Sport

Dusan Uhrin a plecat de la Dinamo! Fanatik a anunțat în exclusivitate încă de acum 3 zile că cehul vrea să renunțe

Dinamo se află într-o situație fără ieșire, iar Dusan Uhrin a refuzat să se prezinte astăzi la antrenament
02.07.2021 | 11:30
Dusan Uhrin a plecat de la Dinamo Fanatik a anuntat in exclusivitate inca de acum 3 zile ca cehul vrea sa renunte
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate încă de acum trei zile că Dusan Uhrin va pleca de la Dinamo din cauza situației dramatice în care se află clubul odată cu intrarea în insolvență, pentru a doua oară în ultimii șapte ani.

Se pare că situația s-a înrăutățit rapid, iar antrenorul ceh a refuzat să mai participe în această dimineață la antrenamentul de la baza de la Săftica, după ce jucătorii au boicotat și ei amicalul cu Unirea Slobozia. Ba, mai mult, conform prosport.ro, Uhrin ar fi părăsit deja România.

ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin Jr. se pregătește să părăsească Dinamo

Dusan Uhrin s-a săturat de situația incertă de la Dinamo și de promisiunile deșarte ale celor din conducere și a celor din programul DDB, singurii care susțin clubul în acest moment, odată cu plecarea lui Mario Nicolae, anunțată în exclusivitate tot de către site-ul nostru. De altfel, antrenorul lui Dinamo a vorbit pentru prima oară despre faptul că nu a primit niciun salariu de când a venit la Dinamo într-un interviu-exploziv pentru FANATIK.

Cehul a lansat un prim avertisment după întoarcerea din cantonamentul din Turcia, în care și-a exprimat îngrijorarea pentru tot ceea ce se întâmplă la Dinamo în acest moment fatidic: „Sper ca până miercuri să se rezolve totul şi vom vedea ce se va întâmpla. Momentan nu ştiu nimic. Sper să nu se întâmple miercuri, sper să se întâmple ceva azi sau mâine”, avertiza antrenorul „câinilor”.

ADVERTISEMENT

Din acel moment nu numai că nu s-a întâmplat nimic bun, ba din contră! Dinamo a intrat în insolvență, jucătorii la final de contract nu și-au prelungit contractele, iar Mario Nicolae, singurul om cu care Uhrin colabora în mod direct și-a terminat și el contractul.

Dusan Uhrin declara că jucătorii se vor prezenta la antrenamente, dar el e primul care a lipsit și ar fi părăsit deja România

Dusan Uhrin Jr. se afla într-o situație la fel de confuză în urmă cu două zile, când a expirat acel ultimatum transmis conducerii lui Dinamo și celor din programul DDB: „Nu ştiu nimic despre situaţia de la Dinamo. Până acum nu am aflat nimic. Ei se antrenează, dar nu vor să joace meciul pe care l-am aranjat. Nici mâine, nici sâmbătă. Nu vor să o facă pentru că nu cunosc situaţia. Ei vin la antrenamente dacă îi chem. Chiar nu ştiu, situaţia e ciudată. Nu ştiu ce se va întâmpla nici cu ei, nici cu mine. Sincer, nu am idee dacă voi continua!”, a spus dinamovistul pentru as.ro.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Dinamo se teme și de situația sportivă a echipei, mai ales că nu a venit niciun jucător până în acest moment, deși noul sezon din Casa Pariurilor Liga 1 începe pe 15 iulie, când Dinamo e programată pentru prima etapă cu FC Voluntari. În lipsa transferurilor, lotul se subțiază din ce în ce mai mult: „Avem de rezolvat o mulţime de probleme legate de salariile jucătorilor, de transferuri. Noi nu avem voie să transferăm jucători. Lotul nu este suficient pentru competiţii, trebuie să aducem poate şase sau şapte jucători. Am multe promisiuni”.

Chiar și în aceste condiții, Uhrin e conștient că insolvența era singura soluție viabilă pentru Dinamo, care se transformă într-o „umbrelă” care apară clubul de creditorii care au de luat bani de la Dinamo sau au decizii judecătorești în acest sens: „Va fi insolvență, vom vedea apoi ce se va întâmpla. Cred că e cea mai bună opțiune pentru Dinamo, pentru că așa vom putea transfera jucători”.

ADVERTISEMENT

Florin Prunea e șocat de declarațiile lui Dusan Uhrin: „Dacă a ajuns să vorbească despre asta, situația e gravă!”

Contactat de FANATIK, Florin Prunea a vorbit și despre plecarea lui Dusan Uhrin de la Dinamo, pe care o ia în calcul fără doar și poate: „Dusan nu a adus în discuție niciodată problemele financiare ale clubului, dar dacă și el a ajuns să vorbescă despre asta înseamnă că situația e gravă”, a spus și fostul președinte al lui Dinamo și apropiat al lui Uhrin.

„Pentru noi e învolburat de-a dreptul. Nu e o situație fără ieșire, dar vom vedea ce se va întâmpla. E un semnal de alarmă pe care îl trage Dusan Uhrin și atrage atenția asupra restanțelor salariale. DDB-ul devine acum lupul cel rău al poveștii. Depindem de oamenii care dau cinci lei pe bilet. Se organizează Cupa DDB și avem soluții pe termen scurt și mediu. Cu ce jucători și antrenor vom rămâne, habar nu avem. Dinamo nu o să moară chiar dacă o ia din Liga a patra. Avem exemplul Rapidului și al Craiovei lui Mititelu”, a spus și Alex Conovaru, membru DDB, la PRO X.

Marius Niculae a anunțat că Dusan Uhrin Jr. ar putea pleca duminică de la Dinamo, iar suporterii din programul DDB deja se gândesc la un înlocuitor. Una din variante ar putea fi Dario Bonetti:„Dario ne-a ajutat și ne-a căutat jucători prin Italia. Ceva s-a rupt între el și club, dar la un moment dat a dispărut. Există și varianta ca el să preia echipa. Presupun că termenul lui Uhrin și al jucătorilor e de ordinul zilelor, maxim o săptămână”, a mai spus Alex Conovaru.

ADVERTISEMENT