie. 

ADVERTISEMENT

Este bine-cunoscut faptul că, în ultima perioadă, Alexandru Arșinel s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. A ajuns la spital de câteva ori, iar starea sa s-a degradat considerabil, astfel că familia a concluzionat că cel mai bine pentru el este să fie îngrijit de personal specializat.

Cristian Arșinel a declarat că nu vrea să mai discute despre acest subiect, pentru a nu da curs speculațiilor despre tatăl său, mai ales că, din punctul său de vedere, de când Alexandru Arșinel s-a retras din viața publică, a fost luat în vizor „anumiți revoluționari”.

ADVERTISEMENT

Totuși, maestrul nu a fost abandonat de familie, din contră, centrul în care se află îi pune la dispoziție, pe lângă personalul medical care este permanent la dispoziția lui, o cameră privată, saună și chiar jacuzzi, notează Click.ro. 

Mioara Roman, internată într-un centru destinat vârstnicilor de fiica sa, Oana Roman

De la sfârșitul anului trecut, Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman, este internată, de asemenea, într-un centru de lux destinat persoanelor în vârstă. Decizia a fost luată de fiica sa, Oana Roman, în urma unor probleme medicale pe care femeia le-a avut.

ADVERTISEMENT

Uneori, Mioara Roman se confruntă cu scăderi de tensiune și trebuie să urmeze un tratament strict. În aceste condiții, vedeta a decis că cel mai bine pentru mama ei ar fi să fie îngrijită permanent.

Oana Roman o vizitează des pe Mioara Roman, petrec timp împreună și i-a sărbătorit ziua de naștere acasă, totuși, este de părere că nu mai poate locui cu ea permanent.

ADVERTISEMENT

Valentin Uritescu și-a petrecut ultimii ani de viață la azil

În luna iunie a acestui an, Valentin Uritescu s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. Încă de la 33, se lupta cu o boală care i-a făcut viața grea, fiind diagnosticat cu Sindromul Extrapiramidal, o boală degenerativă. De câțiva ani, actorul era internat într-un centru specializat de îngrijire.

La vârsta de 70 de ani, Valentin Uritescu a fost nevoit să renunțe la carieră, deoarece cel mai mult de suferit au avut picioarele sale.

„Nu e Parkinsonul ăla care te zvântă, pentru că niciodată capul şi mâinile nu mi s-au mişcat necontrolat. Picioarele, în schimb, îngrozitor mă afectează. Fac ce fac şi pic în genunchi”, spunea Valentin Uritescu la momentul respectiv, conform Antena 3. 

Zina Dumitrescu, abandonată într-un azil de bătrâni până în ultima clipă de viață

În anul 2019, la vârsta de 82 de ani, Zina Dumitrescu, odată supranumită „mama modei din România”, s-a stins din viață. Sfârșitul nu i-a fost ușor marii creatoare de modă, după ce ani întregi a fost în lumina reflectoarelor și nu lipsea de la petrecerile de lux din showbizul românesc, ea ar fi fost abandonată de fiul său într-un azil de bătrâni.

Zina Dumitrescu suferea de Alzheimer, iar ultimii opt ani din viață i-a petrecut într-un centru din Ghermănești, acolo unde, după deces, au și rămas, în saci, lucrurile sale. 

Marea iubire a lui Nichita Stănescu, internată într-un azil din Suedia

Gabriela Melinescu, marea iubirea a poetului Nichita Stănescu și singura femeie care l-a părăsit pe acesta, își petrece, la rândul său, bătrânețea într-un azil din Stockholm. De mai bine de 12 ani, aceasta suferă de demență severă, care a paralizat-o aproape complet, scrie Libertatea.ro. 

ADVERTISEMENT