Sport

Directorul Mutua Madrid Open, decizie fermă în privința lui Novak Djokovic: ”Nu ar fi trebuit să existe scutiri pentru nimeni”

Scandalul iscat cu Novak Djokovic la Australian Open 2022 este întors pe toate fețele, iar directorul turneului Mutua Madrid Open consideră sârbului îi va fi tot mai greu să joace dacă nu se vaccinează.
17.01.2022 | 19:09
Directorul Mutua Madrid Open decizie ferma in privinta lui Novak Djokovic Nu ar fi trebuit sa existe scutiri pentru nimeni
ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului ATP a fost expulzat din Australia și în jurul prânzului a ajuns la Belgrad, dar nu a dorit să stea de vorbă cu presa.

Familia lui Nole a dat publicității un comunicat în care își exprimă părerea că nu sportul a decis în acest caz, ci politica și interesele.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, criticat de directorul Mutua Madrid Open

Tenismenul spaniol Feliciano Lopez, care ocupă și funcția de director la Mutua Madrid Open, turneu deținut până de curând de Ion Țiriac, a lăsat să se înțeleagă că Novak Djokovic nu va putea juca la competiția din capitala Spaniei dacă nu se va vaccina.

”Am spus deja ce credeam, dar rețelele de socializare sunt o junglă în care oamenii nu înțeleg absolut nimic din ceea ce este scris. Ceea ce am spus este că ceea ce începe prost se termină și mai prost, o frază care rezumă ceea ce s-a întâmplat în cazul lui Djokovic.

ADVERTISEMENT

Guvernul australian și Novak au greșit lucrurile. În Top 100 există o singură persoană nevaccinată. Trebuie să-i respectăm decizia, dar așa cum este lumea și cu tot ce am experimentat, un vaccin face lucrurile mult mai ușor.

Pe această parte, cred că a eșuat, deși fiecare persoană poate face ce vrea cu viața sa. Aici i-au deschis ușile să vină, o greșeală din partea Guvernului. Fie nu intră nimeni, fie dacă deschizi ușa se întâmplă așa ceva. Nu ar fi trebuit să existe scutiri pentru nimeni, ceea ce ne-am gândit cu toții la început”, a declarat Lopez, conform cotidianului As.

ADVERTISEMENT

Feliciano Lopez anunță că în SUA pot merge doar jucătorii vaccinați

”La început, ideea a fost că nu intri fără vaccin. Apoi am auzit niște barbarități extraordinare. Oamenii nu spun un singur adevăr. Dezinformarea și dorința de a murdări lucrurile de către anumiți oameni care lucrează în media nu a fost corectă.

Vaccinarea nu costă nimic, iar în multe turnee vom avea nevoie de ea. În Statele Unite va fi obligatoriu și, de asemenea, în unele țări europene. Faptul că o singură persoană este nevaccinată nu ușurează lucrurile.

ADVERTISEMENT

Ne așteptam cu toții la această situație în ceea ce privește vaccinarea. Peste 25 sau 30 de jucători au fost vaccinați în ultima parte a sezonului trecut pentru a veni în Australia, pentru că au știut că altfel nu pot juca”, a continuat el.

Va avea Djokovic nevoie de vaccin pentru a juca la Madrid?

”În final, când ești unul singur împotriva celorlalți, nu este ușor să îți aperi pozitia oricât de respectabilă ar fi ea. Îl respect foarte mult pe Novak și nu am vorbit niciodată de rău despre un coleg, dar uneori e greu să aperi anumite poziții chiar dacă sunt la fel de respectabile ca ale tale.

S-a luptat să vină fără vaccin și apoi totul s-a dat peste cap. Mi se pare logic în privința turneului de la Roland Garros (n.r. – francezii au anunțat că jucătorii nevaccinați nu pot participa), pentru că lumea merge în această direcție și vaccinare funcționează. Este necesar și va face lucrurile mult mai simple pentru toată lumea.

”Sigur că mă bazez pe Djokovic pentru Mutua Madrid Open. Ar fi o pierdere foarte mare. El este cel care va trebui să decidă ce pași trebuie să facă pentru a continua să concureze. Dar noi și toate turneele vom fi încântați să-l primim”, a încheiat Feliciano Lopez.

ADVERTISEMENT