News

Doi oameni, uciși la Chicago în timpul protestelor. Manifestațiile au degenerat în jafuri și distrugeri

02.06.2020 | 11:37
Doi oameni ucisi la Chicago in timpul protestelor Manifestatiile au degenerat in jafuri si distrugeri
ADVERTISEMENT

Doi oameni au fost uciși la Chicago în timpul protestelor de stradă provocate de moartea unui bărbat de culoare după o intervenție brutală a polițiștilor.

Doi oameni, uciși la Chicago în timpul protestelor

Conform hotnews.ro, care citează BBC News, doi oameni au fost uciși în timpul protestelor dintr-o suburbie a orașului Chicago. Informația nu a fost confirmată de autorități.

ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Ray Hanania, 60 de persoane au fost arestate, însă autoritățile nu au oferit detalii legate de circumstanțele în care au fost uciși cei doi.

Poliția statului Illinois și departamentul șerifului au fost chemate în ajutor de către poliția locală, în condițiile în care manifestațiile au degenerat în jafuri și distrugeri ale unor afaceri locale.

ADVERTISEMENT

George Floyd a murit prin asfixiere şi pierderea circulaţiei sângelui

Proteste violente au avut loc și în noaptea dde luni spre marți în mai multe orașe din SUA, după moartea lui George Floyd. Confruntările violente dintre demonstranţi şi forţele de ordine s-a încheiat cu numeroase arestări.

Combinând imagini de la martorii din zonă și de la camere de securitate, trecând în revistă documentele oficiale și consultând experții, The New York Times a reconstruit în detaliu minutele care au dus la moartea lui George Floyd.

ADVERTISEMENT

Avocatul familiei lui George Floyd a anunțat că autopsia privată a relevat faptul că moartea acestuia a fost o crimă prin asfixiere şi pierderea circulaţiei sângelui, contrazicând astfel autopsia oficială.

Derek Chauvin, polițistul din Minneapolis care l-a ucis pe George Floyd, bărbatul de culoare sufocat cu genunchiul pe gât, a fost arestat. Imaginile cu bărbatul de culoare călcat pe gât și sufocat până a murit au revoltat opinia publică din SUA, oamenii ieșind pe stradă și dând foc la oraș.

ADVERTISEMENT

Sute de oameni au ieșit în stradă la Londra și Berlin, în solidaritate cu demonstrațiile din Statele Unite ale Americii. Oamenii sunt revoltați pe modul în care George Floyd, un afro-american în vârstă de 48 de ani, a fost ucis de poliția din Minneapolis pentru că s-ar fi opus arestării.

ADVERTISEMENT